15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Genç Odalarında Visco Yatak
Sonraki Yazı
Bebekler İçin Organik Yatak

Güvenli Uyku Ani Bebek Ölümlerine Engel Olur!

Amerikan Pediatri Dergisinde yer alan bir haberde bebeklerin güvenli bir şekilde uyutularak ani bebek ölümlerinin engellenebileceği belirtildi. Ani bebek ölümleri sendromu Amerika’da her yıl 2500 civarında bebeği etkiliyor.

 Güvenli uykuyla bu sayıyı yani ani bebek ölümleri sayısını %50 azaltmak mümkün. Amerikan Pediatri Derneği bu bilimsel gerçekleri ve istatistikleri dikkate alarak, ani bebek ölümlerini azaltmak için güvenli uyku rehberi yayınladı.

Bebek Yatakları Kategorisindeki Yatakları inceleyin. Ortopedik Bebek (Yenidoğan) Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Buna Göre:

Bebek yatağı sağlam ve içindekilerle birlikte sıkı sıkıya yerleşmiş olmalıdır.

Bebekler asla yüz üstü veya yan uyutulmamalıdır. Bebekler sırt üstü uyutulmalıdır.

 Yatak içi çok kalabalık olmamalı ve bebeğin nefes almasını engelleyecek şekilde yerleştirme ve düzenleme yapılmamalıdır.

Bebeğin nefes almasını engelleyecek şekilde oyuncaklar olmamalıdır.

Yastık ve battaniye de bu durum göz önüne alacak şekilde olmalıdır.

Bebek uyurken kafa kısmı örtülmemelidir.

Bebeğin yatağı ayrı olmalı ebeveynleriyle birlikte uyumamalıdır.

Diğer yandan bebeğe gece vakti daha iyi bir bakım ve yardımda bulunmak için bebek ayrı bir yatakta uyuması koşuluyla annenin yatağının yanına bebek yatağı da yerleştirilebilir.

En önemli şeyde bebeğin yatağının sert olmasıdır. Çünkü bebekler için sert yataklar daha güvenli ve onların omurilik gelişimi için oldukça önemlidir. Bebekler sert yataklarda daha rahat uyuyacakları için sağlıklı bir şekilde sıkıntı yaşamadan gelişimlerini tamamlayacaklardır.

 Uykuda ani bebek ölümlerinin %90’ı bebeğin 2. ve 6. ayları arasında gerçekleşiyor. Ani bebek ölümleri riski prematüre bebeklerde ve anne karnındayken alkol ve sigara dumanına maruz kalan bebeklerde daha fazla. Yayınlanan haberde ayrıca yukarıda belirtilen güvenli uyku ile ilgili düzenlemelerin mutlaka yapılması gerektiği ve bunun da ani bebek ölümleri sendromuna karşı etkili bir önlem olduğu belirtiliyor.

Paylaş:
Kategori:Genel
Önceki Yazı
Genç Odalarında Visco Yatak
Sonraki Yazı
Bebekler İçin Organik Yatak

0 Yorum

Yorum Yaz