15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Visco Yatak Pedinin Latekse Göre Artıları Eksileri Neler?
Sonraki Yazı
Japon Yer Yatağını Kimler Tercih Etmeli?

Japon Yer Yatağı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Japon yer yatağı konusunda iyi bir deneyim yaşamak istiyorsanız Japon yer yatağı seçerken dikkat edilecekler konusuna önem göstermeniz gerekmektedir. Sağlığınız için yararlı olacak ve aynı zamanda da eşsiz bir deneyim sunmanızı sağlayacak yer yatakları seçiminde belirli noktalara özen göstermeniz halinde kendiniz için uygun olan yatağı seçebilirsiniz.

Japon yer yatakları hakkında daha ayrıntılı bilgi için: ”Japon Yer Yatağı Nedir? Nasıl Olmalı?”.

Japon Yer Yatağı Seçerken Dikkat Edilecekler Nedir?

Japon yer yatağı seçiminde dikkat edilecekler iyi bir uyku deneyimi için önemli olan noktalardır. Son zamanlarda farklı bir yatak türü isteyenlerin tercihi olan yer yatakların buna bağlı olarak piyasa koşullarında pek çok modeli üretilmektedir. Ancak yer yatağının özelliklerini tam olarak göstermesi için belirli kriterleri sağlaması gerekmektedir.

Nasıl Bir Yatak İstediğinize Karar Verin

Japon yer yatakları alışılmış yataklardan oldukça farklıdır. Bu yüzden öncelikli olarak futon isteyip istemediğinize karar vermeniz gerekmektedir. Eğer mevcut uyku sorunlarınız ve ağrı şikayetleriniz bulunuyorsa yer yataklarını denemek güzel bir tecrübe olacaktır. Çünkü Japon yer yatakları tamamen doğal içeriğe ve ortopedik özelliklere sahiptirler. Aynı zamanda odanızda otantik bir görünüme sahip olacağı için Japon yer yatağını tercih etmek güzel bir deneyim yaşamınızı sağlayacaktır.

Doğru Malzemeden Üretildiğine Dikkat Edin

Japon yer yataklarının, asıl özelliklerini göstermeleri için doğru malzemelerin seçilerek kullanılması büyük önem taşımaktadır. İyi bir Japon yer yatağı için şu malzemelerin kullanılması gerekmektedir;

  • ViscoJel; visco elastik malzemesi vücut yapısının şeklini alan ve bu yüzden oldukça dinlendirici bir özellik sunması nedeniyle yataklarda tercih edilmektedir. NASA tarafından geliştirilen visco malzemesi, çok yüksek basınçlara bile itinalı bir şekilde karşılık verdiği, aynı zamanda da vücudu saran bir yapısı olduğu için vücudun doğru pozisyonda olmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda açık hücreli yapısı sayesinde yatağın sürekli hava almasını ve buna bağlı olarak ferah bir yapıda olmasına neden olmaktadır.
  • Lateks; tropik bölgelerde yetişen kauçuk ağacından özel yöntemler ile elde edilen ve yine özel yöntemler ile blok haline getirilerek kullanılan doğal lateks malzemesi Japon yer yatakları ile harika uyum sağlamaktadır. Dirençli yapısı, vücut ağırlığını eşit olarak dağıtması ve uzun ömürlü kullanıma imkân vermesi gibi özellikler ile öne çıkan lateks malzemesi sayesinde rahat, konforlu ve sağlığınız için oldukça iyi bir yatağa kavuşabilirsiniz.
  • At yelesi; yapısının esnekliği ve doğal hava alma özelliğine sahip olduğu için Japon yer yataklarında at yelesi kullanımı son derece büyük yararlar sağlamaktadır. Tamamen doğal olan at yelesi hem yatağa doğal bir hava katmakta hem de yatağın yaz ve kış koşullarından bağımsız olarak doğal bir klima görevi görmesini sağlamaktadır. At yelesi oldukça esnek olduğu için de ağırlığa göre kendisini ayarlamakta ancak yatağın sarkmasına ya da göçmesine engel olmaktadır.
  • Pamuk ve yün; yatak için en sağlıklı malzemeler olan pamuk ve yünün doğal harmanından oluşan modeller hem yumuşaklık hem de konfor açısından iyi bir deneyim sunmaktadırlar.

İyi bir Japon yatağı bu malzemeler temel alınarak ve asıl haline uygun kalınarak hazırlanmalıdır. Japonların geleneksel kültürleri içerisinde ağırlıkta olarak doğal pamuk ve yün kullanılarak yapılan futonlar, tarafımızdan yataklar için en iyi sonuçları veren malzemeler ile desteklenerek verilmektedir.

