15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Kiloya Göre Yatak Seçimi Ve Kilonun Yatak Ömrüne Etkileri
Sonraki Yazı
Yenidoğan Bebekler ve Çocuklar İçin Yatak Seçimi Nasıl Olmalı?

Yaşa Göre Doğru Yatak Seçimi Nasıl Olmalıdır? Püf Noktalar

İyi bir uyku için yatak seçiminin büyük önemi bulunmaktadır çünkü kaliteli ve konforlu bir uyku için en önemli etmen yatak olmaktadır. Yanlış yatak tercihleri nedeniyle başta kas ve eklem ağrıları olmak üzere pek çok rahatsızlık yaşayabilir, aynı zamanda ihtiyacınız olan uyku süresini de elde edemediğiniz için günlük yaşam kalitesinin düşmesine neden olursunuz. Doğru yatak seçimi yapmak için pek çok etmen bulunurken yaşa göre yatak seçimi de bu alanda dikkat edilmesi bir konu olarak öne çıkmaktadır.

Full Ortopedik Yatak Modellerimizi inceleyin. Tam Full Ortopedik Yatak Modelleri ve Fiyatları

Gençler için Yatak Önerileri (18-35 Yaş)

18 – 35 yaş arasındaki kimseler için doğru yatak seçimi onların gelişimlerini tamamlayacak ve destekleyecek yapıda olan yataklardan oluşmaktadır. Bu dönemde vücut büyük bir hız ile yenilendiği ve gün içinde çok daha fazla enerji tüketimi olduğu için kesintisiz bir şekilde uyumanın önemi büyük olmaktadır. Aynı zamanda yeni bilgiler ve beceriler kazanmak için de ideal bir yaş olan bu dönem gün içinde öğrenilen bilgilerin pekiştiği dönem olan REM evresi için oldukça önemlidir.

REM evresi, gün boyunca öğrenilen bilgilerin, bilişsel ya da fiziksel becerilerin kalıcı halde kazanıma dönüştüğü bir evredir. Bu evrenin doğru şekilde geçmesi için ise uykunun kesilmemesi ve sağlıklı bir şekilde tamamlanması gerekmektedir. REM evresi boyunca uyku bozulduğunda ya da kesintiye uğradığında bir daha bu evreye girmek zor olabilmekte, bu durum ise uzun vadede temel motor becerilerin aksamasına yol açmaktadır. Bu bakımdan yatağın vücudun ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayacak bir yapıda olması büyük önem taşımaktadır.

Bunun yanında gençler gün içinde daha fazla aktif oldukları, spor gibi uğraşlarla da faaliyet gösterdikleri için kasları, diğer yaştaki insanlara göre çok daha fazla yıpranır. Kasların yıpranması ise çeşitli ağrılara neden olur ve kasların yenilenmesi için kesintisiz bir uykuya ihtiyaç bulunmaktadır. Kaslar, uyku boyunca gevşeyerek yenilenirler ve böylece sabaha daha enerjik bir şekilde başlanılmasına yol açarlar.

Bu koşullar bakımından gençlerin uyku ihtiyaçlarını karşılayacak visco ve lateks yataklar doğru yatak tercihleri olarak öne çıkmaktadırlar. Visco yataklar, yapıları gereği çok yüksek ağırlıkları bile karşılayarak vücudu saran bir yapıya sahiptirler. Vücudu sararak vücudun desteklenmesini sağlarlar ve bu destek ile vücut doğal pozisyonunu bulur. Omurga sistemi üzerinde doğal pozisyonda uyumak çok büyük öne sahiptir. Lateks yataklar da vücudu desteklemelerinin yanında vücut ağırlığının eşit şekilde dağıtılmasını sağlayarak belirli bölgeler üzerine yük binmemesine yardımcı olurlar. Bu durum özellikle kasların rahatlaması ve aktif bir şekilde yenilenmeleri için son derece önemlidir. Böylece kas yapısı üzerinde herhangi bir zedelenme ya da yıpranma olmadan uyku boyunca rahat bir şekilde uyumak mümkün hale gelmektedir. Ayrıca lateks ve visco yataklar aktif uyku evresi olan REM için de çok daha konforlu bir uyku zemini sağlayarak gün içinde öğrenilen bilgilerin daha iyi şekilde pekişmesine yardımcı olurlar.

Bu yaş aralığı aynı zamanda kadınlar için hamilelik dönemini de içerdiği için hamileler için de visco ve lateks yataklar aradıkları konforu çok kolay bir şekilde bulmalarını sağlayacaktır. Vücut ağırlıklarını eşit dağıtarak ve rahat hareket imkânı vererek hamileler için de bu özel yataklar uygun olmaktadırlar.

Detaylı Bilgi İçin ”Yatak Alacak Gençlere Öneriler Ve Yatak Tavsiyeler. (18-35 Yaş)” Yazımızı Şimdi İnceleyin.

Orta Yaşlı (35-55 Yaş)

Orta yaş için yataklar bu yaş grubunun artık hastalıklara daha yatkın yapıları göz önünde tutularak geliştirilen yataklardır. Orta yaşta, kas ve eklem ağrıları artmaya başlamakta, kiloların da etkisi ile vücudun, geçmiş yıllara göre yıpranması söz konusu olmaktadır. Kilo, eklem, kas ağrıları gibi sorunlar sıklıkla bu dönemde görülmektedir. Bunun için öncelikli yatak tercihi vücut ağrılarını ortadan kaldıran ve rahatlamayı sağlayan yataklar olmalıdır. Lateks, visco, doğal yataklar bu bakımdan vücudun ihtiyaç duyduğu rahatlamayı sağlayacak yatak modelleri olmaktadır. Vücudu saran, destekleyen ve doğal pozisyonunu almasına yardımcı olan bu yataklar, rahatlatıcı bir deneyim yaşamak isteyenler için aradıkları konforu bulmalarını sağlamaktadırlar.

