15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Lateks Yatak Fiyatları Nelerdir? Fiyatlar Neye Göre Değişiyor?
Sonraki Yazı
Yataklar Ne Kadar Süre Kullanılmalı, Ne Kadar Sürede Değiştirilmeli?

En Çok Tercih Edilen Japon Yer Yatağı Modelleri Hangileri?

Son zamanların en sık tercih edilen yatak modelleri arasında bulunan Japon yer yatakları, farklı bir yatak deneyimi yaşamak isteyenler tarafından her geçen gün daha fazla ilgi çekiyor. Japon yer yatağı ya da futonlar, yere yakın yatak deneyimi sunmalarının yanı sıra sağlık açısından tamamen elverişli ve ideal yataklar olmaları ile de öne çıkmaktadırlar. Alışılmış yatakların dışında kendilerine özel bir yatak deneyimi yaşamak isteyenler WellMatt tarafından sunulan Japon yer yatağı modellerini tercih ediyor.

Japon Yer Yatağı Modellerimizi inceleyin. Japon Yer Yatakları ve Fiyatları

Japon Yer Yatağı Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Japon kültürü için oldukça önemli olan Japon yer yatağı ya da futonlar, geleneksel koşullar gözetilerek oluşturulmuş, özgün ve kendilerine özgü tasarımlar içeren yataklara denilmektedir. Temel yataklardan önemli detaylar ile ayrılan futonlar, geleneksel Japon evlerinde sıklıkla bulunmaktadır. Japonların, uykuya özel bir anlam atfetmeleri ve sağlıklı bir yaşam için uykunun önemini bilmeleri nedeniyle kullandıkları futonlar gerek malzeme yapısı gerekse uzun ömürlü kullanım sunmaları ile öne çıkmaktadır. Aynı zamanda futonlar, Zen Budizm’i ve Feng Shui felsefesi için de önemlidirler. İki görüş de kişinin yaşamanı “zengin” bir şekilde sürdürmesi için fazlalıklardan kurtulması gerektiğini öğütlemektedir. Ancak bu fazlalıklar, günümüz insanı için çok fazla anlam ifade etmeyebilirler. Bu bakımdan Japonlar fazlalıklarına ilk olarak yataklarından başlamaktadırlar. Hem yer kaplamayan hem de gösterişten uzak geleneksel yatakları ile sadece ihtiyaca uygun bir karşılık almaktadırlar. Başka bir deyişle Japon yer yatakları iyi bir uykuyu ve dinlenmeyi sağlayan yataklar olarak kullanılmaktadır.

Japonca şilte anlamına gelen futonların işlevsel özellikleri günümüz şartları altında daha fazla geliştirilmiştir. Farklı materyaller kullanılarak üretilen Japon yer yatakları modelleri, uyumak için en doğal ve uygun malzemelerden oluşmaktadır. Vücudun ihtiyaç duyduğu uykuyu doğru bir şekilde karşılamak amacıyla satışa sunulmuş olan futonlar sayesinde konforu ve rahat – dinlendirici uykuyu bir arada bulabilirsiniz.

Yapılan araştırmaların gösterdiği üzere ayrıca yere yakın uyumak kişinin  daha rahat bir şekilde uykuya dalmasını sağlamaktadır. Fiziksel ve zihinsel dinlenme, yenilenme vb. nedenler için son derece önemli olan REM evresine girmek zor olmasına karşılık, bu evreye kişi ancak kendisini güvende hissettiği zamanlarda rahatça dahil olabilmektedir. Bu evreye ise araştırmalar sonucunda yer yataklarında daha kolay geçiş yapıldığı saptanmıştır. Düşme riskinin olmaması yüzünden kişinin daha rahat uyumasını sağlayan Japon yer yatakları özellikleri şu şekildedir;

  • Japon yer yatakları en yüksek kalite malzemeden üretilmektedir. Bu bakımdan sadece yere yakın olmaları ile değil, sağlıklı bir uyku için eşsiz bir deneyim yaşamanız adına özenli bir şekilde üretilmektedirler.
  • WellMatt olarak sunduğumuz Japon yer yatakları, yapıştırıcı kullanılmadan teğelleme sistemi olarak üretilmektedirler. Bu sayede doğal içeriğe sahip olan Japon yataklarının aynı zamanda da geleneksel formlarını koruyarak üretimleri sağlanmaktadır.
  • Japon yer yatakları sürekli hava alma özelliğine sahiptirler. Bu sayede kötü koku, mantar, bakteri gibi oluşumların önüne geçilir ve yatağın ısı dengesi de mevsim koşullarından bağımsız olarak dengede kalır. Başka bir deyişle Japon yer yataklarında yaz aylarında serin, kış aylarında ise sıcak bir uyku deneyimi yaşarsınız.
  • Özenli işçilik kullanılarak üretilmiş Japon yer yatakları bu sayede çok uzun süreler rahatlıkla kullanıma imkân vermektedirler. Yay gibi geleneksel yöntemler kullanılmadıkları için yaya bağlı çeşitli sorunların da oluşumunun önüne geçilmektedir. Rahat bir şekilde uyuma imkânı sunan Japon yer yatakları vücut ağırlığının eşit şekilde dağılmasını sağlayarak, bir bölge üzerinde fazladan yük oluşmasının önüne geçmektedir. Bu sayede uyku esnasında tüm vücut rahat bir şekilde dinlenmektedir ve oluşacak çeşitli eklem – kas sorunları engellenmektedir. Yere yakın olmaları sayesinde de futonlar, daha eşsiz bir uyku deneyimi sunmaktadırlar.
  • Çift taraflı kullanım sunmaları ile birlikte mevsim koşullarından bağımsız olarak iki farklı sertlikten futonlarda yararlanabilirsiniz. Böylece en çok rahat ettiğiniz yüzeyi kendiniz karar verebilirsiniz.

