15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Paket Yay ve Bonel Yay Nedir? Aralarındaki Farklar
Sonraki Yazı
Çift Kişilik Yatak Modelleri ve Fiyatları

Visco Mu Lateks Yatak Mı Tercih Edilmeli?

 

Yatak tercihi yapılırken en sık karşılaşılan sorunların başında hangi yatağın tercih edileceği gelmektedir. Genelde Visco ya da Lateks yatak arasında kalan yatak arayanlar için ikisi arasında yapılacak bir karşılaştırma yararlı olacaktır. Visco ve lateks yatağın temel özelliklerini bilmek, ikisi arasında çabuk ve doğru bir şekilde karar vermenizi sağlayacaktır. Lateks mi visco mu sorusu sık sık gündeme gelmektedir.

Ortopedik Yatak Modellerimizi inceleyin. Full Ortopedik Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Visco Yatak Nedir?

Visco yataklar, sünger malzemenin üzerine visco elastik katman denilen malzemenin yerleştirilmesi ile yapılmaktadır. Visco olarak adlandırılan sünger, vücudun şeklini alan sünger çeşididir. Özellikle 1960’lardan sonra yatak piyasasında konfor sunması açısından kullanılmaya başlamıştır. Malzeme üretiminin hesaplı olması yüzünden visco yataklar diğer yataklara kıyasla ucuz olmaktadır. Ancak visco yataklar, dışarıdan görüldükleri kadar özellikli olmayabilirler. Her şeyden önce bu yataklar sentetik bir şekilde üretilirler ve doğal malzeme isteyenler için iyi bir alternatif sunmazlar. Ancak yumuşak ve yatıldığında gömülmek isteyenler için visco yataklar bu özellikleri barındırmaktadır. Visco bu özelliği yani temas halinde içine gömülmesi yüzünden, tamamen yatak yapımında kullanılmaz, diğer süngerler ile desteklenir. Çünkü tamamı visco olan bir yatakta yatmak olanaklı değildir. Malzemenin içe gömülmesi sebebiyle, salt visco kullanılacak bir yatakta uyumak mümkün olmazdı. Ancak visco özelliği sayesinde vücut şeklini tam olarak almaktadır. Yapısı gereği çok fazla ağırlığa karşı dayanıklıdır. Özellikle malzemesi sayesinde uyuma esnasında oluşan ısının da dağılmasını sağlar, hava kanallarına sahiptir. Bu kanallar sebebiyle aynı zamanda anti alerjik özellikler de taşımaktadır. İçinde küf, mantar, bakteri gibi oluşumlara izin vermediği için alerjisi olan kimselerin de rahatlıkla kullanabileceği bir yataktır. Visco yatak nedir, visco ve lateks arasındaki farklar nelerdir öğrenmek için yazımızın devamını okuyun.

”Visco Yatağın Sağlık Üzerindeki Etkisi Nedir?” yazımızı hemen incele.

Visco Yatak Özellikleri Nedir?

Visco vs lateks, sık sık sorulan ve merak edilen bir karşılaştırmadır. Visco yatağın özelliklerinin sıralanması, yatak hakkında detaylı bilginin elde edilmesi adına yararlı olacaktır;

