15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Organik yatak nedir, kimler tercih etmeli?
Sonraki Yazı
Ortopedik Yatağın Ayırıcı Özellikleri

Ortopedik visco yatak nedir, kimler tercih etmeli?

İyi bir uyku isteyenler için ortopedi kelimesi oldukça önemlidir. Ancak çoğu zaman ortopedik kelimesinin yanlış kullanılmasından ötürü, bu konuda kafa karışıklığı oluşmaktadır. Ortopedik yatak isteyenler için visco yataklar, tüm ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Visco Yatak Modellerimizi inceleyin. Full Ortopedik Visco Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Ortopedik Yatak Nedir?

Her ne kadar ortopedik kelimesinden ayrı bir yatak türü olduğu anlaşılıyor olsa da, genelde ortopedik yataklar rahat ve konforlu uyku sunan yataklara denilmektedir. Kelimenin kökeni Fransızca’ya dayanmaktadır ve bu dildeki anlamı “omurga ve bel ile ilgili olan” şeklindedir. Haliyle, yataklar için kullanılan ortopedik kelimesi de vücut ağrılarını gideren ya da gidermeye yardımcı olan yataklar için kullanılmaktadır. Visco yataklar ise yapıları gereği ortopedik yatak arayanlara iyi bir alternatif olarak öne çıkmaktadır.

Daha detaylı bilgiler yazımızda ”Ortopedik Yatak Nedir? Nasıl Olmalı?” .

Visco Yatak Nedir?

Visco yataklar, visco denilen özel bir maddeden yapılan yataklardır. Visco, NASA tarafından astronotların uzun süreli oturmalarına bağlı olarak oluşacak rahatsızlıkların engellenmesi amacıyla geliştirilmiştir. Bu geliştirilen malzemenin yataklarda da kullanımının olumlu sonuçlar vermesi üzerine visco yataklar piyasaya çıkmıştır. Visco yatakların en büyük özelliği sunmuş oldukları yumuşaklık ve buna bağlı olarak vücudu saran yapısı nedeniyle rahat bir uyku sağlamasıdır. Visco malzemesindeki özellik sebebiyle, vücudu tam olarak kavrar ve herhangi bir uzva yük binmesinin önüne geçer. Bu sayede, rahat bir şekilde uyunabilir, oluşacak uyku rahatsızlıklarının önüne geçilir. Aynı zamanda hijyenik olması, alerjiyi engelleyen yapısı sebebiyle de kişiler tarafından tercih edilmektedir. Visco malzemesinin geliştirilmesi ile özellikle bel ve boyun ağrıları yaşayan kimseler için visco yataklar ortopedik hale getirilmektedir.

Visco Yatak hakkında daha ayrıntılı bilgi için bu yazımızı inceleyin: “Visco Yatak Nedir? Visco Yatağı Kimler Tercih Etmeli?“.

Ortopedik Visco Yatak Özellikleri Nedir?

Ortopedik visco yataklar ise kas, eklem ağrıları olan kimseler için önerilmektedir. Visco yataklar, özel visco katmanının altına sünger kullanılarak hazırlanmaktadır. Bu durumda, ortopedik özellikler göstermektedir. Ortopedik koşulu sağlayan visco yatakların özellikleri şu şekilde sıralanabilmektedir;

  • Visco yatağın yüzeyi ideal uyku pozisyonu için oldukça elverişlidir. Uykunun bölünmesini engeller ve bu sayede rahat bir uyku sağlar. Bilindiği üzere uykunun sık kesilmesi ya da iyi bir şekilde uyunmamasının sebebi, vücudun yataktan destek alamamasıdır. Vücudu tamamen saran visco yatak sayesinde, vücudun bir bölgesinden destek alınması yerine yataktan destek alınmaktadır. Böylece visco yataklarda vücuda karşı destek sağlanarak tazelenme hissi verilir ve bu sayede yataktan dinç bir şekilde kalkılır.
  • Ortopedik visco yatak eşit ağırlık dağılımına sahiptir. Eşit ağırlık dağılımı, bir uzvun üzerine ağırlığın binmemesi demektir. Yanlış yatak tercihlerinde en çok göz ardı edilen konu burasıdır. Uyku halindeyken, vücut rahatlama ihtiyacı duyar ve bu yüzden kendi ideal pozisyonu arar. Ancak omuz ya da kalça kısımlarına, yatağın şekli yüzünden daha fazla yük biner ve bu sayede, vücut dinlenemez. Ortopedik visco yatak ise kan dolaşımını hızlandırır, kasların gevşemesine sebep olur ve nefes alışverişini düzenler. Böylece rahat bir uykunun yanı sıra vücudun yenilenmesine de olanak tanır.
  • Visco yataklarda doğru omurga hizalanması önemli bir yer tutmaktadır. Genelde yataktan yorgun kalkmak, dinlememek olmak ve ağrılarla uyanmak omurga hizalanmasının yanlış yapılmasından kaynaklanmaktadır. Ortopedik yatakların en önemli özelliği ise omurgada oluşacak basıncı hafifletmek ve sırt ağrısını azaltmak için doğru omurga pozisyonunu yakalamaktır. Doğru omurga pozisyonu ise omuzdan ayak tabanlarına kadar omurganın eğilmemesini içermektedir. Vücudu saran yapısı nedeniyle visco yataklar, doğru omurga yapısının sağlanması için önemli bir görev üstlenirler.
  • Ortopedik visco yataklarda sağlıklı duruş önem kazanmaktadır. Uyku esnasında kan dolaşımının doğru bir şekilde yapılması için sağlıklı duruşun önemi büyüktür. Bu esnada nefes alışverişi ve kan dolaşımı düzenlenmektedir. Visco yataklar ise ortopedik özellikleri sayesinde, bu eylemlerin rahat bir şekilde yapılmasını sağlarlar.

