15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Horlama Neden Olur? Horlama Rahatsızlığı için Yatak ve Yastık Önerisi
Sonraki Yazı
Yatak Alezi Nedir? Terletmeyen, Sıvı Geçirmez Alezin Avantajı

Ergonomi Nedir? Ergonomik ve Ortopedik Yatak arasındaki Fark

Ergonomi Nedir? Ergonomik ve Ortopedik Yatak arasındaki Fark

Günümüz şartlarında sürekli bilgisayar başında oturmak, uzun süre hareketsiz vakit geçirmek gibi davranışlarda bulunmamızdan ötürü boyun, sırt ve bel ağrıları gibi istenmeyen durumlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Bu ağrılar zamanla rahatsız edici boyutlara ulaşabilirken hayat kalitemizi de oldukça düşürür. Gün içinde sürekli ağrı çekmek halsiz hissetmeye, hasta gibi davranmaya ve hareketlerimizin kısıtlanmasına yol açarken geceleri de uykuyu alamama, uyku kalitemizin düşmesi gibi problemleri beraberinde getirir. Ergonomi, insanların hayatını insan yaşamına uygun hale getiren ve kalitesini artıran bir kavramdır. Kelime anlamı olarak insanlar ile bir sistemin elemanları arasındaki ilişkiyi anlamaya çalışan ve bütün sistem performansı ile insanın memnuniyetini en yüksek seviyeye çıkarmaya çalışan bir disiplindir. Ergonominin sözcük anlamından yola çıkarak ergonomik yataklarda da ne amaçlandığını az çok anlayabiliriz. Kısaca ergonomi, kişinin doğumundan itibaren başlayan süreçte sağlıkları ve yaşam koşulları gibi faktörleri insan için en uygun şekle getirmeye çalışmaktır.

Ortopedi ve Ergonominin Farkları Nelerdir?

Ortopedi, kelime anlamı olarak sağlıklı ve düzgün bir vücut demektir. İnsanların, iskelet sistemleri, omurga ve kemik sağlıkları ve kemiklerindeki şekil bozukluklarıyla ilgilenen bir bilim dalıdır. Ergonomi ise ortopedinin aksine bir bilim dalı değildir. Fransızcada bel ve omurga ile ilgili olan anlamına gelen ortopedi, kişilerin bel ve omurga sağlığıyla ilgili bir kavramdır. Doğal olarak ortopedik yataklar da kişilerin bel ve omurgasını destekleyecek ve sağlıklarını koruyacak şekilde üretilmiş sağlıklı yataklardır. Ortopedik yataklar bel ve omurgaya destek olarak bu bölgelerde rahatlık sunar ve ağrıların azaltılmasına ve zamanla önlenmesine ortam hazırlar. Ortopedik yataklar genellikle sırt ve bel ağrısı olan kişiler için tavsiye edilir ve yapılan araştırmalara göre kullanıldığında ağrıların fark edilir düzeyde azaldığı ortaya çıkar. Ortopedik yatağın özel yapısı sayesinde boyun, bel, baş, basen, omuz ve kalça gibi bölgelerde oluşan ağrılar azalır. Ergonomik yataklar ise ortopedik yataklardan ayrılması gereken bir çeşittir. Çünkü ortopedik yataklar bel ve sırt ağrılarını desteklemeye ve ağrıların azaltılmasına yönelik kullanım sağlarken yatakta ergonomi tamamen kişinin uyku kalitesini yükseltmeye ve uyku kalitesinin artmasıyla beraber hayat kalitesinin de artmasına yol açan yataklardır. Ortopedik yataklar, insanların kas ve kemik sistemlerine uygun fizyolojik yapıyı destekleyen yataklarken ergonomik yataklar ise kullanırken birçok sorunu çözüme kavuşturan yataklardır. Ayrıca her ergonomik yatak aynı zamanda ortopediktir.

Ergonomik Yatak Nedir?

Ergonomik yatak, uyku sırasında vücut basıncının sebep olduğu ağrıların ve kan dolaşımı bozukluklarının önüne geçerek kişinin kullanımına uygun bir uyku ortamı hazırlar. Ergonomik yataklarda rahatlık kavramı öne çıkar, oluşan basınç azaltılarak vücut sağlığı olumlu yönden etkilenir. Ortopedik yatakların sert olduğu düşüncesi tüketiciler tarafından düşünülen yanlış bir bilgidir. Ortopedik yataklar sert yataklar anlamına gelmez. İnsan kas ve kemik sistemine ve insan fizyolojisine uygun üretilmiş yataklar anlamına gelmektedirler. Ergonomik yataklar ise kullanıcısının hayatını kolaylaştıran ve kullanım esnasında birçok problemi çözen yataklardır. Kişinin uyku esnasında yaşamış olduğu kan dolaşımı problemi ve sık sık dönme gibi sorunların önüne geçerek onları engellemeye yardımcı olur. Sağlıklı ve en iyi yatak nasıl olmalıdır diye düşünüyorsanız bu soruya cevap olarak iyi bir yatağın uyku duruşunu destekleyecek ergonomik yapıda olmalıdır diyebiliriz.

Ergonomik Yatakların Özellikleri Nelerdir?

