15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Visco Yatak Tavsiyeleri
Sonraki Yazı
Uyurken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yatak Kullanım Süreleri Nasıl Olmalı

Vücut sağlığı açısından en önemli bölge sırt, omurlar ve bel bölgesidir. Bu yüzden yatak seçiminde vücudunuzu destekleyen kaliteli bir yatak tercih etmelisiniz.

Full Ortopedik Yatak Modellerimizi inceleyin. Tam Full Ortopedik Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Yatak kişiye özeldir, her birimizin uyku alışkanlıkları, yatağın sertliği ve yastığımızın yüksekliği konusundaki tercihleri farklıdır. Kimi insan sert yataklarda daha rahat uyur, kimisi de yumuşak yatakları sever. Aslında en uygun olanı vücudumuza tam destek veren ortopedik yataklardır. Ne olursa olsun eski bir yatakta yatmak, herkesin uyku kalitesini olumsuz etkiler. Bu nedenle ortası çukurlaşmış, engebeli, yayları bozulmuş ya da süngeri çökmüş yatakları yenilemek gerekir. Yatağınızın kumaşındaki lekelenme, yüzeyinde bozukluk, aşınma, yırtılma, çökme, gibi problemler, yatağınızın deforme olduğunu ve değiştirilmesi gerektiğini gösterir. Eskimiş ve formu bozulmuş yatakta uyuyan kişilerin sabah uyandıklarında sıkça karşılaştıkları sorun; bel ve sırt ağrıları, halsizlik ve yorgunluktur. Bu ağrılar, bir süre sonra ciddi sağlık problemlerine de yol açar. Bu durumda yatak en kısa zamanda değiştirilmelidir.

Yurt dışında 3-4 sene de yatak değiştirme alışkanlığı olsa da, ülkemizde bir yatak 8-10 hatta zaman zaman daha fazla kullanılıyor. Bu çok sağlıklı olmasa da alacağınız yatağın performansına göre değişebilir bu yüzden bu süreyi düşünerek en iyisini almaya özen göstermelisiniz. Yatak maksimum 10 yıl kullanılır! Araştırmalara göre iyi kullanılıp her ay en az bir kere ters yüz edilen bir yatağın ömrü maksimum 10 yıldır.

Yaşamınızın üçte birini uyuyarak geçirdiğinizi unutmamalısınız. Yatağın içinde kullanılan malzemeleri, dışındaki kumaşın kalitesini ve kullanılan yay sistemini yaylı değilse visco oranını ya da iç dolgu malzemelerinin reçetesini kontrol edin. Eski yatağınızla yeni bir yatağı karşılaştırırken, 10 yıldır yatağınızı değiştirmediğinizi unutmayın.

Yatak teknolojisindeki son gelişmeler sizi şaşırtabilir. İç sisteminin yoğun olması ise vücut ağırlığını yatağa daha eşit yayar ve rahatlığı arttırır. Esneme özelliği ile yatak vücudun kıvrımlarına uyum sağlar ve dolayısıyla zarar görmez. Ayrıca yatağın uygun baza veya karyolanın üzerinde kullanılması gerekir. Bu arada uygun zemin, yatağınızın dayanıklılığını arttırmakla beraber, performansını yükseltir.

Wellmatt yatak fabrikası sizin için sağlığı ve rahatlığı ön planda tutan ürünler tasarlar. Sadece size uygun olan yatağı seçerek uzun yıllar rahatlıkla kullanabilirsiniz. İster yaylı olsun ister visco sadece beden dilinize cevap veren yataklar tercih etmelisiniz. Beden kendini rahat hissettiği ve dinlendiği sürece güne daha huzurlu ve mutlu başlarsınız.

Sizin İçin Seçtiklerimiz

Paylaş:
Kategori:Genel
Önceki Yazı
Visco Yatak Tavsiyeleri
Sonraki Yazı
Uyurken Dikkat Edilmesi Gerekenler

0 Yorum

Yorum Yaz