15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Yatak Yapımında Kullanılan Malzemeler ve Özellikleri Nelerdir?
Sonraki Yazı
Gelişim Çağındaki Çocuklarda Ortopedik Yatak Seçimi

Yenidoğan Bebek Yatağı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Yenidoğan bebekler için yatak seçimi uykuya hayati derece ihtiyaç duydukları için son derece önemli bir konudur. Bebeklerin henüz dünyaya geldiklerinde gelişimlerini tam olarak tamamlayamadıkları için fiziksel ve zihinsel olarak gelişim göstermeleri için dinlendirici ve rahatlatıcı bir şekilde uyumaları gerekmektedir. Yatak seçimi konusunda dikkatli davranılmaz ve bebeğin ihtiyacı olan uyku sağlanamazsa, daha sonra bu durum ciddi sorunlara yol açabilecektir.

Bebek Yatakları Kategorisindeki Yatakları inceleyin. Ortopedik Bebek (Yenidoğan) Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Yenidoğan Bebeklerin Doğru Yatağa Olan İhtiyaçları Nedir?

Bebekler dünyaya geldiklerinde henüz gelişimlerini tam olarak tamamlayamazlar. Bu bakımdan gündüz ve gece uykusuna ihtiyaç duyarak, günlük ortalama 16 – 18 saat arasında uyumaları gerekmektedir. Bebeklerin doğum sonrasında bu kadar sık uyumalarının nedeni, uyku sırasında zihinsel ve fiziksel gelişimlerini tamamlamalarıdır. Kendilerini dinlendirecek ve rahatlatacak şekilde uyuyamayan bebekler, temel becerileri kazanmakta güçlük çekecek ve başka rahatsızlıklar ile de karşılaşabileceklerdir.

Bebeklerin sağlıklı bir şekilde uyumalarını temin eden en büyük etmen ise doğru yatak tercihinde bulunmaktadır. Bebeğin, her pozisyonda rahat şekilde uyumasını sağlamalı, vücudu desteklemeli ve sık hareket etmesine bağlı olarak onun uyanmasının önüne geçecek olan bu yataklar, bebekler için özel olarak üretilen yataklardan oluşmaktadır. Bebeğin vücudunun desteklenmesi ve uykusunun bölünmesinin fiziksel ve zihinsel karşılıkları bulunmaktadır.

Yatak Seçim Rehberimiz

Bebek Yatağı Nasıl Olmalı?” Yazımızı da Mutlaka İnceleyin.

Bebeklerin henüz kas ve iskelet yapıları şekillenmediği için uyuduğu yatağın vücudunun gelişimini destekleyecek ve doğal pozisyonda olmasını sağlayacak bir destek vermesi gerekmektedir. Bunun yanında, vücudunun desteklenmesi ile birlikte aynı zamanda terleme gibi durumlar da bebekler için sık görüldüğü için yatağın hava alması ve böylece terleme gibi durumların da önüne geçmesi önemlidir. Zihinsel gelişim olarak da bebekler için çok önemli bir evre olan REM evresinin bölünmemesi gerekmektedir. Çünkü bebekler öğrendikleri her şeyi bu evre içinde temel kazanım olarak değerlendirirler ve böylece kalıcı olarak motor becerileri edinirler. Ancak hassas bir evre olan bu evre herhangi bir sebepten ötürü kesintiye uğradığında, bebeğinizin bir daha bu evreye girmesi zor olacağı için kesintisiz şekilde uyumasının önemi oldukça büyüktür.

Kas ve kemik açısından da zayıf olduğu için doğru şekilde fiziksel beceriler kazanması, iskelet yapısının sağlıklı bir şekilde gelişimi için yatağın bu noktalarda da büyük yararları bulunmaktadır. Her ne kadar uyku sorunu yaşayan bebekler için çoğu anne ve baba bu durumun yataktan değil, farklı sebeplerden kaynaklanabileceğini düşünüyor olsa da çoğu zaman bebeğiniz yatağında rahat edememekte ya da yatak ona istediği rahatlığı sağlayamamaktadır. Böylesi bir durum ise rahatsızlıklar ile birlikte uyku sorunlarını da beraberinde getirmektedir.

Yatak Seçim Rehberimiz

Yenidoğan Bebekler İçin Yatak Seçimi Nasıl Olur?

Yenidoğan bebek için yatak seçimi her şeyden önce onun ihtiyaçlarını doğru şekilde karşılayan yatak modelleri olmalıdır. Yetişkinlerden farklı yapıda oldukları için bebeğiniz için yatak tercihinde bulunurken, tamamen onun ihtiyaçları için hazırlanmış yatak seçilmesine dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda WellMatt tarafından sunulan park yatak modelleri bebeklerin uyku ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak üzere tasarlanmış ve onlara harika bir destek sunarak gelişimlerini doğru şekilde yapmalarını sağlayan yataklardan oluşmaktadır. Park yatak modelleri yeni doğan bebeğinizin hassas yapısı için özenli koruma ve destek sunan, kas ve kemik gelişimlerini destekleyen, ideal günlük uyku sürelerini almalarını sağlayan özelliklere sahiptirler.

Doğru Bebek Yatağı Ölçülerini Öğrenmek İçin ”Bebek Yatağı Ölçüleri” Yazımızı da Mutlaka İnceleyin.

