15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Ortopedik visco yatak nedir, kimler tercih etmeli?
Sonraki Yazı
Ortopedik Yatak Fiyatları Neye Göre Değişiklik Gösteriyor?

Ortopedik Yatağın Ayırıcı Özellikleri

Ortopedik yataklar son zamanlarda bel ve sırt ağrıları başta olmak üzere pek çok ağrının önüne geçmek için tercih edilen yataklar olmaktadır. Ancak ortopedik yatak içeriğinin tam olarak anlaşılmaması nedeniyle bu alanda bazı sorunlar baş göstermektedir. Bu durumun önüne geçmek için ortopedik yatakların özelliklerinden bahsetmek yatağı tercih edeceklere faydalı olacaktır.

Full Ortopedik Yatak Modellerimizi inceleyin. Tam Full Ortopedik Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Ortopedik Yatak Nedir?

Ortopedik kelime anlamı itibariyle bel ve sırt ile ilgili olan anlamına gelmektedir. Dolayısıyla ortopedik yatak kapsamında beklenen de bu bölgeler başta olmak üzere vücut ağrılarını giderecek bir yapıya sahip olmasıdır. Piyasada çeşitli isimler altında sunulan ortopedik yataklar ise ağrıların giderilmesine tam olarak yararlı olmazlar çünkü ortopedik yatağın işlevini yerine getirmesi için birtakım özelliklere sahip olması gerekmektedir.

Ortopedik yatak hakkında detaylı bilgi yazımızda: ”Ortopedik Yatak Nedir? Nasıl Olmalı?”.

Ortopedik Yatağın Ayırıcı Özellikleri

Ortopedik yatak denilince anlaşılması gereken yatağın şu özellikleri taşıması gerekir. Bu kapsamda;

1. Vücuda Destek Vermelidir

Ortopedik yataklarda en çok dikkate değer konu vücudu yatış esnasında desteklemeleridir. Bir başka deyişle, iyi bir uyku için gereken önemli bir ölçüt vücudun yatakta kaybolmaması, belirli bölgeleri destekleyebilmesidir. Çünkü iyi bir uyku istiyorsak, uyku esnasında vücut bölümleriz üzerindeki baskı giderilmelidir. Örneğin omuz üzerinde, destekleyici olmayan bir yatakta uyumak bu bölgeye yük bindireceği için ağrılara sebep olacaktır ve bu yüzden uyku esnasında gerektiği kadar dinlemeyiz. Aynı zamanda yük nedeniyle uyku sıklıkla kesilir ve başka bir pozisyon bulmak amacıyla uyanmak zorunda kalırız. Ortopedik yataklar, vücudu omurgadan başlayarak destekleyerek bu türden sorunların oluşmasını engellemelidir.

2. Ortopedik Yataklar Farklı Malzemeler Kullanılarak Yapılırlar

Ortopedik yatak denilince tek bir yatağın akla gelmesi yanlış bilinen bir kanıdır. Çünkü ortopedik yataklar farklı malzemeden üretilirler. Asıl önemli olan konu da yani ortopedik yatağın karakteristik özelliklerini sağlayan da kullanılan malzemenin içeriğidir. WellMatt tarafından ideal uyku ve vücut sağlığı için en elverişli olan maddeler ortopedik yatak kapsamında sunulmaktadır. Kauçuk ağacından özel yöntemler ile elde edilen lateks sıvısı ile yine özel teknikler kullanılarak yapılan visco malzemesi ortopedik yataklar arasında açık bir şekilde öne çıkan ürünlerdir. Lateks yapısı gereği doğal olup sağlık koşulları için en uygun malzemedir. Yine visco da kullanılan malzemenin dayanıklılığı ile öne çıkmaktadır. İki maddede de geçerli olan ise vücudun en doğru pozisyonu bulmasını sağlayarak uyumasına aracı olmasıdır. İki malzemede görülen ortak özellik vücudun dönüşü ve rahat hareket edebilmesi için en elverişli zemini sunmalıdır. Bilindiği üzere iyi bir uyku için yatağın içine gömülmemeli, biraz üstünde olunmalıdır. Böylece başta omuz ve kalça bölgesi destek alarak ağırlığın tek bir nokta üzerinde birikmesini engeller. Lateks ve visco malzemesi yapıları gereği bu tür çökmelere karşı dirençlidir. Aynı zamanda uyku esnasında rahat hareket etmeyi de sağlayan bu malzeme ile yapılan yataklar ortopedik özellik taşımaktadır.

3. Ağırlığı Eşit Olarak Dağıtmalıdır

Rahatsız bir uyku geçirmenizi sağlayan etmenlerin başında vücut ağırlığınızın doğru bir şekilde dağıtılmaması gelmektedir. Vücut, uykuya en çok dinlenmek ya da başka bir ifade ile yenilenmek için gereksinim duyar. Bu yenilenme sırasında vücut bölümlerinde kan akışı rahat bir şekilde yapılmalıdır. Aksi halde eklem ve kaslar hâlâ çalışmaya devam edecekleri için doğru şekilde dinlenemezler. Dolayısıyla ortopedik olmayan yataklarda vücut ağırlığı dengeli bir şekilde paylaştırılmaz. Böylece uykunuz sık kesilir, sabahında da yorgun bir şekilde kalkarsınız.

