15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
En sağlıklı yatak nasıl olmalı?
Sonraki Yazı
En uygun visco yatak nasıl seçilir?

En uygun lateks yatak nasıl seçilir ?

Lateks yataklar son zamanlarda sık kullanılmalarına karşılık, alıcılar tarafından yeterli düzeyde bilinmedikleri için doğru bir şekilde tercih edilmemektedirler. Halbuki lateks yatakların seçimi de oldukça önemli bir konu olup dikkat gerektirmektedir. Lateks yatak konusunda doğru olan yatağı seçmemeniz halinde, yatağın rahatlığından tam olarak yararlanma imkânınız da bulunmamaktadır.

Doğal Lateks Yataklarımızı inceleyin. Full Ortopedik Doğal Lateks Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Lateks Yatak Nedir?

Lateks, özel olarak kauçuk ağacının özünden üretilen maddenin adıdır. Oldukça zor elde edilen bu madde, kauçuk ağaçlarının gövdelerine açılan yarıklardan yılın belirli dönemlerinde elde edilmektedir. Elde edilen lateks malzemesi dunlop ya da talalay denilen yöntemler ile özel bloklar haline getirilmektedir ve gözenekli bir yapıya sahiptir. Bloklar özel yöntemler ile yatakla birleştirilir ve ortaya konfor açısından oldukça rahat bir yatak üretilmiş olur.

Lateks yatakların en önemli özelliği ise doğal olmalıdır. Kauçuk ağacının yani Hevea Brasiliensis ağacından üretilen lateks, yapısı gereği elastik bir forma sahiptir. Bu esneklik, uyku pozisyonu ne olursa olsun, vücut şekline göre kendini harika bir şekilde sokabilmesi açısından oldukça önemlidir. Böylece omurganın doğal pozisyonda olması sağlanır ve vücudun belirli noktalarında oluşan aşırı basınç azaltılır, böylece uyku esnasında sağlıklı bir şekilde kan dolaşımının olmasını sağlar.

Lateks yatak için daha fazla bilgi için :”Lateks Yatak Nedir? Lateks Yatak Nasıl Olmalı?”.

Lateks Yatak Nasıl Seçilir?

Doğal bir lateks yatakta bulunması gereken özellikler temel alınarak lateks yatak seçiminin yapılması gerekmektedir. Bu doğrultuda lateks yatağın özellikleri;

  • Delikli süngeri yapısı sayesinde sürekli hava almakta, bu sayede kötü kokuların oluşmasını engellemektedir,
  • Tüm boşluklarını doldurarak omuriliğinizin olması gereken eğride tutar ve sağlıklı uyumanız sağlar.
  • Doğal yapısı sayesinde sağlık koşullarına oldukça elverişlidir, alerji gibi durumlara karşı güvence sağlamaktadır. Özellikle alerji reaksiyonları olanlar için lateks yatağın seçilimi oldukça önemlidir. 
  • Çift taraflı kullanıma elverişlidir.
  • Herhangi ısı durumuna karşı adapte olabilmektedir.
  • Vücut ısısının dengede tutulması ve uyku esnasında rahatsızlık vermemesi için önemlidir.
  • Yapısı sayesinde dayanıklı ve uzun ömürlü kullanıma sahiptir.
  • Özel malzemesi sayesinde eklem, kas vb. ağrılara karşılık iyi gelmektedir.

Lateks Yatak Nasıl Seçilir?

Lateks yataklar her ne kadar iyi bir uyku için ideal bir zemin sunuyor olsalar da farklı kişisel durumlara göre birden fazla lateks üretilmektedir. Dolayısıyla bu durumda en uygun lateks yatak seçimini yapmanız oldukça zorlaşmaktadır. Ancak lateks yatak tercih kriterleri ile bu süreci kısa sürede aşabilirsiniz.

Kişisel Özelliklerinizi Temel Alın

Lateks yatak seçiminde en önemli konu kişisel özelliklere göre tercihte bulunmaktadır. Bu kişisel özellikler kilo, uyku pozisyonu, terlemenin olup olmadığı, eklem ağrılarını olup olmadığı gibi fiziksel özellikleri içermektedir. Eğer bu özellikleri dikkate almadan tercihte bulunursanız yataktan istediğiniz şekilde yarar sağlayamazsınız. Bu yüzden, özellikle kilo ve uyku pozisyonu kriterlerinin yatak seçiminde temel alınması önem kazanmaktadır. Lateks yataklardan, bu ihtiyaçlara göre farklı şekilde üretilmektedir. Eğer sizin fazla kilonuz buna göre seçimde bulunmalıdır. Örneğin 90 kilo biri 2 cm lateks içeren bir yatakta yatamaz. Malzemeyi ezeceğinden dolayı alttaki destekleyeici süngere teması artar ve yatak sert gelir. Aksi halde lateks yatak özelliklerinden istifade etmeniz güçleşecektir. WellMatt farklı kalınlarda lateks yataklar sunmaktadır ve hepsinin sertlik ya da yumuşaklık oranında farklılık bulunmaktadır. Gerek içerikleri, gerekse özel yapıları sebebiyle kendinize en uygun olacak lateks yatağı WellMatt sayesinde rahatça bulabilirsiniz.

