15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Japon Yer Yatağı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sonraki Yazı
Uyku Pozisyonuna Göre Yatak Seçimi

Japon Yer Yatağını Kimler Tercih Etmeli?

Her zamanki yataklarından sıkılan ve farklı bir deneyim yaşamak isteyenlerin tercih ettiği Japon yer yatakları, sadece kullanım açısından değil işlev olarak da alışılmış yataklardan pek çok noktada ayrılmaktadır. Japonların, yaşama bakışının bir yansıması olan ve işlevselliği ön planda tutan yataklar olan Japon yer yatakları ayrıcalıklı bir şekilde uyumak isteyenlerin son zamanlarda en sık tercih ettiği yataklar arasında yer almaktadır. Japon yer yatağını tercih edecekler iyi ve kaliteli uykunun yanı sıra vücut özellikleri için de oldukça özel bir yatağa sahip olacaklardır.

Japon Yer Yatağı Modellerimizi inceleyin. Japon Yer Yatakları ve Fiyatları

Japon Yer Yatağı Nedir?

Japon yer yatağı ya da futonlar Japonların geleneksel kültürlerine ait yatak türüdür. Kullanımı çok eski zamanlara dayanan ve hem uyku kalitesi hem de işlevsellik olarak büyük yararlar sağlayan futonlar, iyi bir uyku deneyimi yaşamak için tasarlanmışlardır. İyi bir şekilde uyumanın gün içerisinde aktif olmayı sağlayacağını bilen Japonlar, bu görüşlerinden hareketle yer yataklarına büyük bir önem vermişlerdir. Aynı zamanda Budizm’in az olan çoktur anlayışı ile de şekillenen ve evlerinde gösterişli eşyalara yer vermemeyi seçen Japonlar, yer yatakları ile büyük bir kolaylık elde etmişlerdir.

Japonca kelime anlamı olarak şilte anlamına gelen futonların en büyük özelliği ise doğal içerikten üretiliyor olmalarıdır. Ancak yatak yapımında imkânların artması ile birlikte günümüz Japon yer yatakları için özel malzemeler kullanılmaktadır. WellMatt olarak sunduğumuz Japon yer yataklarında at yelesi, doğal lateks, ViscoJel, doğal yün – pamuk gibi malzemeler kullanılmakta ve eşsiz bir uyku deneyimi sağlanmaktadır.

İyi bir uyku isteyenlerin tercihi olan Japon yer yatağı özellikleri şu şekildedir;

  • Japon yer yatakları doğal ve eşsiz bir uyku deneyimi sunmaktadırlar. Özellikle çeşitli uyku sorunlarından şikayetçi olanların tüm şikayetlerini giderecek yapıda olan Japon yer yatakları, kaliteli bir şekilde uyumayı sağlamaktadırlar. Vücudu destekleyen ve doğal yapısı nedeniyle rahatlatıcı uykunun karşılığını vermektedirler.
  • Japon yer yataklarında doğal malzeme kullanıldığı ve sürekli hava alan bir yapıda oldukları için alerjik reaksiyonlar başta olmak üzere çeşitli cilt sorunlarına karşı iyi gelmektedir.
  • Çift taraflı konfor isteyenler için Japon yer yatakları farklı sertlik yüzeyleri ile birlikte mevsim koşullarına bağlı en iyi uyku deneyimini temin etmektedirler.
  • Tamamen el işçiliği ile üretildikleri için kimyasal içerik barındırmazlar ve aynı zamanda çok uzun süreli kullanıma imkân sunarlar.

Daha ayrıntılı bilgi için: ”Japon Yer Yatağı Nedir? Nasıl Olmalı?”.

Japon Yer Yatağını Kimler Tercih Etmeli?

Japon yer yatağını tercih edecekler iyi bir şekilde uyumak isteyenler ve uykuya ayrılan zamanın  değerli olduğunu bilen kimseler olarak adlandırılabilir. İnsan yaşamının üçte birinin uykuda geçtiğini ve sağlıklı bir uykunun gün içerisinde aktif olmayı sağladığını bilen Japonların kendi kültürleri içerisinde özel olarak ortaya çıkardıkları futonları şu isteklere sahip olmanız halinde tercih edebilirsiniz;

