15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Yaşlılıkta Uykunun Önemi ve Yaşlılar İçin Doğru Yatak Seçimi
Sonraki Yazı
Uzun Ömürlü Yatakların Sahip Olması Gereken Özellikler Nelerdir?

Yatağınızın Ömrünün Dolduğunu Nasıl Anlayabilirsiniz? 7 Püf Nokta

Yatak kaliteniz doğrudan uyku kaliteniz üzerinde etkiye sahip olduğu için uykunuzla ya da uyandıktan sonra çeşitli ağrılar yaşayarak sağlığınız ile ilgili sorunlarınız bulunuyorsa, bu durumda yatağınızı değiştirmenin, yenilemenin zamanı gelmiş olabilir. Yatağınız artık size konfor ve destek sağlamıyorsa, bu uyku kalitenizi düşürmenin yanında aynı zamanda çeşitli sağlık sorunlarına da yol açabileceği için yatağınızı değiştirmeye dikkat etmelisiniz. Yatağın değişmesi gerektiğini nereden anlarsınız sorununa ise farklı yanıtlar vermek mümkündür.

Full Ortopedik Yatak Modellerimizi inceleyin. Tam Full Ortopedik Yatak Modelleri ve Fiyatları

Yatakları Değiştirmek Gerekir mi?

Yatakların değişim süreleri bulunur ve bu bakımdan her yatağın yenilenmesi gerekir. Ancak yüksek kalite malzemeden üretilmiş yataklar daha uzun süreli kullanım sundukları için en azından değişim sürelerini uzatmak ve daha az değişim yapmak olanaklı olmaktadır. Fakat düşük kalite malzemeden üretilmiş ve sizin uyku alışkanlıklarınız ile vücudunuz için uygun olmayan yataklar ise çok kısa sürelerde değişim gerektiren yataklardır.

Öncelikli olarak yatak değişimi için yatağın yaşamınızda ne kadar önemli olduğunu asla gözden kaçırmamanız gerekir. Başka bir deyişle, yaşamınızın üçte birini uykuda geçirdiğiniz için yatağın size en iyi uyku konforunu, destekleyici yapıda olması ve ideal şekilde rahat ettirmesi gerektiğini göz önünde tutmalısınız. Son derece büyük önem arz eden bu durum yatağın içinde kullanılan malzemeden, dışındaki kumaş kalitesinden ve aynı zamanda güçlü kenar desteklerinden tayin edilmektedir.

Yatakların değişimi, kullanıma bağlı olarak yıprandıkları için gerekli olmaktadır. Çünkü genelde her gün kullanılan ve buna bağlı olarak ilk günkü performansı kaybetmeye başlayan yatakları değiştirmediğiniz durumlarda uyku kaliteniz düşeceği gibi aynı zamanda da çeşitli sağlık sorunları yaşayabilirsiniz.

Örneğin, geleneksel yaylı yataklar ucuz olup yaygın olarak kullanıldıkları için geniş bir kullanıcı sayısına sahiptirler. Ancak sağlıklı ve konforlu bir uyku kalitesi için son derece elverişsiz yataktırlar çünkü yaylar yapıları gereği vücuda baskı uygularlar ve aynı zamanda da ağırlık üzerinde dengesiz şekilde karşılık verdikleri için belirli bölgelerin daha fazla ağırlığa maruz kalarak, zamana ve kullanıma bağlı olarak yapısal özelliklerini kaybetmelerine neden olurlar. Yaylar içeriye doğru çökerler ve bu durum sık kullanılan yatak yüzeyinin de çökmesine neden olarak, yatağın formunu kaybetmesine neden olur. Böyle bir durum olduğunda yatağınız konfor sunamayacağı hatta sağlığınız için zararlı olacağı için değiştirmeniz gerekmektedir.

Bu gibi durumlar ve farklı nedenler ile birlikte yatağınızın değişim zamanını geldiğini anlayabilirsiniz.

Yatağınızın Kullanım Süresi

Her yatağın belirli bir süre kullanım süresi bulunmaktadır. Yüksek kalite malzeme ve özenli işçilikten yapılan yataklar için bu süre ortalama 10 – 12 sene, genel hatları ile 8 yıldır. Bu zaman zarfını doldurmanız ile birlikte yatağınız performansını yitirmeye başlayacak ve uyku kalitenizde düşme söz konusu olacaktır. Çeşitli lokal ya da genel ağrılar, omurganın doğal pozisyonunu almamasından kaynaklı sancılar ya da benzeri rahatsızlıklar yatağın kullanım süresini doldurması ile birlikte görülebilmektedir. İlgili süre yataklar için en iyi durumda geçerli olup yaylı yataklarda ya da düşük kalite malzeme kullanılan yataklarda ise bu durum daha düşük süreleri bulmaktadır.

WellMatt tarafından sunulan visco, lateks, organik ve Japon yer yatağı modelleri en yüksek kalitede üretildikleri için dayanıklı yapıları ile birlikte çok uzun süreler kullanım için uygundurlar.

Yatak Ömrünü Etkileyen Faktörler Ve İdeal Yatak Kullanım Süresi.” Yazımızı Mutlaka İnceleyin.

Yatağın Görünümünün Değişmesi

Yatağınızın ortasında ya da sık kullandığınız tarafında deforme olma ya da içe çökme gibi sorunlar yaşanıyorsa bu durumda yatağınızı değiştirmenizin vakti gelmiştir. Yataktan gıcırtı geliyorsa, hareket yalıtımı azalmışsa, dalgalanma yaratıyor ve geceleri sıklıkla uykunuz  bölünüyorsa bu durumda yatağınızın kullanım süresi dolmuştur. Kenarları yumuşamış ve genel görünümü sarkık hissi yaratıyorsa, yatağınızı değiştirmeniz gerektiğini anlayabilirsiniz.