Japon Yer Yatağı nedir, kimler tercih etmeli?” yazımızı hemen incele.

En Çok Tercih Edilen Japon Yer Yatağı Modelleri

WellMatt olarak satışa sunduğumuz özel yer yatakları sayesinde rahatlığı ve konforu kısa süre içerisinde yakalayabilirsiniz. Müşterilerimiz tarafından en çok tercih edilen Japon yer yatağı modelleri şu şekildedir;

  • Wocoja; İçinde 4 mevsim rahat etmeniz için milyonlarca hava kanalının bulunduğu ve ferahlatıcı özelliği ile yatağın sürekli hava almasını sağlayarak eşsiz bir uyku deneyimi sunan bu özel modeller tamamen doğal pamuk ve yün karışımından üretilmektedir. Kullandığımız Hollanda yünü sayesinde doğal bir klima etkisinin görüldüğü bu özel yataklar, bakteri ve benzeri oluşumların da önüne geçmektedir. Doğal ithal pamuklar sayesinde yumuşak bir zemine sahip olarak, her koşulda rahat edeceğiniz özel bir alanı kendinize yaratabilirsiniz. Ayrıca bu yataklarda kullanılan özel destekleyici sünger sayesinde çok yüksek basınçlarda bile yapısal özelliklerini kaybetmeden uzun yıllar kullanabilirsiniz.
  • Lataja; Pamuk, yün ve lateks karışımından yapılan bu özel yataklar, pamuk ve yünün doğallığının yanı sıra eşsiz bir malzeme olan lateksin rahatlığını sunuyor. Lateks, tropik bölgelerde yetişen kauçuk ağacının gövdesinden özel yöntemler ile elde edilmekte ve yine özel yöntemler ile blok haline getirilmektedir. Sahip olduğu doğal hava gözenekleri sayesinde yatağın sürekli hava alması sağlanırken, aynı zamanda da vücut ağırlığının eşit şekilde dağıtılması ile birlikte son derece rahat bir uyku konforu sunmaktadır. Ağırlığın eşit olarak dağıtılması sayesinde vücudun bölgeleri üzerinde fazladan yük oluşmadığı için dinlendirici ve rahatlatıcı bir uyku deneyimi oluşmaktadır. Aynı zamanda lateks yataklar, doğal yapıları sayesinde kolayca deforme olmazlar ve uzun süreler kullanım imkânı sunarlar.
  • Lavija; Doğal lateks malzemesi ile özel visco elastik malzemenin eşsiz harmanından oluşan bu özel yataklar, rahat etmeniz için vücudunuza yararlı özel iki malzemeyi bir araya getiriyor. Bu özel malzeme sayesinde eşsiz bir uyuma deneyi yaşayabiliyorsunuz. Visco elastik malzemesi, NASA tarafından imal edilen özel malzemeye dayanmaktadır. Kişinin vücut yapısını aldığı için son derece rahat bir uyku deneyimi sunan bu özel malzeme ile birlikte son derece rahat bir yatakta uyuyabilirsiniz. Visco elastik malzemesi aynı zamanda, dinlendirici özellikleri öne çıkarak, eşsiz bir uyku deneyimi yaşamanızı sağlamaktadır.
  • Atija; At kılı ve lateks gibi doğal özellikleri ile öne çıkan son derece nitelikli malzemelerden yapılan ve bu özellikleri ile öne çıkan Atija modelleri, at kılının esnek ve doğal havalandırma özellikleri ile rahat bir yatak isteyenler için en doğru Japon yer yatağı modelini sunuyor. At kılının doğal özelliklerinin yine doğal bir malzeme olan lateks ile birleşmesinden harika bir şekilde ortaya çıkan bu özel modeller, sağlıklı, kesintisiz, dinlendirici bir şekilde uyumanız için tüm özellikleri bir arada bulunduruyor. Aynı zamanda iki malzemenin de hava alan yapıları sayesinde, ısı dengesinin stabil kaldığı ve çeşitli alerjik durumların önüne geçildiği bu özel yataklar ile birlikte harika bir uyku deneyimi yaşayabilirsiniz. At kılının ve lateksin dayanıklılığı sayesinde normal yataklara kıyasla kat be kat fazla kullanım ömrü sunan bu yatakları, çok uzun süreler rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Japon Yer Yatağı Fiyatları Nelerdir? Fiyatlar Neye Göre Değişir?” yazımızı hemen incele.

Paylaş:
Önceki Yazı
Lateks Yatak Fiyatları Nelerdir? Fiyatlar Neye Göre Değişiyor?
Sonraki Yazı
Yataklar Ne Kadar Süre Kullanılmalı, Ne Kadar Sürede Değiştirilmeli?

0 Yorum

Yorum Yaz