Orta yaşlarda kas ve kemiklerde yenilenmeler ya da gelişmeler yavaşladığı ve orta yaşın sonlarına doğru artık durduğu için özellikle hassas bir yapıya bürünürler. Temel iskelet sistemi daha savunmasız olur ve kemiklerin yapısı zedelenmeye müsait bir hale dönüşür. Uyku boyunca üzerine ağırlık bindiğinde, belirli bir konfor sunulmadığında hassas yapıda olan iskelet sisteminde ağrılar baş göstermektedir. Özellikle bu dönemde daha sık görülen romatizma, boyun – omuz ağrıları vücudun gerekli yenilenmeyi sağlayamadığı durumlardan kaynaklanmaktadır.

Orta yaşlarda görülen bir diğer yaygın sorunlar ise idrar kesesine yoğun bir baskı yapılması ile sıklıkla uyanarak tuvalete daha sık gitme ihtiyacıdır. Bu durumda uyku çok sık bozulduğu için tekrar uykuya dalmakta güçlük çekilmektedir. Ancak rahat bir yatak uykunuza kaldığınız yerden devam etmeyi sağlayacaktır.

Ayrıca eşler için de yatağın vücut ağırlığını dengeleyememesi sonucunda eşlerden birisinin hareketi ile yatak dalgalanmakta, bu durum da eşlerden birisinin uykusunun bölünmesine neden olmaktadır. Visco, lateks ve doğal yataklar bu türden dalgalanmaların önüne geçerek titreşimi en aza indirgeyerek çiftlerin de daha rahat uyumasını sağlarlar.

Detaylı Bilgi İçin ”Orta Yaşlılar İçin Yatak Seçiminin Önemi Ve Yatak Tavsiyeleri.” Yazımızı Şimdi İnceleyin.

 İleri Yaştakiler (Yaşlılar) için Yatak Önerileri (55+ Yaş)

Yaşlılar için yatak seçimi onların hassas hale gelen ve başka sebeplerden kaynaklanan uyku sorunlarına karşı etkili çözümler sunacak yapıda olan yataklardan oluşmaktadır. Yaşlılıkta genel itibariyle vücut daha savunmasız hale geldiği, temel özelliklerini yerine getiremediği ve hücre yenilenmesi durduğu için ağrılara karşı çok daha hızlı tepkiler vererek çeşitli ağrıların oluşmasına yol açmaktadır. Yaşlılık genel itibariyle uyku sorunlarının çok görüldüğü bir dönemdir ve dönemi en iyi şekilde geçirmek için visco, lateks ve doğal yataklar yine doğru tercih olacaktır.

Özellikle lateks ve doğal yataklar sundukları eşsiz hava kanalları sayesinde yatağın sürekli hava almasını sağlayarak yaşlılıkta bir diğer sık görülen rahatsızlık olan aşırı terleme ya da üşümelerin önüne geçerler. Bunun yanında kas ve eklemlerin rahatlamasını sağlayarak bu yatak modelleri, vücudun dinlenebilmesine yardımcı olurlar. Yaşlılıkta uyku sorunları giderilmediğinde genel sağlık kadar psikolojik olarak da pek çok soruna yol açtığı için yaşlıların yatak tercihleri özenli bir şekilde yapılmalıdır.

Visco yataklar vücudu saran yapıları sayesinde özellikle sırt bölgesine destek verirler ve duruş bozukluğu olan yaşlıların daha konforlu şekilde uyumasını olanaklı hale getirirler. Aynı zamanda üzerindeki ağırlığın şeklini alan yapılarıyla da visco yataklar çok yüksek basınçlara bile mükemmel bir karşılık vererek yapı özelliklerini yitirmeden çok uzun süreler kullanıma uygundurlar.

Çift taraftan da aynı konforu almak isteyenler için ise doğal yataklar iki taraflı kullanım özellikleri ile ihtiyaç duyulan konforun çok daha kolay bulunmasını olanaklı hale getirmektedirler.

Her durumda gençler, orta yaşlılar ve yaşlılar için uyku kalitesinin büyük önemi bulunduğu için kişisel özellikleri ve ihtiyaçları göz önünde tutularak yatak tercihi yapılmalıdır. WellMatt her yaş aralığı için en yüksek performansa ve uzun ömürlü kullanıma yatakları sunduğu için ihtiyacınızı en iyi şekilde gidermektedir. Aradığınız yatak için WellMatt uyku danışmanından yardım alabilir ve kendiniz için doğru olacak yatağı kolaylıkla seçebilirsiniz.

Detaylı Bilgi İçin ”55 Yaş Ve Üzerindekiler İçin Yatak Tavsiyeleri Ve Öneriler.” Yazımızı Şimdi İnceleyin.

Paylaş:
Kategori:Genel
Önceki Yazı
Kiloya Göre Yatak Seçimi Ve Kilonun Yatak Ömrüne Etkileri
Sonraki Yazı
Yenidoğan Bebekler ve Çocuklar İçin Yatak Seçimi Nasıl Olmalı?

0 Yorum

Yorum Yaz