15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Kişiye Göre Doğru Yatak Sertliği Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sonraki Yazı
Yenidoğan Bebek Yatağı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Yatak Yapımında Kullanılan Malzemeler ve Özellikleri Nelerdir?

İyi bir uyku kalitesi için seçtiğiniz yatak özellikleri oldukça önemlidir. Yanlış yatak tercihi ile uyku kalitenizi düşürdüğünüz gibi aynı zamanda da çeşitli sağlık sorunları ile uğraşabilirsiniz. Yakın zamana kadar geleneksel yaylı yataklar kullanılmış olmasına rağmen gelişen teknoloji ve imkânlar dahilinde yatak modelleri en iyi uyku ihtiyacını karşılamak üzere tasarlanmışlardır. Bu yataklar vücut ağrılarının giderilesinden ferah bir şekilde uyumaya kadar pek çok konuda en iyi rahatlığı sunan özel tasarım yataklardan oluşmaktadırlar. Kullanılan malzemeler farklılık gösterip aradığınız rahatlığı en iyi şekilde bulmanızı olanaklı hale getirmektedir. Bu bakımdan yataklarda kullanılan malzemeler doğru yatağı seçmeniz için aydınlatıcı olacaktır.

Full Ortopedik Yatak Modellerimizi inceleyin. Tam Full Ortopedik Yatak Modelleri ve Fiyatları

Visco Yataklarda Kullanılan Malzemeler

Akıllı yatak olarak da bilinen visco yataklar, visco elastik malzemesinden üretilmektedirler. Visco malzemesi, 1960’lı yıllarda NASA tarafından astronotların uzay yolculuklarında daha rahat etmeleri ve konforlu bir şekilde yolculuklarını tamamlamaları için geliştirilmiştir. Kısa sürede, astronotlar için olumlu sonuçlar verince, pek çok alanda kullanılmaya başlanmış ve özellikle yataklarda harika sonuçlar yaratmıştır. Visco malzemesi temel olarak üzerindeki ağırlığın şeklini alan ve bu yüzden çok yüksek ağırlıklara bile dayanıklı bir yatak türü olarak öne çıkmaktadır. Vücudun şeklini alan visco yataklar böylece vücudu tam olarak kavrayarak, uyku esnasında büyük bir konfor duyulmasını sağlarlar. Aynı zamanda vücudu destekleyen yapıları sayesinde de bel ve sırt ağrıları başta olmak üzere pek çok kas ve eklem ağrısının giderilmesine yardımcı olurlar. Bunların yanında, çok fazla hareket ederek uyanmaya sebep olan durumlarda da daha rahat hareket imkânı vererek, uykunun daha kaliteli olmasına olanak tanırlar.

Bu özelliklerine rağmen piyasada çok farklı düşük kaliteden üretilen visco yatak bulunmaktadır. Bu  yataklar ise özellikle aşırı terleme gibi sorunlara yol açmaktadırlar. Ancak WellMatt tarafından üretilen visco yataklarda viscojel teknolojisi kullanıldığı için yatağın sürekli hava alması sağlanır ve böylece terleme gibi durumlar oluşmaz. Hava alması ile yatak da ferah bir ortama kavuşarak aynı zamanda soluma için de ideal bir ortam sunmaktadır. Bunların yanında visco yataklarda destekleyici sünger, lateks, doğal pamuk ve yün gibi malzemeler de kullanılmaktadır çünkü üzerindeki ağırlığın şeklini aldığı için tamamen viscodan oluşmuş bir yatakta yatmak olanaklı değildir. Böyle bir durumda yatağın zeminine çökme yaşanacağı için visconun diğer malzemeler ile desteklenmesi gerekmektedir. Kullanılan destek malzemeleri de sağlık koşulları için oldukça uygun olduklarından, ideal bir uyku için gereken tüm koşullar visco yataklar tarafından temin edilmektedir.

Detaylı Bilgi İçin ”Visco Yatak Nedir? Visco Yatağı Kimler Tercih Etmeli?” Yazımızı Şimdi İnceleyin.

Lateks Yataklarda Kullanılan Malzemeler

Lateks, tropik bölgelerde yetişen kauçuk ağacının gövdesinden özel yöntemler ile elde edilen sıvının ismidir. Bu özel madde, yılın belirli zamanlarında tamamen doğal yollar ile ağaçtan elde edilir ve yine özel yöntemler ile yataklarda kullanılmak için blok haline getirilir. Lateks son derece dayanıklı, doğal içeriğe sahip ve hava gözenekleri sayesinde de sürekli hava alan yapıda olan bir malzemedir. Vücut ağırlığını eşit şekilde dağıtarak, çeşitli kas ve eklem ağrılarını giderir ya da oluşumlarını engeller. Aynı zamanda lateks yataklar hareket için harika imkân sunarak, özellikle çift halinde yatan kimselerin birbirlerinden rahatsız olmadan uyumalarını sağlar. Tamamen doğal olması ise başta alerji gibi rahatsızlıkları olan kimselerin konforlu bir şekilde uyumalarını sağlar. Ancak piyasa koşullarında maliyeti azaltmak için sıklıkla sentetik lateks görülmektedir. Fabrika ortamında üretilen bu lateksler, kimyasal barındırdıkları için sağlık üzerinde olumsuz etkilere sahiptirler. Bu bakımdan lateksin özelliklerinden yararlanmak için doğal olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. WellMatt olarak üretilen lateks yataklar tamamen doğal malzemeden üretilen ve sadece içerik olarak değil üretim aşamasında da hiçbir kimyasal barındırmayan özelliklere sahiptirler.