Ergonomik yataklar genel yapıları itibariyle aynı zamanda ortopediktirler de. Tek amaçları bel ve sırt ağrılarını ortadan kaldırmak olmamakla beraber kişinin uyku kalitesini artırmaya yönelik birçok avantaj sağlarlar. İnsanların uyku esnasında yatağa fazla gömülme, uykuda aşırı terleme, kan basıncının değişmesi ve sık sık yer değiştirme isteği gibi bazı problemler yaşayabilir. Örneğin geceleri sürekli sağdan sola dönüyorsanız, uyku esnasında çok fazla terliyor ya da kan basıncı değerleriniz sürekli değişiyorsa ergonomik bir yatak sizin için uygun olacaktır. Doğru yatak seçimi kişinin uyku düzeni ve hayat kalitesi için en önemli unsurlardan birisidir. Ergonomik yataklar, aynı zamanda ortopedik yapıları sayesinde de uykudaki duruşu destekler, terlemeyi önler, sık dönme probleminin önüne geçmenize yardımcı olur. Ergonomi genel anlamıyla insanın yaşam kalitesini artırmaya yönelik bir kavram olduğu için ergonomik yataklar da tamamen kişinin kaliteli ve zevkli bir uyku geçirmesine zemin hazırlaması için üretilmiş yataklardır.

Kimler Ortopedik ve Ergonomik Yatak Kullanmalıdır?

Ortopedik ve ergonomik yataklar hemen hemen herkes için uygun olabilecek yataklardır. Ortopedik yatakları genellikle kas ve iskelet sorunları ve ağrılarıyla mücadele eden kişiler tercih ederken ergonomik yatakları da kaliteli bir uyku isteyen herkes tercih edebilir. Eğer yatış pozisyonunuzu ayarlayamıyor ve sık sık dönme ihtiyacı hissediyorsanız da ergonomik bir yatak tercih etme zamanınız gelmiş demektir. Ergonomik yataklar aynı zamanda ortopedik de oldukları için zaman zaman insanlar tarafından yanlış bilgiler duyulabilir. Ortopedik yataklar sert yataklar olarak bilinseler de aslında bir yatağın sert olması onu ortopedik yapmaz ya da sert bir yatak tercih etmek isteyen birisi ortopedik bir yatak almak zorunda değildir. Ortopedik yatakların tamamı sert olmadığı gibi ergonomik yatakların da tamamı sert değildir. Kişi kendi yatış pozisyonu, boyu, kilosu ve uyku alışkanlıklarını göz önünde bulundurarak yatış pozisyonunu destekleyecek ve ona kaliteli bir uyku ortamı hazırlayacak ergonomik yatağı seçebilir.

Ergonomik Yataklar Sağlıklı Mıdır?

Ergonomik yataklar kişinin uyku sağlığını en iyi seviyeye getirmek için tasarlanmış yataklardır. Eğer sağlıklı bir yatak tercih etmek istiyorsanız kesinlikle ergonomik yataklara bakmalısınız. Uyku kalitesini artıran, kan basıncını düzenleyen, terleme problemini önleyen ve iskelet sistemini destekleyen yapıda olan ergonomik yataklar en sağlıklı yataklar arasında yer alırlar. Eğer bu problemlerle mücadele ediyor ve kendiniz için en sağlıklı, yatış pozisyonunuzu destekleyen ve uyku kalitenizi en üst seviyeye çıkaracak bir yatak arayışındaysanız ergonomik yataklar en uygun ve sağlıklı olanlarıdır.

Ortopedik ve Ergonomik Yatağın Farkları Nelerdir?

Ortopedik yataklar, boyun, bel ve sırtı destekleyen ve oradaki ağrıların ve iskelet sisteminde oluşabilecek problemlerin önüne geçmek üzere tasarlanmış yataklardır. Ergonomik yataklar ise tüm bu özelliklere ek olarak kişinin uyku kalitesini artırmaya yönelik özelliklere de sahiptir. Her ergonomik yatağın aynı zamanda ortopedik de olduğunu tekrar hatırlatarak ergonomik yatakların kişilerin ağrılarını, terleme problemlerini ve yatış pozisyonlarındaki rahatlığı desteklediklerini de belirtebiliriz.

Neden Wellmatt Yatakları Tercih Edilmelidir?

Wellmatt’ta yatış pozisyonunuz, uyku alışkanlıklarınız gibi birçok ayırt edici özelliğinize göre kendinize uygun yatağı seçebilirsiniz. Bu konuda ister canlı chat, ister telefon üzerinden uyku danışmanlarından hizmet alabilirsiniz. Bu konuda ister canlı chat, ister telefon üzerinden uyku danışmanlarından hizmet alabilirsiniz. Anketimizi (https://wellmatt.com/yataksecimrehberi/) doldurarak aranmayı da talep edebilirsiniz. Ortopedik ve ergonomik yapıda olan yataklardan, visco yataklar, lateks yataklar ve diğer tüm seçenekler arasından istediğiniz özelliklere sahip olan yüksek kaliteli yatağa karar verebilirsiniz. Wellmatt’ta her şikayetinize uygun yatak ve yastık önerisi alabilirsiniz. Wellmatt’ta tüm yataklardan istediğinizi ve ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçip aldıktan sonra deneyebilir, 120 gün deneme süresi içinde memnun kalmazsanız iade edebilirsiniz. Katlanır yatak, çocuk yatak ve diğer uyku ürünlerinde iade süresi 30 günken kalan tüm yataklarda 120 gündür. Wellmatt yatakları 60 gün boyunca denedikten sonra memnun kalmazsanız 61. günde iade başlatabilirsiniz. Ayrıca 0850 532 66 07 numaralı müşteri hizmetleri servisimizden destek alarak yatak ve yastık seçiminizi gerçekleştirebilirsiniz.  

Paylaş:
Kategori:Genel
Önceki Yazı
Horlama Neden Olur? Horlama Rahatsızlığı için Yatak ve Yastık Önerisi
Sonraki Yazı
Yatak Alezi Nedir? Terletmeyen, Sıvı Geçirmez Alezin Avantajı

0 Yorum

Yorum Yaz