  • Doğal ve rahat yatak isteyenler; iyi bir uyku için en önemli etmen yatağın sunmuş olduğu konfordur. Piyasa koşullarında konforlu olarak satışa sunulan pek çok yatak ise vücut için elverişsiz olup iyi bir şekilde uyumanın önüne geçmektedir. Ancak Japon yer yatakları eşsiz doğal malzemeleri ve vücut için gereken rahatlatıcı yapıyı sağladıkları için dinlendirici bir uyku isteyenlerin tercihi olmaktadırlar.
  • Eklem ve kas ağrıları bulunanlar Japon yer yataklarını tercih edebilirler. Futonlar, ortopedik özellikler gösterirler ve bu sayede vücutta meydana gelen çeşitli ağrıların geçmesine ya da önlenmesine yardımcı olurlar. Genelde yataktan kaynaklanan eklem ve kas ağrıları, vücudun uyku esnasında doğru pozisyonu almamasından kaynaklanmaktadır. Yatağın elverişsiz özellikler taşıması nedeniyle, uyku boyunca vücut ağırlığı bir nokta üzerinde toplanmakta, bu nokta ise uyku boyunca sürekli çalıştığı için zamana bağlı olarak yıpranma ve ağrılar göstermektedir. Futonlar, vücut ağırlığının eşit şekilde dağılmasını sağlayarak, dinlendirici ve rahatlatıcı bir şekilde uyumayı sağlamaktadırlar. Vücut ağırlığının eşit olarak dağılması ile birlikte hem vücut doğru pozisyonu bulmakta hem de yatağın dalgalanmasının önüne geçilmektedir. Çift olarak yatanlar için yatağın dalgalanmaması oldukça önemli bir noktadır.
  • Kesintisiz bir uyku isteyenler için Japon yer yatakları iyi bir deneyim olacaktır. Yapılan araştırmaların gösterdiği üzere aktif evre olarak adlandırılan REM evresine geçiş, yere yakın yataklarda çok daha kolay olmaktadır. Çünkü vücut kendisini güvende hissetmekte ve düşme tehlikesi yaşamadan rahat bir şekilde aktif evreye geçiş yapabilmektedir. Aktif uyku evresi, vücudun dinlenmesi ve sağlıklı yapının korunması için oldukça önemli bir evredir.
  • Japon yer yatakları hava alan bir yapıda oldukları için cilt sorunu olan kimseler için tercih edilmelidirler. Kullanılan malzemelerin gözenekli yapıları sayesinde yatak sürekli ferah bir yapıdadır ve bu yüzden aşırı terleme ya da üşüme gibi sorunların önüne geçilir. Çeşitli cilt sorunları, özellikle sentetik malzeme kullanılan yatakların yüzeyi ile temas edildiğinde çok daha baskın bir şekilde meydana gelmektedir. Futonların doğal içerikleri sayesinde cilt sorunları başta olmak üzere alerjik hassasiyeti olan kimselere ideal bir yatak sunulmaktadır.
  • Farklı bir yatak isteyenler futonları tercih edebilirler. Alışılmış yataklardan sıkılmış ve alternatif yatak isteyenler için Japon yer yatakları son derece güzel bir seçenek olacaktır.

Japon Yer Yatağı Avantajları Nedir?

Japon yer yatağı avantajları olarak kullanıcılara pek çok yarar sağlamaktadır;

  • Japon yer yatakları ile yatak odanızın görünümü otantik ve ilgi çekici bir hale getirebilirsiniz. Özellikle asketik tarzda yaşam stiliniz bulunuyorsa bu özel yatak modelleri sayesinde kendinize özel bir yaşam alanı kurabilirsiniz.
  • Japon yer yatakları çift taraflı kullanım imkânı sundukları için mevsimsel koşullara bağlı olarak istediğiniz yüzeyi rahatlıkla kullanabilir ve büyük bir konfor sağlayabilirsiniz. Malzemenin doğallığı ve özenli işçilik sebebiyle yatak her zaman hava alan bir yapıda olacağı için ferah şekilde, mevsimsel koşullardan bağımsız olarak kaliteli bir şekilde uyuyabilirsiniz.
  • Japon yer yatakları yüksek kalite malzemeden yapıldıkları için çok uzun süreler kullanıma imkân vermektedirler. Alışılmış yataklar gibi çökme ya da deforme olma özellikleri taşımadıkları için Japon yer yatakları çok uzun süreler, rahat bir şekilde kullanım imkânı vermektedirler.
  • Deprem bölgesinde yaşayanlar kendilerini daha güvenli hissetmek için futonları tercih edebilirler. Bu sayede korku duymadan uyumanın kolaylığını yaşayabilirler.

Farklı bir tarz yaratmak ve aynı zamanda da vücut için sağladığı faydalardan yararlanmak isteyenlerin tercihi olan Japon yer yatakları WellMatt olarak özenli işçilik ve yüksek kalite malzeme ile üretilmektedir. Doğru olan yer yatağını seçmek için fiziksel özellikleriniz önemli olduğundan, uyku danışmanımız ile yapacağınız görüşme sonucunda doğru sertlikte olan yatağı kolayca bulabilirsiniz. Sunmuş olduğumuz Wocoja, Lataja, Lavija ve Atija gibi modeller ile birlikte eşsiz harmana sahip yatakları seçebilirsiniz.

Her yatağın vücut için alışma süresi bulunduğu için yeni Japon yer yatağınıza alışmanız için olan süreyi müşterilerimize tanıyoruz ve 120 güne kadar ücretsiz iade hakkı veriyoruz. Böylece doğru olan yatağı kendiniz için rahatlıkla seçebiliyorsunuz. Japon yer yatakları aynı zamanda klasik yataklardan kolay temizlenme ve kir tutmama gibi özellikleri ile de ayrıldıkları için yatağınızın bakımını da kolayca yapabilirsiniz.

Japon Yer Yatağı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?” yazımızı yatağını seçmeden önce mutlaka incele.

Paylaş:
Önceki Yazı
Japon Yer Yatağı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sonraki Yazı
Uyku Pozisyonuna Göre Yatak Seçimi

0 Yorum

Yorum Yaz