15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Paket Yaylı Yatak Nedir ve Kimler Tercih Etmeli?
Sonraki Yazı
Park Yatağı Nedir?

Park Yatağı Fiyatları Neler? Neye Göre Değişiklik Gösteriyor?

Bebekler için en konforlu yatakların başında gelen park yatakları, piyasada farklı modellerde bulundukları için fiyatlarında da kesin bir skaladan bahsetmek mümkün olmamaktadır. Ancak park yatağı fiyatlarını belirleyen etmenler göz önünde tutulursa, fiyatların neye göre değişkenlik gösterdiği de daha rahat anlaşılacaktır.

Bebek Yatakları Kategorisindeki Yatakları inceleyin. Ortopedik Bebek (Yenidoğan) Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Rahat Bir Uyku İçin Park Yatağı

Bebeğinizin rahat bir şekilde uyumasını istiyorsanız park yatağı doğru bir tercih olacaktır. Çünkü park yatakları, özellikle yeni doğan bebekler için özel olarak üretilen yataklardır. Park yatağı sayesinde bebeğinizin kesintisiz bir şekilde ihtiyacı olan uykuyu sağlayabilirsiniz. Park yatakları, tamamen doğal içeriğe sahip olup tarafımızdan bebeğinizin sağlık sorunu yaşamaması adına özenle üretilmektedir. Kullandığımız doğal pamuk iplikleri, doğal yün ve pamuklar ile bebeğiniz için en elverişli yatakları sizler için sunuyoruz. Bu sayede sağlıklı gelişimlerine katkı sunuyor ve onların güvenle büyümelerini temin ediyoruz.

Park yatağı hakkında daha ayrıntılı bilgi için bu yazımızı inceleyebilirsiniz: ” Park Yatağın Özellikleri Ne Olmalı?”.

Park Yatağı Fiyatları Nedir? Neye Göre Belirlenir?

Park yatağı fiyatlarını belirleyen en önemli etmen yatağın sahip olduğu özelliklerdir. Fakat bu noktada, piyasada yanlış olarak bilenen park yatakları ile ayrım gerçek park yatakları arasında ayrım yapmak gerekmektedir. Piyasada yaygın olarak park yatağı olarak satılanların çoğu esasında beşik olmaktadır. Beşiğin içine bebek için son derece elverişsiz olan yatakların koyulması ile satışa sunulan bu tür yataklar, bebeğinizin sağlıklı uyku düzeni için oldukça kötü bir deneyim sunmaktadır. Kesintisiz ve sağlıklı uyku içinse beşikten çok bebeğin yatağının özellikli olması gerekmektedir. WellMatt olarak park yataklarını şu özelliklere göre sunuyoruz:

  • Doğal içerik ve kalite; park yatakları yeni doğan bebeklerin kullandıkları yataklar oldukları için doğal içeriğe sahip olmaları gerekmektedir. Tamamen ithal doğal yün ya da pamuk kullandığımız için sunduğumuz park yatakları en doğal içeriğe sahip yataklar olarak öne çıkmaktadır. Doğal olmasına önem veriyoruz çünkü bebekler özellikle yeni doğduklarında sağlık açısından son derece korumasız olurlar. Bağışıklık sistemleri zayıf olduğu için her durumdan etkilenebilirler ve hastalıkları atlatmaları da zor olabilir. Bu durumda kendilerinin rahat bir şekilde uyumalarını sağlamak ve herhangi bir rahatsızlık yaşamamaları için doğal içeriği çok önemli görüyoruz.
  • Hava gözenekli yapıya sahip park yatakları sunuyoruz. Yeni doğan bebeklerde sıklıkla terleme gibi ısı sorunları görülmektedir. Bunun en büyük sebebi ise kendileri için uygun olmayan yataklarda yatıyor olmalarıdır. Yetişkinler için bile ısı dengesinin iyi ayarlandığı yataklarda uyumak önem taşımaktadır. Bebeklerde ise bu durum, son derece hassas oldukları için daha fazla önem taşımaktadır. Çünkü ısı dengesi sağlanmayan yataklarda bebek terlemekte, bu durumda hastalıklara karşı açık hale gelmekte, aynı zamanda da pişik gibi diğer sorunlar oluşabilmektedir. Bu durumun önüne geçmek adına hava gözeneklerine sahip park yataklarını sunuyoruz ve mevsimsel koşullara bağlı kalmadan sürekli ısı dengesini koruyan bir yatağa sahip olabilirsiniz. Aynı zamanda hava gözenekleri sayesinde yatağın içinde küf, mantar, bakteri gibi oluşumların da önüne geçilmektedir. Özellikle bu özellikler, bebeğinizin sağlığı açısından son derece dikkat etmeniz gereken özellikler sağlamaktadır.
  • Kolay temizliğe önem veriyoruz. Dünyaca ünlü markaların kullandıkları fermuar sistemi ve doğal pamuk iplikleri ile hazırlanan kılıflar ile çabuk şekilde temizlenen yataklar sunuyoruz. Çünkü bebeğiniz günün çoğu saatini yatakta geçirmektedir ve onun yatakta geçirdiği zamanda aynı zamanda tuvalet, yemek, oyun gibi ihtiyaçları olabilmektedir. Bu ihtiyaçlar ise çoğu zaman yatağın kirlenmesine neden olabilir. Eğer yatak kolay bir şekilde temizlenmez ise bu durumda bakteri üreyeceği için bebeğinizin hassas sağlığı açısından bu durum riskli olabilecektir. Bu durumu engellemek adına kolayca temizlemeyebileceğiniz yatakları bebeğinize sunuyoruz.
  • Park yataklarında en önemli noktalardan birisi bebeğin fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından ideal bir zemin sunuyor oluşlarıdır. Bebekler uykuda zamanlarını bu eksik olan gelişimlerini tamamlamak adına geçirirler çünkü dünyaya daha gelişimlerini tamamlamadan gelmektedirler. Eğer bu süreç bebek için elverişli koşullar altında yaşanmazsa, bebeğin gelişiminde olumsuz etmenler görülebilecektir. Bu kapsamda, metrekarede 2000 gram pamuğun sıkıştırılması ile yapılan doğal katmanlar sayesinde bebeğinizin uyku esnasında yataktan destek alabilmesi için destekleyiciler sunmaktayız. Aynı zamanda bu destekleyiciler yatağın orta sertlikte olmasına da neden olmaktadır. Bilindiği gibi bebekler için yumuşak ya da çok sert yataklar oldukça elverişsizdir. Çünkü yumuşak yataklarda bebek içine gömüleceği için, sert yataklarda da vücudu doğru pozisyonu bulamayacağı için uyku sorunları oluşur hatta onun kemik gelişimini etkiler. Ancak doğal destekleyicilerimiz sayesinde sunulan orta sertlikte yataklar, bebeğinizin ihtiyaç duyduğu doğru zemini sağlar ve bu zemin üzerinde kemik gelişimi ideal bir şekilde gerçekleşir. Kemik gelişimi büyümesi ve vücudunun şekillenmesi adına önemlidir. Yanlış bir şekilde gelişim gösteren bebekler için daha sonrası için ciddi sorunlar oluşabilmektedir. Öyle ki kalıcı sakatlık bile kemik gelişimlerinin doğru bir şekilde yapılmaması ile oluşabilmektedir. Bu durumun önüne geçmek adına doğal içeriğe sahip destekleyiciler ile sunduğumuz park yataklarını tercih edebilirsiniz.
  • Çift taraflı kullanıma uygun; park yataklarının çift taraflı kullanılabiliyor olması sayesinde yatağın her yüzünde aynı rahatlık sağlanır. Bu sayede bebeğiniz için ideal bir uyku zemini sağlanır, siz de istediğiniz yüzeyi seçerek yatağı rahat bir şekilde kullanabilirsiniz.

Bu özellikler göz önüne alınarak, park yatağı fiyatları belirlenmektedir. Ancak şu noktanın belirtilmesi gerekir ki, piyasada park yatağı adı altında satılan çoğu ürün esas itibariyle park yatağı özellikleri taşımamaktadır. Bebeğiniz için ucuz olan değil, ihtiyacını doğru şekilde karşılayacak park yatağını seçmeniz büyük önem taşımaktadır.

Park Yatağı İçin Nelere Dikkat Etmeli?