Yaysız olmalıdır

Japon yer yataklarının en büyük özelliklerinden birisi yay kullanılmadan üretilmeleridir. Çünkü geleneksel yaylar vücut ve uyku kalitesi için pek çok zararlara sebep olmaktadırlar. Yayların standart dizilimlerinde birbirlerine bağlı olup bir yay hareket ettiğinde, yatağın diğer ucunda bulunan yay da hareket etmektedir. Bu ise dalgalanmaya ve özellikle çift olarak uyuyan kimselerin birbirlerinden rahatsız olmasına neden olmaktadır. Bir diğer önemli nokta ise yaylı yataklar, vücut ağırlığının eşit bir şekilde dağılmasını engelledikleri için çeşitli kas ve eklem ağrılarına neden olmaktadırlar. İyi bir uyku için vücudun yatma pozisyonunda doğru ve destekleyici yapıda olması, aynı zamanda da hiçbir bölge üzerine ağırlık binmemesi gerekmektedir. Ancak yaylı yataklarda özellikle omuz ve kalça bölgeleri vücut ağırlığının yoğunlaştığı yerlerdir. Uyku süresi boyunca sürekli olarak bu bölgeler üzerinde bir ağırlık oluştuğu için kaslar devamlı olarak çalışırlar, buna bağlı olarak da zamana bağlı olarak çeşitli rahatsızlıklar meydana gelir. Japon yer yatakları, yaylı yataklardan bu konuda da ayrılarak, vücut ağırlığının eşit şekilde dağılmasına ve dinlendirici bir uyku deneyimine neden olurlar.

El İşçiliği ile Yapılmalıdır

Geleneksel anlamda Japon yer yatakları elde üretilmekte ve bu sayede son derece dayanıklı bir yapıda oluşmaktadır. WellMatt olarak sunduğumuz Japon yer yatağı modellerinde yapıştırıcı kullanılmadan, teğelleme denilen bir sistem kullanılmaktadır. Bu sayede özenli el işçiliği sayesinde hem yatak daha dayanıklı olmakta hem de uzun süreli kullanıma imkân vermektedir. Özellikle yaylı yataklarda sık görülen ve kullanıma bağlı olarak deforme, göçme gibi durumlar yer yataklarında görülmemektedir. Kullanılan her malzemenin yüksek kalitede olması ve özenli işçilik ile birlikte yer yatakları çok uzun süreler kullanım imkânı sunmaktadırlar.

Çift taraflı kullanım sağlamalıdır

Futonların her iki yüzeylerinin kullanılması,  farklı sertlik konforunun oluşması anlamına gelmektedir. Bu sayede mevsim tercihlerine göre farklı yüzeyler kullanılmakta ve kullanıcının kendisi için en iyi şekilde gelecek yüzeyi seçme imkânı tanınmaktadır.

Hava Alan Yapıda Olmalıdır

Piyasa koşulları içerisinde bulunan yer yatakları maliyeti düşürmek amacıyla düşük kalite malzemeden üretilmektedir. Bu durum ise rahat bir şekilde uyumanın önüne geçtiği gibi aynı zamanda da yatağın hava almasını engelleyerek, cilt sorunları, kötü kokular, bakteri vb. zararlı oluşumlara sebep olmaktadır. Japon yer yataklarında kullanılan malzemelerin hava alma özelliği bulunmalıdır ve bu sayede rahat, ferah bir şekilde uyuma imkânı tanımalıdırlar. Bu sayede alerjik reaksiyonların önüne geçildiği gibi daimi bir hava sirkülasyonu olacağı için yatakta zararlı oluşumların da önüne geçilecektir.

Kişisel Özellikler Göz Önünde Tutulmalıdır

Her yatakta olduğu gibi Japon yer yatakları için de fiziksel özellikler göz önünde tutulmalı ve özellikle kilo, yaş gibi etmenler göz önünde bulundurularak tercih yapılmalıdır. Kilo, doğru yatak seçiminde çok önemli olduğu için doğru sertlikte yatağın seçilmesini etkilemektedir. Örneğin, kilolu kimseler yumuşak yatak seçmeleri halinde çeşitli rahatsızlıklar ile karşılaşabilmektedirler. Aynı şekilde zayıf kimseler de sert yataklarda eklem ve kas ağrıları ile yüz yüze gelebilmektedirler. Bu sorunların önlenmesi için fiziksel özelliklerinize dikkat ederek Japon yer yatakları için en ideal kararı verebilirsiniz.

Tüm bu noktalar dahilinde farklı bir uyku deneyimi isteyenlerin tercih edecekleri Japon yer yatakları kaliteli, dinlendirici ve rahatlatıcı uykunun adresi olmaktadır. Geleneksel yöntemlerin günümüz imkânları ile buluşturularak özel olarak sunulduğu Japon yer yatakları sayesinde uykunun en keyifli halini yaşayabilir ve yatak algınızın tamamen değişimine tanıklık edebilirsiniz. Uzun yıllar kullanabileceğiniz bu özel yataklara kazandırmış olduğumuz farklı boyut sayesinde üst düzey bir konfor deneyimi yaşayabilirsiniz. Süreç boyunca doğru olan Japon yer yatağını seçmek için WellMatt uyku danışmanı ile iletişim kurabilir ve kişisel özellikleriniz için en uygun olacak yatağı kolayca seçebilirsiniz.

Japon Yer Yatağını Kimler Tercih Etmeli?” yazımızı mutlaka inceleyin.

Paylaş:
Önceki Yazı
Visco Yatak Pedinin Latekse Göre Artıları Eksileri Neler?
Sonraki Yazı
Japon Yer Yatağını Kimler Tercih Etmeli?

0 Yorum

Yorum Yaz