15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Tekne yatağının bakımı nasıl yapılır?
Sonraki Yazı
Tekne yataklarında kullanılan en iyi malzemeler hangileridir?

Tekne yatağı alırken nelere dikkat edilmelidir?

Tekne yatağı alırken öncelikle ihtiyaçlarınızı, isteklerinizi ve kullanacağınız alanı düşünerek hareket etmelisiniz. Teknenizdeki yatağın uyku alışkanlıklarınıza, kilonuza ve yatış pozisyonunuza uygun olması ve aynı zamanda teknenizdeki kısıtlı dar alana mükemmel uyum sağlaması gerekir. İşinde uzman, deneyimli bir yatak üreticisinden kullandığınız alanın ölçülerine ve iyi bir uyku için ihtiyaç duyduğunuz gereksinimlere göre size özel bir tekne yatağı tasarlamasını isteyebilirsiniz.

Teknenize en uygun yatağı oluşturmak için yatağın tüm kenar ve yüzey ölçümlerine ihtiyaç duyulur. Yatak ölçü ve şekilleri tekneden tekneye farklılıklar gösterse de genellikle belli şablonlar kullanılır. Ancak, yine de teknenize alacağınız yatak için bu ölçüleri almanız faydalı olacaktır. Eğer yatak ölçülerini düzgün bir şekilde alamıyorsanız veya bu konuda endişeleriniz varsa, yatak üreticisinden teknenizi ziyaret ederek gerekli ölçümleri almasını isteyebilirsiniz. Tekne yatakları yapılırken tüm ölçülerin eksiksiz alınması, yatağınızın güvenli bir şekilde yerine oturmasını ve kaymamasını sağlayacaktır.

Yat ve teknelerde alanı mümkün olduğunca işlevsel kullanmak esastır. Tekne deneyiminizi, özellikle uzun deniz yolculukları için daha keyifli hale getirmenin en iyi yollarından biri doğrudan ihtiyacınıza göre uyarlanmış, özel yapım bir tekne yatağı yaptırmanızdır. Tekneniz için özel bir yatak sipariş vermeden önce aşağıdaki başlıklara dikkat etmeniz yararınıza olacaktır.

Yatağın kalınlığı

Yat ve tekne yatakları kamaraların genellikle dar olması nedeniyle evinizdeki yataklardan daha farklı tasarlanır. Tipik olarak geleneksel yataklardan daha küçük ve incedir. Burada yaysız yatakların tekneler için en ideal çözüm olduğunu söylemek yanlış olmaz. Çok fazla derinliğe sahip olmadan optimum konfor sağlayabilirler. Yaysız yataklar tekneler için en iyi seçim olmakla kalmaz, aynı zamanda piyasadaki en konforlu yataklar olarak da bilinir. Vücut desteğini korumak ve aynı zamanda basıncı azaltmak istiyorsanız yaysız yataklar en iyi tercih olacaktır.

Su ve neme dayanıklılık

Bir teknenin içini tasarlıyorsanız tüm eşyaların su ve neme maruz kalabileceğini dikkate almalı ve kullanılacak malzemeleri buna göre seçmelisiniz. Özellikle teknenizdeki yatakların su geçirmez özellikte olması, nem ve küfe karşı dayanıklı olması gerekir. Tekne yatağınızda lateks kullanmak hem konfor hem de kullanışlılık açısından oldukça işinize yarayacaktır. Kauçuk ağacının özünden elde edilen lateks tamamen doğal bir malzemedir ve içerisinde hiçbir katkı maddesi bulunmaz. Nem ve küf oluşturmaz. Vücut şekline uyum sağlayarak naturel bir uyku konforu oluşturur ve uzun yıllar kullanılabilir. Yatak üreticinizden istediğiniz boyutta ve şekilde lateks yatak tasarlamasını isteyebilirsiniz.

Yerden tasarruf

Tekne yatağı satın almak söz konusu olduğunda ihtiyaçlarınızı, isteklerinizi ve kullanacağınız alanı düşünerek hareket etmelisiniz. Teknenizde birden fazla kamaranız olabilir veya teknenizdeki diğer kamaraların çok yönlü kullanılmasını isteyebilirsiniz. Örneğin, çalışma odası olarak kullandığınız kamaraya katlanabilir bir yatak almayı düşünebilirsiniz. Bunun için yatak üreticisi beklentilerinize göre ve teknenizdeki alana uygun olacak biçimde farklı şekil ve kesimlerde yataklar üretebilir.

Boşluk mesafesi

Yat ve teknelerde yatağın çevresinde yeterince boşluk bırakmak gerekir, çünkü yatak çarşafları değiştirilirken dar alanda parmaklar sıkışıp zedelenebilir. Yatağın köşelerini yuvarlak tasarlatmak bu noktada faydalı olacaktır. Teknenizdeki yatak odanızın yeterli işlevsellikte olması ve estetik görünmesi için tüm bu hizmetleri tek bir firmadan karşılamanız her şeyin mükemmel olması için atılacak ilk adımlardan biridir.

Teknenizdeki yatağın ihtiyaçlarınıza uygun ve işlevsel olabilmesi için tüm bu özelliklere dikkat etmelisiniz. Teknede kullanacağınız yatağın seyahat ettiğiniz bölgelere uygun olması da oldukça önemlidir. Örneğin, tropikal bir bölgede seyahat ediyorsanız nemi azaltıcı özelliklere sahip malzemelerin kullanıldığı yataklar tercih etmeniz yerinde olacaktır.

Paylaş:
Kategori:Genel
Önceki Yazı
Tekne yatağının bakımı nasıl yapılır?
Sonraki Yazı
Tekne yataklarında kullanılan en iyi malzemeler hangileridir?

0 Yorum

Yorum Yaz