Sabırlı Olun

Yeni bir yatak almak aynı zamanda beklemeyi de beraberinde getirir. Bu bekleme süresi en az 30 gün olarak belirlense de ideal olan süre 60 günü bulabilmektedir. Çünkü yıllardan beri belirli yataklarda uyumaya alışan vücudunuz, yeni bir yapıya sahip lateks yatağa alışmakta ilk başlarda zorlanabilir. Bu yüzden sabır göstermek ve vücudun yatağa alışmasını beklemek bu durumda oldukça önem kazanmaktadır. WellMatt, 120 güne kadar iade süresi tanıdığı için bu süreye kadar yatağınızdan memnun kalmamanız halinde yatağınızı değiştirebilir veya iade edebilirisiniz.

Doğal Bir Yatak İstiyorsanız Lateks Tercih Edin

Lateks yatak tamamen doğal özelliklere sahiptir ve hem sağlık koşullarınız hem de çevreye uyumu açısından önem gösteren kimseler için tercih edilmektedir. WellMatt’ın ürettiği lateks yataklar doğal yapıları sayesinde sağlık koşulları açısından tamamen uygundurlar ve hiçbir sorun yaşanmasına izin vermezler. Eğer sağlığınızı önemsiyorsanız, lateks yatak sizin için uygun bir tercih olacaktır. Üstelik lateks yataklar kir, koku, mantar gibi oluşumları da engelledikleri için alerjisi olan kimseler için de oldukça elverişlidir.

Peki doğal yatak nedir merak ediyorsanız bu yazımızı inceleyin:”%100 Doğal Lateks Yataklar İlk Defa Wellmatt’ta!”.

Sırt Ağrılarınız Varsa Lateks Tercih Edin

Lateks yatağın en olumlu taraflarından birisi sırt ve eklem ağrılarına iyi gelecek şekilde tasarlanmış olmasıdır. Çünkü lateks yatak, diğer yataklar gibi yumuşak bir yapıya sahip değildir. Diğer yataklar sıklıkla içe doğru göçme yaşarlar ve bu durum uyuyan için bir avantaj gibi gözükebilir. Halbuki iyi yataklar için yumuşak olmasından çok konforlu ve sağlık koşullarına da uyumlu olması ön planda tutulmaktadır. Fakat lateks yataklar bu durumda sert olarak da nitelendirilmemelidir. Çünkü lateks yataklar ne yumuşak ne de sert bir yapıya sahiptir. Sırt ağrısı olan birçok insan çok sert bir yatağın ağrısını hafifleteceğine yardımcı olacağını düşünmektedir. Fakat bu doğru bir kanı değildir. Burada ihtiyaç olan şey kaya kadar sert bir yataktan ziyade vücudu destekleyecek özellikle olan bir kişinin fiziksel özelliklerine göre olan yataktır. Sert yatakta kalça ve omuz bölgesi arasında boşluk kalacağı için tüm yük omuz kısmına binecektir ve bu sayede vücut düz olmayacaktır. Yatağın sert olması durumunda ağırlık yatağa değil, vücudun başka bölgelerine verilmektedir. Böylece kan dolaşımına engel olan bu durum yüzünden rahat uyku uyuyamaz, sabahları da dinlenmeden uyanırsınız. Yatağın yumuşak olmasında ise bel ve kalça kısımlarında aşağıya doğru bir gömülme olmaktadır. Bu durum omurga için oldukça kötü bir pozisyondur çünkü eğri bir şekilde uyumaya ve tam olarak destek alamamaya sebep olmaktadır. Lateks yatak ise ilk donuşta yumuşak ve rahat hissettirmektedir, ancak daha derinlerde tam bir basınç uygulayarak yukarıya doğru kalkışı sağlamaktadır. Böylece uyku pozisyonunda vücut doğru konumda olur ve basınç eşit olarak dağılarak, rahat bir uykuya ve sabahları dinç kalkılmasına sebep olunur. Böylece elastik yapısından ötürü lateks yatak, vücudun en doğru pozisyonunu alması açısından tercih edilmelidir.

Sırt ağrınız varsa yatağınızı seçmeden önce yazımızı mutlaka okuyun:”Sırt Ağrısı Olanlar Hangi Yatağı Tercih Etmeli?’‘.

Uzun Ömürlü Bir Yatak Kullanmak İstiyorsanız Lateks Tercih Edin

Lateks malzemesi doğal ve dayanıklı olduğu için uzun ömürlü bir kullanıma sahiptir. Bu sebeple, uzun ömürlü yatak isteyeler lateks yatakları tercih edebilirler. Ancak farklı lateks modelleri olmalarına rağmen hepsinin kullanım ömrü standartlar gereği aynı tutulmaktadır.

Bu kriterler göz önünde tutularak ideal olan lateks yatak tercihinizi yapabilirsiniz. İyi bir yatak tercih etmek genelde zordur ancak WellMatt’ın çoğu durum için sunmuş olduğu özel lateks yatakları sayesinde bu süreç kolayca atlatılabilmektedir. Aynı zamanda her zaman ulaşabileceğiniz uyku danışmanları desteği de sizin özelliklerinizi temel alarak, en doğru yönlendirmeyi yapacak ve bu süreci kısa sürede atlatmanızı sağlayacaktır.

Lateks Yatak hakkında daha ayrıntılı bilgi için şu yazımıza göz atabilirsiniz:  ”Lateks Yatağın Özellikleri Neler?

Paylaş:
Kategori:Genel, Lateks Yatak
Önceki Yazı
En sağlıklı yatak nasıl olmalı?
Sonraki Yazı
En uygun visco yatak nasıl seçilir?

0 Yorum

Yorum Yaz