Tamamen yeni doğmuş bebekler için üretilmiş olan park yatağı, sağlıklı gelişimlerini teşvik etmek ve konforlu şekilde uyumalarını sağladığı gibi aynı zamanda da yatakta geçirdikleri vakit göz önünde tutulduğunda çeşitli oyunlar oynamaları için elverişli olan yatak modelidir. Park yatağı ile birlikte bebeğiniz sağlık açısından ihtiyaç duyduğu tüm özelliklere kavuştuğu gibi aynı zamanda da yatağında keyifli vakit geçirebilir. Kısa zaman sonra bebeğiniz hareketlenmeye başlayacağı ve etrafı ile daha çok ilgili olacağı için park yatağı modelleri onların rahat hareket etmesine de imkân tanıyarak bebeğinizin tüm ihtiyaçlarını giderirler. Park yatağı modelleri yeni doğan bebekler için yatak seçimi konusunda tüm özellikleri bir arada tutarlar;

  • Yeni doğan bebek yatağı seçerken en önemli dikkat edilmesi gereken nokta omurilik sisteminin doğal ve doğru bir şekilde gelişmesini sağlayacak yatak özelliği taşımasıdır. İskelet sistemine baskı yapan, yanlış pozisyonda olmasına yol açan ya da belirli bir bölge üzerine basınç yapan yataklar bebeğiniz için son derece zararlı olacaktır. Bu bakımdan yaylı yataklar bebekler için kullanılmaması gereken yataklardır. Yaylı yataklar yapıları gereği her yayın ayrı olarak hareket etmesi ve ağırlığa göre şekil alması söz konusudur. Bunun yanında yaylarda bir gerginlik olduğu için kendilerinden basınca sahiptirler ve bu durum bebeğinizin hassas yapısına zarar vererek onun basınca maruz kalarak iskelet sisteminin yanlış pozisyonu almasına neden olacaktır. Ayrıca yaylı yataklar hava almayan yapıda oldukları için de bebeklerde sık görülen terleme gibi durumların daha fazla artmasına ve şiddetli olmasına yol açarak, sağlığı üzerinde başka zararlara neden olacaktır. Bu bakımdan iyi bir yenidoğan bebek yatağı onun hassas yapısını göz önünde tutarak vücuduna baskı kurmayan ve rahatlamasını sağlayan yatak modellerinden oluşmaktadır.
  • Tamamen doğal içeriğe sahip olmalıdır. Bebeklerin kas ve iskelet sistemleri gelişmediği gibi solunum yolları ile ciltleri de doğduklarında çok hassastırlar. Eğer kullandığı yatak kimyasal bileşenler içeriyorsa, bu durum onun zarar görmesine, cildinde kızarıklık ya da başka tahrişlerin oluşmasına, ayrıca zor şekilde nefes alıp vermesine yol açacaktır. WellMatt park yatağı modelleri sürekli hava alan yapıları ile birlikte yatağın her zaman ferah olmasını sağladıkları gibi tamamen doğal özelliklere sahiptirler. Doğal pamuk ipliklerinden hazırlanan kılıflar bebeğinizin hassas yapısı için özel olarak destek sağlarken, fermuarlı ve kolay yıkamaya müsait olan kumaş özelliği taşıması da yemek ya da benzeri kirlerin rahatlıkla temizlenmesini sağlar. Pamuk ve yünün doğal olması aynı zamanda bebekler için çok zararlı olabilecek bakteri, küf, mantar gibi akarların oluşmasını da engellediği için solunum açısından da önemli katkı sunmaktadır.

Yatak Seçim Rehberimiz

Bebekler İçin Organik ve Doğal Yataklar Hakkında Detaylı Bilgi İçin ”Bebekler İçin Organik Yatak” Yazımızı İnceleyebilirsiniz.

  • Destekleyici ve geliştirici yapıda olmalıdır. Bebeğinizin iskelet sisteminin doğal ve doğru gelişimi için yatağın onun uyku sırasında en sağlıklı uyku pozisyonunu almasını sağlaması gerekmektedir. Park yatağı modelleri bu bakımdan metrekarede 2000 gram pamuğun sıkıştırılması ile birlikte doğal katmanlara sahiptir ve doğal katmanlar organik bir destekleyici sunarlar. Böylece destekleyici yapı vücudun uyku sırasında doğal pozisyonunu almasına yardımcı olduğu gibi sağlıklı bir kemik gelişimi de sunarak kemik yapısının daha güçlü olmasına yardımcı olurlar.
  • Kolay temizlenen yapıda olmalıdır. Bebeklerin tuvalet ya da yemek gibi ihtiyaçlarının çoğunu yatakta gördükleri için yatağın kirlere karşı dayanıklı ve kolay temizlenebilir bir özelliğinin olması oldukça önemlidir. Aynı zamanda oyun sırasında da kirlenmeye neden olan durumlara karşı da etkili bir karşı koyma sağlamak için yatağın kolay temizlenebilir özelliklerine dikkat edilmelidir. Park yatağı modelleri bu bakımından kolay temizlenerek, çok uzun süreler kullanımlar için uygundurlar.

Detaylı Bilgi İçin ”Pamuk Park Yatak” Yazımızı Mutlaka İnceleyin.

  • Bebeğin boyuna ve kilosuna uygun olmalıdır. WellMatt tarafından yenidoğan bebek yatakları ideal kilo ve boy orantısı ile özel ölçülerde üretildiği için bebeğinizin en rahat edeceği özelliklere sahiptirler.

Detaylı Bilgi İçin ”Yeni Doğan Bebekler İçin Yatak Seçimi Nasıl Olmalı?” Yazımızı da Mutlaka İnceleyin.

Yatak Seçim Rehberimiz

Paylaş:
Kategori:Bebek Yatağı
Önceki Yazı
Yatak Yapımında Kullanılan Malzemeler ve Özellikleri Nelerdir?
Sonraki Yazı
Gelişim Çağındaki Çocuklarda Ortopedik Yatak Seçimi

0 Yorum

Yorum Yaz