15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Tekne yatağı alırken nelere dikkat edilmelidir?
Sonraki Yazı
Bebek reflü yatağı nedir? Reflü Yatağı Ne işe yarar?

Tekne yataklarında kullanılan en iyi malzemeler hangileridir?

Evinizdeki uyku konforunu teknenize taşımak hiç de zor değil. Teknenizdeki alana uygun istediğiniz kesim ve ölçülerde bir tekne yatağı yaptırmanız zor olmayacaktır, ancak bundan daha da önemlisi yatağın sizin ihtiyaçlarınıza ve uyku alışkanlıklarınıza göre üretilebilmesidir. Kilonuza ve yatış pozisyonunuza göre yatakta kullanılması gereken malzemeler farklılık gösterir. Bu yüzden sağlığını ve konforunu önemseyenler kendi beklentilerine uygun, teknelerindeki alana uyum sağlayabilecek özel tekne yatakları tasarlatır.

Tekne yatakları sürekli hareket eden bir ortamda kullanıldıkları için sarsıntıdan kaynaklı düşmelere ve çarpmalara dayanıklı olmalıdır. Ayrıca, su ve nem etkisine dayanıklı olmalı ve kolayca temizlenebilmelidir. Kullanım kolaylığı açısından taşınabilir yataklar teknelerde sıkça tercih edilir. Yatak, teknenin dekorasyonunu da tamamlamalı ve uygun bir tasarıma sahip olmalıdır. Bu özellikler, tekne yatağı almadan önce göz önünde bulundurulması gereken faktörlerden birkaçıdır. Teknede rahat bir uyku konforu yaşayabilmeniz için ise yatakta kullanılan malzemelerin niteliği önem taşır.

Doğal Lateks

Doğal lateks, teknede kullanılabilecek en ideal yatak malzemelerinden biridir. Kauçuk ağacının özünden elde edilen tamamen doğal bir malzeme olan lateks, nem ve küf oluşumunu engeller ve tekne gibi nemli ortamlar için son derece uygundur. İçerisinde hiçbir katkı maddesi bulunmaz. Toz ve akarlar gibi alerjenlere karşı dirençlidir. Lateks yatakların delikli sünger yapısı hava dolaşımı sağlar ve yatakta koku oluşmasını engeller. Esnek bir yapıya sahip olan lateks vücut şekline uyum sağlayarak naturel bir uyku konforu oluşturur. Vücut ağırlığını dengeleyerek oluşabilecek kas ve eklem sorunlarına karşı koruma sağlar. Lateks, kilolu insanlar için de idealdir. İleride oluşabilecek fiziksel rahatsızlıkların (bel, boyun, vb.) önüne geçerek sağlığınızı korur. Özellikle uykuya dalmakta zorluk çeken kişiler için rahat ve destekleyici bir uyku yüzeyi sunar. Gece uyanmalarını azaltır ve kesintisiz bir uyku için ideal ortamı sunar. Hareket yalıtımı sağlayarak eşlerin yatakta oluşturduğu istemsiz gece hareketlerini minimize eder ve uykunun bölünmesini engeller.

Visco

Visco, birçok insan için en rahat yatak malzemelerinden biridir. Hafızalı sünger olarak da adlandırılan Visco, vücudun şeklini alan bir yapıya sahiptir. Üzerine ağırlık yapan nesnelerin şeklini alır ve basıncı minimuma indirir. Kan dolaşımını rahatlatır ve uykuya geçişi kolaylaştırır. Vücudu kavrayarak bel ağrılarının azalmasına yardımcı olur. Sinir sistemi, omurga ve eklem rahatsızlıklarının oluşmasını engeller. Visconun gözenekli yapısı hava kanalları oluşmasını sağlar ve bu sayede ısı dolaşımı gerçekleşir. Vücut ısısı yatakta hapsedilmez ve kişinin ısıya bağlı rahatsızlıkları önlenir, yatakta ısının sebep olacağı olumsuzluklar engellenir.

Sünger

Sünger, tekne yataklarında en yaygın kullanılan malzemelerden biridir. Diğer malzemelere göre daha ucuzdur ve çeşitli yoğunluklarda ve sertlik seviyelerinde üretilebilir. İçerisindeki hava kanalları sayesinde çok yüksek basınçta bile özelliğini kaybetmeden uzun yıllar kullanılabilir. Süngerin visco ve lateks malzemelere göre avantajı aşırı ısınma olasılığının düşük olmasıdır. Aşınma ve yıpranmaya karşı dayanıklı olsa da doğal lateks kadar uzun süre dayanma özelliği yoktur. Öncelikli amacınız bütçenizi zorlamayacak düzgün bir tekne yatağı ise sünger malzemelerden üretilen tekne yataklarını tercih edebilirsiniz. Düşük maliyeti, daha düşük ısınma riski ve birçok çeşidinin bulunması onu tekne yatakları için en çok tercih edilen malzemelerden biri haline getirmektedir.

Organik yataklar

Organik yataklar; içerisinde at kılı, Hindistan cevizi kabuğu lifi, yün, pamuk, deve yünü, keçi kılı gibi tamamen doğal ve organik malzemelerin kullanıldığı yataklardır. Bakteri, küf ve mantar oluşturmaz. Antibakteriyel ve hipoalerjenik özelliklere sahiptir. Vücut ısısını dengeler. Hem sıcak hem soğuk iklim koşullarına uygundur. Sağlığını ve uyku konforunu önemseyenler genellikle organik yataklar kullanır.

Paylaş:
Kategori:Genel
Önceki Yazı
Tekne yatağı alırken nelere dikkat edilmelidir?
Sonraki Yazı
Bebek reflü yatağı nedir? Reflü Yatağı Ne işe yarar?

0 Yorum

Yorum Yaz