15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Avrupa’nın En İyi Çocuk Yatağı Seçildi
Sonraki Yazı
Dikkat! Yanlış Pozisyonda Uyuyor Olabilirsiniz.

Verimli Yöneticilik İçin Uyku Şart !

İş yerinde fikirlerinizi kabul ettirmekte zorlandığınız, hızlı karar alamayan, kaba ve agresif  bir yönetici ile çalışmak ne kadar sürdürülebilir? Belki de sorun sizde değil, yöneticinizin uykusundadır. Genel olarak yöneticiler sabahları çok erken kalktığını, sabahın erken saatlerinde daha yaratıcı ve aktif  olduklarını söyler. Ama araştırmalar maalesef tam tersini gösteriyor.

Ortopedik Yatak Modellerimizi inceleyin. Full Ortopedik Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Yapılan çalışmalar günde 19-20 saat uyanık kalan yani günde 4 – 5 saat uyuyan kişilerle içkili olarak işe giden kişilerin iş yapış şekillerinin aynı olduğunu ortaya çıkardı. Washington Foster Üniversitesi İşletme Fakültesinde ders veren uyku uzmanı Christopher Barnes, uykusuz kalan kişilerin duygusal iradelerinin  daha düşük olduğunu, bu durumun iş yerindeki kaba davranışları, yavaş karar alma ve yaratıcılığı etkileyebileceğini söylüyor. ‘Neden uyuyoruz’ kitabının yazarı Nörolog Matthew Walker 6 saat uyuyan yöneticilerin optimum seviyede çalışmadığını düşünüyor. Etkinliğin değil verimliliğin de önemli olduğu iş hayatında uykunun önemini bir kez daha belirtiyor.

Hollanda’da uyku uzmanı Els van der Helm Nivea, Spotify, Deloitte gibi bir çok kurumsal firma çalışanlarına uyku eğitimleri vererek verimliliği ve motivasyonu arttırıyor.

Global liderlik ve araştırma firması olan Potential Porject, Fortune derginin belirlediği dünyadaki ilk 500 şirketinin ilk 250 CEO’su ile uykuları hakkında görüşmeler yaptı. Sonuç; işlerine olumlu şekilde yansıdığı gibi özel hayatlarına da olumlu etkisi olan 7-8 saat kaliteli uyku.

İster yönetici olun ister çalışan, uyku süreniz ve uyku kalitenizin iş hayatınızı etkilediği açıkça ortada…

Paylaş:
Kategori:Genel
Önceki Yazı
Avrupa’nın En İyi Çocuk Yatağı Seçildi
Sonraki Yazı
Dikkat! Yanlış Pozisyonda Uyuyor Olabilirsiniz.

0 Yorum

Yorum Yaz