Kötü Kokular

Yatağınızdan kötü kokular geliyorsa ve uyku sırasında terlemenize neden oluyorsa, böylesi bir durumda yatağınızın yapısından kaynaklı olarak değişim zamanı gelmiş demektir. Özellikle yaylı yataklar hava almayan yapıda olduklarından ötürü içlerinde kullanıma bağlı olarak bakteri, toz, mantar, küf gibi akarların oluşmasına neden olurlar. Bu akarlar zamanla kötü kokulara sebep oldukları gibi alerjen reaksiyonların da daha fazla artmasına yol açarlar. Böylesi bir durumda yatağınızı kullanmanız olanaksız hale gelir.

Yorgunluk Belirtileri, Düşen Uyku Kalitesi

Sabahları yatağınızdan kalktığınızda kendinizi yorgun hissediyor ve neredeyse hiç uyumamış gibi hissediyorsanız, bu durum yatağınızın uyku kalitesi için yapısal özelliklerini yitirdiğini gösterir. Vücudunuzun ağırlığını bozulan malzemesi ve yapısı gereği dengeli hale getiremez, aynı zamanda da doğal omurga pozisyonunuzu bozarak çeşitli bölgelerde baskıya neden olarak, rahat şekilde uyumanızın önüne geçer.

Uzun Ömürlü Yatak Modelleri Nelerdir?

WellMatt tarafından sunulan uzun ömürlü yatak modelleri ile birlikte çok uzun süreler herhangi bir yatak değişimi ya da sorunu yaşamadan konforlu şekilde uyuyabilirsiniz;

  • Lateks yataklar; kauçuk ağacının gövdesinden özel yöntemler ile elde edilen sıvıdan üretilen lateks malzemesi, yatak konforu açısından son derece gelişmiş özellikler taşımaktadır. Lateks yataklar harika bir vücut ağırlığı dengeleyicisi ve vücudun doğal pozisyonda olmasını sağlarlar. Dayanıklı bir malzeme olan lateks, bu bakımdan konforlu uyku sunarken aynı zamanda çok yüksek ağırlıklarda bile yapısal özelliklerinden hiçbir şey kaybetmez ve güçlü kenar destekleri ile birlikte çok uzun süreler kullanım olanağı sunar. Aynı zamanda sahip olduğu doğal hava kanalları da yatağınızın hava almasını sağlayarak, daha ferah ve hijyenik koşullarda uyumanıza yardımcı olur.

Detaylı Bilgi İçin ”Lateks Yatakların Özellikleri Neler?” Yazımızı Şimdi İnceleyin.

  • Visco yataklar; NASA tarafından geliştirilen visco elastik malzemesinden üretilen visco yataklar, üzerindeki ağırlığın şeklini tam olarak alırlar ve böylece vücudu saran yapıları ile birlikte çok daha konforlu bir şekilde uyumaya yardımcı olurlar. Aynı zamanda vücudu destekleyen yapıları omuriliğin doğal pozisyonunda olmasını sağladığı gibi ayrıca eşsiz bir hareket özgürlüğü sunarak, çok daha iyi şekilde hareket edilmesine neden olurlar. WellMatt visco yatakları, piyasada bulunan visco yataklardan ViscoJel özelliği ile birlikte ayrılmakta ve böylece terleme gibi sorunların da önüne geçerek daha uzun ömürlü kullanım sunmaktadırlar.

Detaylı Bilgi İçin ”Visco Yatak Nedir? Visco Yatağı Kimler Tercih Etmeli?” Yazımızı Şimdi İnceleyin.

  • Doğal Yataklar ve Japon Yer Yatakları; Tamamen doğal içeriğe sahip olan doğal yataklarda; at kılı, Hindistan cevizi lifi, lateks, pamuk ve yün gibi malzemeler kullanılmaktadır. Gerek eşsiz bir ağırlık dengeleyici gerekse vücudu destekleyici yapıları ile birlikte çok uzun süreler ilk günkü performansı göstererek uyku deneyimi yaşanmasına yardımcı olurlar. Aynı zamanda doğal yataklar, malzeme kaliteleri bakımından sürekli hava alan yapıda olduklarından doğal bir klima görerek yatağın ferah olmasını sağladıkları gibi kötü kokuların da önüne geçerler. Bu özellikleri taşıyan Japon yer yatakları da yerde kullanma avantajları ile birlikte yatağınızın formunu daha uzun süreler muhafaza etmesine yardımcı olduğu gibi güçlü kenar destekleri, hareket yalıtımları, vücuda sundukları destek gibi özellikler ile birlikte uzun süreli kullanımlar için son derece uygun yataklar olarak öne çıkmaktadırlar.

Detaylı Bilgi İçin ”Organik Yatak Özellikleri Neler? Yatağı Organik Yapan Nedir?” Yazımızı Şimdi İnceleyin.

Yatakların kullanım süreleri bulunduğu için WellMatt yatakları tercih ederek çok uzun süreler boyunca yatak değiştirmenize gerek kalmaz, her koşulda, mevsim koşullarından bağımsız olarak en iyi performansı elde edersiniz. Kişisel özellikleriniz de göz önünde tutularak uygun olan yatağı tercih etmek için WellMatt uyku danışmanından istediğiniz zaman destek alabilirsiniz.

Paylaş:
Kategori:Genel
Önceki Yazı
Yaşlılıkta Uykunun Önemi ve Yaşlılar İçin Doğru Yatak Seçimi
Sonraki Yazı
Uzun Ömürlü Yatakların Sahip Olması Gereken Özellikler Nelerdir?

0 Yorum

Yorum Yaz