Lateks yataklar, vücut ağırlıklarını dengeledikleri için uyku esnasında tüm bölgelerin dinlenmesine yardımcı olurlar, böylece lateks yatakta uyumak ile harika bir dinlenme imkânı yakaladığınız gibi sabahları da dinç bir şekilde yataktan kalkabilirsiniz. Aynı zamanda sürekli hava alan yapıları nedeniyle de küf, bakteri, mantar, toz gibi durumların oluşmasının önüne geçer, mevsime bağlı olarak ideal vücut ısısını koruyarak konforlu bir şekilde uyumayı olanaklı hale getirir. Lateks yatakları oluşturan temel malzeme lateks olmasına karşılık daha iyi bir konfor sunmak açısından visco, doğal pamuk – yün gibi malzemeler de bu özel yataklarda kullanılmaktadır.

Japon Yer Yatağında Kullanılan Malzemeler

Japonların geleneksel yatağı olarak bilinen futon ya da Japon yer yatakları yerde ya da yere yakın kullanılmaları ile alışılmış yataklardan daha farklı bir uyku deneyimi sunmaktadırlar. Özellikle kişinin kendisini yere yakın olmasından dolayı daha güvende hissederek, daha kolay bir şekilde uyumasını olanaklı kılan Japon yer yatakları, tamamen doğal özellikleri ile de eşsiz bir uyku deneyimi sunmaktadırlar. Lateks, doğal yün – pamuk, at kılı ve visco gibi malzemelerden yapılan yer yatakları eşsiz bir konfor bulmak isteyenler için harika bir deneyim sunarlar. Dayanıklı yapıları ile çok uzun süreler kullanıma olanak tanıyan Japon yer yatakları, sadece iyi bir uyku için değil, aynı zamanda da yatak odanızda işlevsel tasarımlar yapmak için öne çıkan yatak modelleridir. Odanızda yer kaplamayı en aza indirgemeleri sayesinde, sade tasarımlar sevenlerin tercih ettiği yataklar olarak öne çıkmaktadırlar.

Lateks Yataklar Hakkında Detaylı Bilgi İçin ”Lateks Yatakların Özellikleri Neler?” Yazımızı Şimdi İnceleyin.

Organik Yatakta Kullanılan Malzemeler

Tamamen doğal özellikler taşıyarak kullanıcılarına doğal yatağın en iyi halini sunan organik yatakların malzemeleri doğal lateks, at kılı, Hindistan cevizi lifi ve doğal pamuk – yün kullanılarak üretilmektedirler. Özellikle solunum yolları ve alerjik durumlar başta olmak üzere bu tür durumlara karşı üstün koruma sağlayan ve ferah bir ortamda uyunmasını sağlayan organik yataklar, özenli harman sonucunda oluşmaktadırlar. Yataklarda kullanılan at kılı ve Hindistan cevizi lifi, doğal hava kanallarına sahiptir ve böylece yatağın doğal klima özelliğine sahip olmasını sağlamaktadırlar. Aynı şekilde, çok yüksek ağırlıklara da dayanıklı olan yapıları sayesinde harika bir ağırlık dağılımı göstererek eklem ve kas ağrılarının oluşumunu engelleyerek, konforlu bir şekilde uyumasını sağlarlar. Malzemelerinin doğal olması sebebiyle her yaştan insanın kullanabileceği yataklar, ayrıca dayanıklı yapıları sayesinde de çok uzun süreler kullanıma imkân tanırlar.

Detaylı Bilgi İçin ”Organik Yatak Özellikleri Neler? Yatağı Organik Yapan Nedir?” Yazımızı Şimdi İnceleyin.

Ortopedik Yataklarda Kullanılan Malzemeler

Bel ve sırt ağrıları başta olmak üzere eklem, kas gibi rahatsızlıkların önüne geçen ortopedik yataklarda kullanılan malzemeler tamamen ideal uyku konforu sağlanması için özenle bir araya getirilen visco, lateks, yün, pamuk, at kılı gibi malzemelerden oluşmaktadır. Ortopedik yatak kavramı ayrı bir yatak modeli olmayıp vücuda destek veren, vücudu rahatlatan ve vücudu dinç kılan her türlü yatak için kullanılabilen bir özelliktir. Bu bakımdan WellMatt tarafından sunulan tüm yataklar vücudu destekleyen, vücut ağırlığını eşit şekilde dağıtan, hava alan yapıda oldukları için ortopedik özellikler taşımaktadırlar. Ortopedik özellik taşıyan yataklar aynı zamanda dayanıklı malzemeden yapıldıkları için kullanıma bağlı olarak çökme, deforme olma ya da sarkma gibi durumlar da göstermezler, böylece uzun süreli kullanım sunarlar. Ortopedik özelliklere fiziksel özellikleriniz ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda karar vereceğiniz için WellMatt uyku danışmanından yardım alarak kolay bir şekilde ihtiyacınıza en uygun ortopedik yatağı seçebilirsiniz.

Ortopedik Yatak Nedir? Nasıl Olmalı?” Yazımızı da Mutlaka İnceleyin.

Paylaş:
Kategori:Genel
Önceki Yazı
Kişiye Göre Doğru Yatak Sertliği Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sonraki Yazı
Yenidoğan Bebek Yatağı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler?

0 Yorum

Yorum Yaz