15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Ortopedik Yatağın Ayırıcı Özellikleri
Sonraki Yazı
Ortopedik Yatak Nedir? Nasıl Olmalı?

Ortopedik Yatak Fiyatları Neye Göre Değişiklik Gösteriyor?

Ortopedik yataklar son zamanlarda sıklıkla kullanılan yataklar haline gelmiştir. Özellikle tavsiyeler sonucunda başlı başına bir pazar oluşturan ortopedik yataklar, talebin çok olması sebebiyle değişik fiyat aralığında satışa sunulmaktadır. Ancak ortopedik yataklarda fiyat farklılığın oluşmasındaki ana etmenlerden bahsetmek hem fiyat aralığını görmek kadar alacağınız ortopedik yatağın niteliği hakkında bilgi verecektir.

Full Ortopedik Yatak Modellerimizi inceleyin. Tam Full Ortopedik Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Ortopedik Yatak Nedir?

Ortopedik yatak kavramı uzun zamandır kullanılıyor olsa da çoğu kimse tarafından anlamı tam olarak bilinmemektedir. Ortopedik yatak, omurga ve bel başta olmak üzere vücudun temel bölgelerini destekleyen ve bu sayede rahat bir uyku sağlayan yataklara denilmektedir. Ortopedik yataklar ise üretimlere göre farklılıklar göstermektedir. Yatak için kullanılacak en doğal ve rahat malzeme olması sebebiyle WellMatt tarafından lateks, at kılı, Hindistan cevizi, pamuk, yün, visco ve paket yayları kullanılarak ortopedik yataklar iyi bir uyku isteyenlere sunulmaktadır.

Ortopedik yatak hakkında detaylı bilgi yazımızda: ”Ortopedik Yatak Nedir? Nasıl Olmalı?”.

Ortopedik Yatakların Özellikleri Nedir?

İyi bir ortopedik yatakta olması gereken özellikler şu şekilde sıralanabilir;

  • Vücuda destek veren yapıya sahip olmalıdır; bu sayede vücut dinlemeye kavuşur, gün içindeki yorgunluğunu atarak yenilenir. Bunu sağlayamayan yataklarda yatıldığında ertesi gün yorgun, enerjisiz ve halsiz bir halde uyanmak olasıdır. Çünkü vücuda destek verilmesi topuklardan baş kısmına kadar hem omurganın doğru açısını alması hem de kan dolaşımının rahatlaması açısından önem taşımaktadır. Bu sayede vücut, uyku esnasında dinlenir ve yenilenir, uyku sonrasında dinç bir halde yataktan kalkılır. Ortopedik yataklar, vücuda destek veren yapıdadırlar.
  • Ağırlığın eşit olarak dağıtılması gerekir; yanlış yatak seçiminde en sık görülen rahatsızlıkların başında vücudun belirli bölgelerinin dinlenememesi ve sürekli uykunun kesilmesidir. Ortopedik yataklar özel yapıları sayesinde bu durumun önüne geçmektedir. Örneğin omuz bölgesine baskı binmesi halinde, bu bölgedeki kaslar sürekli çalışacağı için hem kişiyi uykusunda rahatsız edecek hem de uyandıktan sonra ağrıların oluşmasına neden olacaktır. Bu yüzden WellMatt tarafından sunulan ortopedik yataklarda olduğu gibi yatağınız vücut ağırlığını eşit bir şekilde dağıtmalıdır.
  • Sağlıklı duruşu desteklemelidir; ortopedik yatakların en sık tercih edilen gerekçelerinden olan sağlıklı duruş, uyku esnasında oldukça önemlidir. Yüz üstü, sırt üstü ya da yan yatış olsun her pozisyon için vücudun alması gereken doğru pozisyon bulunmaktadır ve bu kapsamda ortopedik yataklar uygun olan pozisyonu içermektedir. Yapılış malzemesine göre farklılık gösteren bu durumda, doğru olan ortopedik yatağı seçmeniz de önem taşımaktadır.
  • Uzun ömürlü kullanıma sahip olmalıdır; ortopedik yataklar için en önemli olan konulardan birisi de kullanım süreleridir. Bir ortopedik yatağın kullanım süresi ne kadar uzunsa o kadar kaliteli malzemeden yapılmıştır. Kullanım süresini ise içinde kullanılan malzeme belirlemektedir. Örneğin lateks kullanılmış ortopedik yataklar deformelere karşı uzun süre koruma sağlamaktadır.

Ortopedik Yatak Fiyatları Neden Farklılık Gösteriyor?

Ortopedik yataklar, piyasada sık bulunan ancak yanlış kullanıma sahip yataktırlar. Esasında ortopedik yataklar sağlık koşulları için destekleyici ve uygun yatak anlamına gelmektedir. Bu konuda da ilk olarak omurga ve bel bölgelerinin desteklenmesi, eklem ağrılarının geçmesi gelmektedir. Ancak yanlış kullanım sonucu ayrı bir tür olarak addedilen ortopedik yataklar, piyasada yapılışlarına göre farklılık göstermektedir. 

