15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Visco Yatak Fiyatları Neden Farklıdır ?
Sonraki Yazı
Uyurken Nasıl yatmalıyız ?

Yaylı yatak mı? Visco mu?

Spiral tellerin birbirlerine bağlanmasıyla oluşan yay sistemi çoğu yatakta kullanılan bir malzemedir. 20.yy’ın ilk ortalarından itibaren şekillenmeye başlayan yatak kültürünün oluşmasından bu yana, yatak iç sisteminin en temel malzemesi olmuştur. Hepimizin en az bir kere kullandığı veya hala kullanmakta olduğu yataklarda bulunan yay malzemedir. Kıvrımlı şekilli yaylar çelik tellerle birbirlerine bağlanarak belli ebatlarda yay konstrüksiyonları oluşturulur. Yayların aralarına takoz denen süngerler konularak yaylar ve yatak desteklenir.Yatakların konforu ve dayanıklılığı süngerlerin adetleriyle doğru orantılıdır denebilir.

Ortopedik Yatak Modellerimizi inceleyin. Full Ortopedik Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Aynı yöndeki her yay sırasının arasında takoz kullanılıyorsa daha sert, daha seyrek kullanılıyorsa biraz daha yumuşak şeklinde yorumlanabilir. Sert veya orta sert zeminde yatmaktan keyif alan kişiler için idealdir.İlerleyen teknoloji ile beraber standart yayların yanı sıra, Bonel yay ve Paket yay sitemi geliştirilmiş ve yataklarda kullanılmaya başlanmıştır.

Paket Yaylar(Torba yay) Sistemleri, bonel yaylardan farklı olarak her yayın bir torba içerisine konulması ile oluşturulan bu sayede birbirinden bağımsız hareket edebilme özelliğine sahip yay sistemidir. Bu sistem içerisindeki yaylar birbirine çelik tellerle değil, yay torbalarıyla bağlanır. Küçük çaplarda kullanılan yaylar klasik yaylara göre daha sıktır dolayısı ile metrekareye düşen yay miktarı daha fazla olduğu için vücudun daha çok bölgesine destek verir. Bu da kullanıcı için daha fazla rahatlık demektir. Yayların bağımsız olması sayesinde yatağa uygulanan basınç, ağırlığın bire bir etki ettiği yaylarla sınırlıdır.Her bir yayın ayrı ayrı paketlenmesi, yayların sürtünmesini ve ses çıkarmasını engeller. Bu teknoloji sayesinde farklı kalınlıklarda üretilen yaylar ile istenilen sertlikte yataklar üretilebilmekte ve bu sayede vücudun her bölgesine destek sağlanmaktadır. Bu sisteme Zone (bölgeli) yay sistemi denir. Vücudun en ağır yerleri olarak kabul edilen sırt ve basen bölgesine temas eden yayların sertliği diğer bölgelere denk gelen yayların sertliğinden farklıdır.

Yaylı Yatak Mı Yaysız Yatak Mı İyi?” yazımızı hemen incele.

Visco Elastik malzeme, “Akıllı Sünger” teknolojisi, astronotların seyahatleri esnasında omurgaya binen ağırlığı dengelemesi Çin tasarlanmıştır. Daha sonra ortopedik yapısı ve faydaları göz önüne alınarak birçok alanda kullanılmaya başlanmıştır. Visco Yatak süngeri, küresel biçimli milyarlarca açık hücreden tasarlanmıştır. Bu hücreler sayesinde vücut ısısı ve basıncı dengelenmektedir. Visco malzeme kullanılan yataklara uzandığınızda, yatak vücut ağırlığınızı ve ısınız ile beraber şekillenmeye başlar.

Vücudunuzun tüm boşluklarını dolduran bu yataklar da, omurganızın düz ve sağlıklı bir biçimde kalmasını sağlar. Bel ya da boyun ağrısı. Huzursuz bacak sendromu gibi şikayetlerinizin ortadan kalmasını sağlar. Yani; Yaylı yatakların vücudunuza uyguladığı basınçtan kaynaklı olumsuz fiziksel koşulların aksine Visco Yataklar, uyku esnasında yatağınızın şeklini koruması ve vücut basınç dengenize göre şekil alması sebebiyle istem dışı hareketler yapmanızı en aza indirgerken, kesintisiz ve sağlıklı uyku konforunuzu da en üst seviyede tutmaktadır.

Sağlıklı yaysız yataklar hakkında daha ayrıntılı bilgi için bu yazımızı inceleyebilirsiniz: ”Yaysız Yatak Fiyatları Nelerdir? Fiyatlar Neye Göre Değişir?”.

Sizin İçin Seçtiklerimiz

Paylaş:
Önceki Yazı
Visco Yatak Fiyatları Neden Farklıdır ?
Sonraki Yazı
Uyurken Nasıl yatmalıyız ?

0 Yorum

Yorum Yaz