  • Visco yataklar, ilave süngerler ile desteklenerek yapılırlar ve bu sayede ortopedik özellikler taşır.
  • Yaysız olmaları sebebiyle yayın neden olacağı pek çok olumsuz durumdan muaftır. Örneğin yay zamanla küf, ağrı, yatak yapısının bozulması vb. durumlara sebep olabilecektir. Aynı şekilde bel ağrıları için de yaylı yataklar oldukça dezavantaj oluşturmaktadır.
  • Hava kanalları sayesinde ısı dolaşımı için yeterli miktarda gözenek bulunmaktadır. Böylece, vücut ısısı yatakta hapsedilmez ve kişinin ısıya bağlı olarak rahatsızlıkları önlenir, yatakta ısının sebep olacağı zararlar engellenir.
  • Gözenekleri sayesinde alerji durumlarına karşı koruma sağlamaktadır. Alerjik kimseler yanlış yatak seçmeleri durumunda, rahatsızlıkları yüzünden rahat bir uyku uyuyamayacaklardır. Bu durumun önüne geçmek için anti alerjik yapıda olması önem taşımaktadır.
  • Sinir sistemi, omurga ve eklem rahatsızlıklarını, visco yapısı sayesinde en aza indirgemektedir. Visco, bilindiği üzere üzerine ağırlık yapan nesnelerin şeklini aldığı için vücudun ağırlık yapması durumunda da vücudu kavrayarak özellikle bel ağrılarının azalmasına sebep olmaktadır.
  • Uyku esnasında basınç en aza indirgendiği için kan dolaşımı rahatlar ve daha sorunsuz bir uykuya sebep olur.
  • Özellikle yataklardan yorgun bir şekilde uyanmak sık görülen rahatsızlıkların başında gelmektedir. Aslında uyunmuştur ama hiç dinlendirici bir uyku olmamış, aksine kişinin daha da yorulmasına sebep olmuştur. Bunun nedeni, doğru bir yatak seçilmemiş ve omurganın desteklenmemiş olmasıdır. Omurga, visco yataklarda doğru bir şekilde desteklenir ve bu sayede dinlendirici bir şekilde uyunmasını sağlar.

Visco yatakların kullanıcılara sunmuş olduğu özellikler ana hatları ile bunlardır. Ancak malzemesi yüzünden rutubetli ya da ıslak bir yerde kullanılmamalıdır.

”Visco Yatak Fiyatları Ne Kadar Ve Neye Göre Değişiklik Gösteriyor?” yazımızı hemen incele.

Lateks Yatak Nedir?

Özel olarak kauçuğun gövdesinden çıkarılan öz sütün işleme tabii tutulmasından üretilen lateks, yatak kullanıcıları için son yılların gözde yataklarından olmaktadır. Lateks yatak doğal özelliklere sahiptir ve ağır kimyasallar içermez. Bu özelliği sebebiyle fiyatları her ne kadar yüksek olsa da doğal yapısı sayesinde tercih edilen yataklardandır. Visco yataklar rahat olmasına rağmen sentetik olmaları yüzünden lateks yataklara son zamanlarda olan ilgide artış söz konusudur. Lateks yatak nedir, lateks mi visco mu, lateks yatak özellikleri ve daha fazlası için yazımızı okumaya devam edin.

”Lateks Yatak Yorumları Neler?” yazımızı hemen incele.

Lateks Yatak Özellikleri Nedir?

Lateks yatak özellikleri nelerdir maddeler halinde sıralamamızı okuyarak lateks yatak hakkında bilgi edinebilir, visco ve lateks yatakları arasındaki farklara bakabilirsiniz.

  • Lateks yataklar delikli sünger yapısına sahiptirler. Böylece iyi bir uyku için gereken, hava dolaşım kanalları kullanılabilmektedir. Hava dolaşım kanalları yatakta hem koku oluşmaması hem de uyuyanın ısısının rahat bir şekilde dağılabilmesi için önemlidir.
  • Doğal lateksten üretilen lateks yataklar oldukça dayanaklı olup uzun yıllar kullanım için uygundur. Yapısı gereği pek çok hasara dayalı, kilolu insanlar için de idealdir.
  • Genelde çift taraflı olarak kullanılmaktadır.
  • Kullanıldığı malzeme sebebiyle uzun ömürlü kullanıma sahiptir.
  • Vücut ağırlığını dengeleyerek, oluşacak kas sorunlarına karşı koruma sağlamaktadır.
  • Uykuya dalma sürenizi kısaltır.
  • Gece uyanmalarını minimize eder ve kesintisiz bir uyku için ortam sunar.
  • Güne daha enerjik ve dinlenmiş başlamanızı sağlar.
  • İleride oluşabilecek ve var olan fiziksel rahatsızlıklarınızı (bel, boyun, vb.) minimize ederek sağlığınızı korur.
  • Uykunuz hafifse eşinizin gece hareketlerinden etkilenmeden uykunuza devam edebilirsiniz. Çünkü yatağınızda titreşim ve sallanma oluşmaz

”Lateks Yatak Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken 12 Püf Noktası” yazımızı mutlaka incele.

Visco Yatak mı Lateks Yatak mı Tercih Edilmeli?