4. İyi Bir Uyku Sağlarlar

Uyku, insan yaşamının çok önemli bir bölümünü kapsamaktadır. Toplam süresi yaşam temel alınarak hesaplandığında hiç de azımsanmayacak bir süreye yayılan uyku, gelişim ve vücudun dengelenmesi açısından çok önemlidir. Öyle ki insanın doğumunu takip eden bir süreden yaşlılığına kadar varacak bir süreyi kapsamaktadır. Yeni doğmuş bebekler fiziksel ve zihinsel gelişimlerini uzun bir süre uykuda tamamlarlar. Aynı şekilde çocuklar, yetişkinler ve yaşlılar da uykuyu gelişim ya da yenilenme için kullanırlar. Bu yüzden kötü uyku neticesinde psikolojik ve fizyolojik olarak rahatsızlıklar duyarız. Enerji düşüklüğü, dikkat dağınıklığı, yorgunluk, bezginlik, dikkatsizlik gibi pek çok olumsuz durum kötü uykuların sonucunda oluşmaktadır. Bu sebeplerden ötürü iyi bir uyku insan yaşamı için oldukça önemlidir. İyi bir uykuyu da ancak ortopedik özellikler taşıyan bir yataktan sağlayabilirsiniz. Çünkü ortopedik yataklar, uyku için en doğru koşulları hazırlar ve uyuyan kişi için ideal ortamı sağlarlar. İster bebek ister yaşlı olsun herkes için yatağının ortopedik olması büyük önem arz etmektedir.

5. Sağlıklı Duruşu Destekleyerek Gelişimi Hızlandırır

Ortopedik yataklarda görülen diğer bir fayda ise uyku esnasında başta omurilik olmak üzere uzuvların doğru pozisyonu bulmalıdır. Yatağın yapılış malzemelerinden kaynaklanan bu durumda vücudun yatağın içine gömülmesi engellenir, rahat bir şekilde dönüşü sağlanır ve böylece üzerindeki baskı azalır. Böylelikle oluşacak omurga eğrilikleri, sırt bozuklukları vb. durumlara karşı önlem sağlanır. Sağlıklı duruşu sağlayarak gelişim hızına katkıda bulunur.

Peki sağlıklı yatağı nasıl anlayabiliriz öğrenmek için yazımıza tıkla:”En Sağlıklı Yatak Nasıl Olmalı?”.

6. Doğal ve Uzun Ömürlü Kullanım Sunmalıdır

Piyasada çoğunlukla ortopedik yatak adı altında ağır sanayi ürünü yataklar sunulmaktadır. Ancak WellMatt insan sağlığını ve doğaya önem verdiği için yataklarında ağır sanayi ürünleri kullanmamakta, sağlık ve çevre için sorun teşkil edecek durumları ortadan kaldırmaktadır. Alerjik reaksiyonların engellenmesi için ortopedik yataklar antibakteriyel özellikler taşımalı, ayrıca zamana bağlı olarak yıpranmalara karşı da dirençli olmalıdır. Yatakların kısa sürelerde formlarının bozulması, içe doğru çökmeleri vb. sorunlar kullanılan malzemenin kötülüğünden kaynaklanmaktadır. WellMatt ise ortopedik yataklarında en kaliteli ve uygun malzemeyi kullandığı için, zamana ya da kullanıma bağlı olarak gelişecek hasar durumlarına karşı önlem almaktadır.

Ortopedik Yataktan İyi Faydalanmanın Özellikleri Nedir?

Ortopedik yatağınızdan doğru bir şekilde yararlanmak için belirli noktalara dikkat göstermeniz gerekir. Bu kapsamda;

  • Öncelikli olarak ortopedik yatak genel bir tabirdir ve kendi başına bir malzeme teşkil etmemektedir. Bu yüzden seçeceğiniz ortopedik özellikler taşıyan yatağınız için kişisel özelliklerinizi temel almanız gerekir. Yani kilonuz, boyunuz ve uyku alışkanlığınız göz önünde tutularak ortopedik yatak tercihi yapılmalıdır.
  • Tercih aşamasında yataklar hakkında geniş bir bilgi sahibi değilseniz WellMatt müşteri temsilcisinden yararlanabilirsiniz. Bu sayede kendiniz için en uygun yatağı bulabilirsiniz.
  • Yeni yatağınız çok kısa sürelerde size fayda sağlamaz. Çünkü bunu hiçbir yatak sağlamaz. Vücut, eski yatağına alıştığı için yeni ortopedik yatağınızda biraz zaman geçirmeniz gerekir. Hem kendiniz hem de yeni yatağınızın size alışması adına en az 30 gün süre tanımanız gerekir.
  • Ortopedik yataklar vücut ağrılarını ortadan kaldırmazlar. Ya ağrıları azaltırlar ya da oluşumlarını engellerler. Ancak kronik bir hal almış durumlarda, ortopedik yatağın ağrıları yok edeceğini beklemek gerekir. Böylesi durumlar tıbbi müdahale gerektiren durumlardır ve sağlık kurumları tarafından tedavi edilmelidirler.

Ortopedik yataklar sadece ağrılar için değil her türlü sağlık koşullarına karşı dayanıklı şekilde imal edilmektedir. Bunların başında ise hava almasını sağlayan hava gözenekleri gelmektedir. Hava gözenekleri sayesinde ısı dengesi korunur ve kötü kokuların önüne geçilir. Aynı zamanda küf, mantar gibi oluşumlar da engellenir. Bu yüzden yeni yatağınızın kokusu bulunuyorsa bu imalat kokusu olup geçmesi için kısa süreler tanımanız gerekmektedir.

Ortopedik yatak hakkında daha fazla bilgi için şu yazımızı inceleyebilirsiniz :”Ortopedik Yatak Nedir? Nasıl Olmalı?”.

Paylaş:
Kategori:Ortopedik Yatak
Önceki Yazı
Ortopedik visco yatak nedir, kimler tercih etmeli?
Sonraki Yazı
Ortopedik Yatak Fiyatları Neye Göre Değişiklik Gösteriyor?

0 Yorum

Yorum Yaz