Öncelikli olarak Wellmatt tarafından sunulan ortopedik yataklarda lateks ve visco malzemeleri kullanılmaktadır. Bu özel malzemeler yapıları gereği bel ve omurga ağrılarının azaltılması için ideal kolaylık sunmaktadır. Lateks, kauçuk ağacının gövdesinden özel yöntemler kullanılarak elde edilmektedir. Daha sonra yine özel yöntemler ile blok haline getirilir ve oluşan bu blok yatak yapımında kullanılır. Ortaya ise gözenekleri sayesinde sürekli hava alan, bu yüzden terletme, mantar, küf oluşumları gibi durumlara karşı korunaklı, doğal ve konforlu bir yatak çıkmaktadır. Lateks malzemesi vücut ağrıları için de yapısı gereği oldukça doğal bir yöntem sunmakta, vücudu destekleyen yapısı yüzünden rahat uykular sunmaktadır. Aynı şekilde özel yöntemler ile elde edilen visco elastik malzemesi de vücut hatlarının yapısını alan formu sayesinde, vücudun uyku esnasında rahat bir şekilde uyumasına ve hareket edebilmesine olanak sağlar. Vücut böylece dinlenir, kaslar gevşer ve kan dolaşımı hızlanır. Gerek lateks olsun gerekse visco malzemesi ortopedik yatak açısından kullanılacak en uygun malzeme olma özelliği taşımaktadır. 

Bu durum göz önünde tutulursa piyasada farklı fiyatlarda sunulan ortopedik yatak fiyatları farklılıklarının nereden oluştuğu daha net açıklanabilecektir;

  • Ortopedik yatak olarak adlandırılan yataklar lateks, visco, paket yay kullanılarak üretilen yataklardır. Başlı başına ortopedik olan bir malzeme bulunmamaktadır. Yatak için en ideal malzemelerin kullanılması sonucunda ortopedik yatak üretimi yapılmaktadır. Dolayısıyla malzeme seçimi fiyatları etkileyen en önemli unsurdur. Malzemenin yapısı ve yataktaki kalınlığı fiyatı doğrudan etkilemektedir.
  • Piyasada ortopedik yatak adı altında ped geçirilmiş yataklar bulunmaktadır. Yaylı yatak üzerine geçirilen pedler ile elde edilen bu yataklar ortopedik özellikler taşımazlar. Çünkü standart yaylı yataklar ortopedik özelliklerden uzaktır. Yayların birbirine bağlı olması, vücut ağırlığının eşit olarak dağıtılamaması ve içe doğru yaşanan çökmeler sonucunda yaylı yataklar ağrıları geçirmek bir yana daha çok ağrıların oluşmasına sebep olabilirler. Bu yüzden standart yaylı yataklardan uzak durulması gerekmektedir. Ancak paket yaylı sistem denilen yatakları tercih edebilirsiniz. Paket yaylı sistemde yaylar küçük paketler halinde yatağın içinde birbirinden bağımsız halde bulunurlar. Bu sayede ağırlık eşit olarak dağıtılır ve yatağın herhangi bir yerinde çökme vb. durumları yaşanmaz. Bu durumda pek geçirilmiş yataklar, ortopedik yatak olarak sunulduğu için fiyatlarda düşüş söz konusudur.
  • Ortopedik yatak seçerken fiyattan çok konforunu düşünmeniz gerekmektedir. Farklı türlerde bulunan ortopedik yataklar için en ucuzunu değil, sizin için en çok yararlı olacağını seçmeniz gerekmektedir. Bu durumda ucuz diye sunulan ortopedik yataklar tercihinizde ilk kriter olmamalıdır.
  • Fiyatları belirleyen bir unsur ise yapılış şeklidir. Kullanılan malzemenin yanı sıra yatağın genel olarak dayanıklılığı da fiyatları etkiler. Aslında ortopedik yataklarda kullanım süresi ne kadar uzunsa sağlayacağı yararlar da o denli uzun olmaktadır. Yatak seçimi sırasında dikkat etmeniz gereken bu konu, genelde garanti süresi yatağın kullanım süresini ifade ettiğidir. Ancak Wellmatt yataklarında, en uygun koşullar altında azami kullanım süresi garanti edilmektedir.
  • Doğal yerine sentetik malzeme kullanılması da bir başka fiyatı etkileyen durumdur. Wellmatt yataklarında sağlık koşullarını önemseyerek doğal malzemelerin kullanılmasına öncelik vermektedir. Ancak özellikle lateks malzemesinde doğal yerine sentetik halinin tercih edilmesi nedeniyle ortopedik yatak fiyatlarında ciddi düşüşler görülmektedir. Ancak bu duruma aldanmamak önemlidir çünkü bu durumda ortopedik yatak diye alınan yatağın sağlığa hiçbir faydası olmayacağı gibi muhteviyatı nedeniyle zararları da olabilir.
  • Yurtdışından ithal edilen malzemeler yüzünden döviz dalgalanmaları fiyatları etkileyen bir başka unsurdur. Wellmatt en iyi ürünleri kullandığı için ithal ettiği ürünlerdeki döviz farklılığı istemeden de olsa fiyatlara yansıtılmaktadır.
  • Tüketici istekleri fiyatı belirleyen bir başka unsurdur. Wellmatt müşterileri en iyi uyku için en ideal yatağı talep etmektedir. Onların bu istekleri doğrultusunda en iyi malzemeler temel alınarak uygun yataklar sunulmaktadır. 1219 TL’den başlayan ortopedik yatak fiyatları ile Wellmatt iyi ve sağlıklı uyku isteyenlerin ilk tercihi olmaya devam etmektedir.

Ortopedik Yatak almaya karar vermeden önce şu yazımızı mutlaka inceleyin:”Ortopedik Yatağın Ayırıcı Özellikleri”.

Paylaş:
Kategori:Ortopedik Yatak
Önceki Yazı
Ortopedik Yatağın Ayırıcı Özellikleri
Sonraki Yazı
Ortopedik Yatak Nedir? Nasıl Olmalı?

0 Yorum

Yorum Yaz