Ortopedik Visco Yatağı Kimler Tercih Etmeli?

Ortopedik visco yatak WellMatt tarafından tüm visco yataklarında özel olarak sunulan özellikler taşımaktadır. Bu yatak görüldüğü üzere bel ve boyun ağrıları başta olmak üzere eklem ağrısı çeken kimseler tarafından tercih edilmelidir. Genelde visco yataklar yumuşak olup yatağa doğru gömülme hissi yaratırlar. Ancak ortopedik visco yataklarda kapitonesi içinde kullanılan özel malzeme sayesinde yapay gömülme hissi ortadan kalkar ve vücudun doğru pozisyonu alarak uyuması sağlanır. 

  • Sırt ve Boyun Ağrıları Olanlar; ortopedik visco yataklar en çok sırt ve boyun ağrısı olanlar tarafından tercih edilmelidir. Kullanılan malzemenin özel yapısı sayesinde, doğru olan pozisyonun uyku halinde alınması sağlanır ve böylece kişilerin ağrılarının azaltılması sağlanır.
  • Kan dolaşımında sorun olanlar; iyi bir uyku, kan dolaşımının da etkili bir şekilde yapılmasından geçmektedir. Kan dolaşımı etkili bir şekilde gerçekleşmezse, kişinin uykusunda sorunlar oluşacaktır. Uyanacak ya da huzursuz uyuyarak enerjisi bitik bir şekilde uyanacaktır. Dinç kalmak isteyenler ortopedik visco yatağı tercih etmelidir.
  • Kötü kokulardan rahatsız olanlar; visco yataklar kötü kokuların önüne geçmek için özel gözenekli yapıya sahiptirler. Bu gözenekler özel olarak açılım sağlayarak, kullanım süresi boyunca herhangi bir kötü kokunun oluşmasını engeller. Yatağın sürekli hava alması sayesinde kullanıcı için de ferah bir ortam sunulmuş olur.
  • Terlemeden rahatsız olanlar; visco yataklar için yanlış bilinen bir kanı terlemeye neden olduklarıdır. Halbuki WellMatt viscojel denilen özel bir visco malzemesi kullandığı için terleme gibi durumlar oluşmamaktadır. Viscojel ile vücut ısısı sürekli dengede tutulur ve fazla olan ısı hava kanalları sayesinde dışarıya atılır. Böylece iyi bir uyku için gerekli olan ne soğuk ne de sıcak uyku zemini sağlanmış olur. Terlemeyi engelleyen yapısı sayesinde, bu durumdan rahatsız olan kişiler için ortopedik visco yatak oldukça iyi bir tercih olacaktır.
  • Farklı pozisyonlarda uyuyanlar; ortopedik visco yatak farklı şekilde uyuyan kimselere rahat şekilde uyumaları için imkanlar sunar. Buna göre yüz üstü, sırt üstü ya da yan yatış pozisyonlarında uyunulsa bile, destekleyici özelliği sayesinde visco yataklar hangi pozisyon olduğuna bakılmaksızın rahat bir uyku zemini vermektedir.
  • Visco yataklarda toz mite ve bakteri oluşumlarına karşı özel koruma sağlanmaktadır. Bu sebeple hijyeni önemseyen kişiler için de tercih edilmektedir.

Ortopedik Visco Yataklarda Dikkat Edilecek Noktalar Nedir?

Öncelikli olarak pek çok ortopedik yatak bulunmaktadır. Fakat ortopedik visco seçiminizde dikkat etmeniz gereken belirli konular vardır. Bu noktaları dikkate almamanız halinde yanlış yatak tercihinde bulunabilirsiniz. Ortopedik visco yataklar esasında visco denilen malzemeyi kullanır. Bu yüzden WellMatt tarafından sunulan visco yataklar ortopedik özellikler taşımaktadır. Piyasada ayrı bir ürün olarak sunulan ortopedik visco yatakları yanıltıcı olabilmektedir. WellMatt’da ise tüm visco yataklarında kişinin fiziksel özelliklere göre yatak seçimi yapıldığından ortopedik özelliklere ağırlık vermektedir. Bu yüzden ortopedik visco yatak olarak sunulan yatakların çoğu yaylı yatak üzerine visco katmanının geçirilmesinden oluşmaktadır. Halbuki yaylı yatak kullanımı visconun özelliklerini tam olarak çıkarmasını engellediği için doğru bir kullanım şekli değildir. Yine viscojel kullanılmayan visco yataklarda akıllı yatak özelliği olmadığı için vücudunuzu tanımaya karşı elverişsizdir, bu da her seferinde farklı bir yatağa yatıyormuşsunuz izlenimi yaratmaktadır. Bu kriterler göz önünde tutularak ortopedik özellikler taşıyan özellikle Gold, Bronze ve Silver yataklarından tercihte bulunabilirsiniz.

Visco Ortopedik Yatağınızı seçmeden önce bu yazımızı okuyabilirsiniz:” Visco Ortopedik Yatak Nedir? Nasıl Olmalı”.

Paylaş:
Kategori:Visco Yatak
Önceki Yazı
Organik yatak nedir, kimler tercih etmeli?
Sonraki Yazı
Ortopedik Yatağın Ayırıcı Özellikleri

0 Yorum

Yorum Yaz