Bebeğiniz için park yatağı alırken öncelikli olarak yatağın bebeğinizin ihtiyaçlarını karşılayıp karşılamadığına bakmanız gerekir. Çoğu park yatağı adı altında sunulan yataklar, esasında oyuncak ile donatılmış beşikler olup uyku için verimli bir performans sergilemezler. Bu ürünlerde yaylı yatak, sentetik malzeme, ucuz dikim gibi özellikler bulunduğu için bebeğinizin sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişiminin önünde ciddi sorunlar oluştururlar. Bu durumda da bebeğinizi tam anlamıyla rahat ettirmek için şu noktalara dikkat etmeniz gerekir;

  • Yatağın doğal malzeme olup olmadığını mutlaka öğrenin. Sentetik malzemeden üretilen yatakların maliyetleri düşük olduğu için bu kapsamda ucuz park yatağı bulmak olanaklı olmaktadır. Ancak sentetik malzeme nedeniyle, bu türden yataklar bebeğinize ciddi zararlar verebilir. WellMatt olarak üretim aşamasında da sentetik malzeme kullanmamaya özen gösteriyoruz. Kimyasal içermeyen su bazlı yapıştırıcılar sayesinde bebeğiniz hiçbir şekilde kimyasal ile temas etmemiş oluyor.
  • Hava gözenekleri olduğuna dikkat edin. Hava gözeneklerinin olmaması demek, bebeğinizin rahat bir şekilde uyuyamayacağını göstermektedir. Terleme, ısı sorunları, pişik gibi pek çok durumla karşılaşabilir, özellikle sağlıklı gelişim açısından kesintisiz uykuya olan gereksinimi karşılayamazsınız.
  • Dansiteden çok, yatağın sertliğini öğrenin. Çünkü yanlış bir kanı olarak bebek ya da çocuk yataklarının 32 – 36 dansite yoğunluğa sahip olmaları gerektiği söylenmektedir. Fakat dansite, metreküp başına düşen sünger miktarını ifade etmektedir. Sertlik ya da yumuşaklık ile ilgili bir tabir değildir. 32 dansiteye sahip bir yatak yumuşak ya da sert olabilmektedir. Bu bakımdan sadece dansiteye bakarak yatak seçimi yapmamanız gerekir, dansiteye sadece yatağın kullanım süresine etki etmektedir.
  • Piyasada çok fazla naylon kaplama park yatağı bulunmaktadır. Naylon malzeme sağlık açısından zararlı olduğu gibi temizlik açısından kolaylık sunmamaktadır. Kolay temizlenmeyen yataklar ise kötü koku, bakteri, mantar gibi oluşumlara yol açabileceği için bu noktayı gözden kaçırmamalısınız. Aynı zamanda sadece süngerden oluşan yataklar da zararlı olmaktadır. Sünger yanı sıra visco, elyaf gibi malzemelerden oluşmuş yataklar, bebeğin teması ile çeşitli olumsuz durumlara neden olabilmektedirler. Sadece sünger, visco ya da elyaf içeren yataklar, terlemeyi tetikledikleri gibi alerjik reaksiyonların gelişmesine de neden olabilirler. Bu bakımdan sünger üzerine en az 2 – 3 cm doğal malzeme kullanılmasını tavsiye ediyoruz.
  • Yaylı yatak kullanmamaya dikkat etmelisiniz. Yaylı yataklar, bebekler ve çocuklar için uygun olmayan yataklardır. Yaylar, yapıları gereği sert ve dirençli oldukları için uyku esnasında bebeğin ya da çocuğun vücuduna sürekli baskı yaparlar. Bu baskı neticesinde şekil bozukluğu, kas ve kemiklerde yıpranma gibi olumsuz durumlar görülebilir. Aynı zamanda fermuar olmadığı için yaylı yatakların temizliği de zor olup zamanla yayların arasında toz, bakteri vb. akarlar birikebilir. Bu durum da bebeğinizin sağlığı üzerinde olumsuz etkiye neden olacaktır.
  • İade süreci de fiyatları etkileyen başka bir süreçtir. İade almayan ya da iadeyi ücret kesintisi ile yapan firmalar ile çalışmaktan kaçınmak sizin için yararlı olacaktır. WellMatt olarak 30 güne kadar ücretsiz iade garantisini yataklarımızda sunuyoruz.

Park yatak hakkında daha fazla bilgi için bu yazımızı inceleyebilirsiniz:”Park Yatağı Nedir? ”.

Paylaş:
Kategori:Bebek Yatağı
Önceki Yazı
Paket Yaylı Yatak Nedir ve Kimler Tercih Etmeli?
Sonraki Yazı
Park Yatağı Nedir?

0 Yorum

Yorum Yaz