Visco yatak mı lateks yatak mı çok merak edilen ve yatak almak isteyen herkesin araştırdığı bir konudur. İki yatak türü hakkında bilgi verdikten sonra ikisinin ortak karşılaştırmasını yapmak, yatak konusunda kararsız kalan kimselere yararlı olacaktır. Unutulmaması gereken hangi yatak türü olursa olsun kişisel ihtiyaçları doğru olarak karşılamasıdır. Yatak seçiminde yatağın özellikleri kadar kişinin ağırlığı, uyku pozisyonu mevcut fiziksel rahatsızlıkları gibi konular da temel alınmaktadır. Bu sebepten ötürü yatak kıyaslaması yaparken kişisel tercihleri de göz ardı etmemek gerekmektedir. Böylece visco ve lateks yatağın kıyaslanmasında şu sonuçlara ulaşmak mümkündür;

  • Uygun fiyatlı bir yatak aranıyorsa visco yatak fiyatları, lateks yataklara göre daha uygundur. Fiyatlarının uygun olmasının sebebi, visco yatakların sentetik, lateks yatakların ise doğal malzemeden yapılmasıdır.
  • Yumuşak bir yatak tercih etmek isteyenler visco yatak tercih edebilirler. Kullanılan visco süngeri sayesinde, vücudun şeklini alan yatak, özellikle gömülerek uyumayı sevenler için tercih sebebidir. Ancak dengeli bir dağılım isteniyorsa, vücut oranını tüm yatağa yayacak şekilde bir yatak tercih edilmek isteniyorsa, lateks yataklardan yana karar belirtilmelidir. Çünkü lateks malzemesi fazla yumuşak bir madde değildir.
  • Yatma konusunda çift taraflı düşünülüyorsa tercih lateks yataktan yana olmalıdır. Visco yataklar özellikle sık hareket eden kimseler için önerilmez. Bu durumda hem uyuyan kişi hem de yanındaki kişi yatağın sarsıntısından rahatsız olabilir. Sık hareket edenler için lateks yatak, sarsıntıyı emici özelliği sayesinde öne çıkmaktadır.
  • İki yatak için de sağlık koşulları elverişlidir. Ancak tamamen doğal bir üründe uyumak isteyenler lateks yataktan yana tercih kullanmalıdırlar. Visco yataklarda bulunan sentetik öğeler doğal olmayı engellemektedir.
  • Lateks yataklar özel bloklar şeklinde hazırlandığı için zamana bağlı olarak deforme ya da çökme gibi durumlar oluşmaz. Visco yataklarda ise belirli bir süre sonunda yataklarda kullanıma bağlı yatılan yerde yataktan kalkıldıktan sonra ki geri tepkisi yavaşlayabilir.
  • Visco yatakların sünger yapısı, suya karşı dayanaksız olduğu için rutubetli ortamlarda çabuk bozulma emareleri göstermektedir.
  • İki yatak da ortopedik özellikler taşır ve böylece oluşacak bel ağrısı vb. sorunlarına karşı önlem sunarlar.

Lateks Yatak Fiyatları Ne Kadar Ve Neye Göre Değişiklik Gösterir?” yazımızı hemen incele.

İki yatak arasında da tercihte bulunmak gerekirse, ikisinin de sunduğu avantajlar ve dezavantajlar bulunmaktadır. Maddeler halinde sıralanan özellikleri dikkate alınarak, kişinin uyku alışkanlığı gözetilerek karara varılması gerekmektedir. WellMatt tarafından sunulan imkanlar çerçevesinde iki yatak için de geniş değişim ve iade süreleri bulunmaktadır. Bir yatağın kendiniz için uygun olup olmadığını en iyi şekilde o yatağı kullanarak anlayacağınız için doğru olan kararı ancak kullanım sonucunda vermeniz daha doğru olacaktır. Bu yazımızda visco ve lateks yatak özellikleri ve farklarından detaylıca bahsettik. 

Visco yatağınızı seçmeden önce bu yazımızı mutlaka okuyun: ”Visco Yatakların Zararları Nelerdir?”.

Paylaş:
Önceki Yazı
Paket Yay ve Bonel Yay Nedir? Aralarındaki Farklar
Sonraki Yazı
Çift Kişilik Yatak Modelleri ve Fiyatları

0 Yorum

Yorum Yaz