15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Sevgiliden Önce İyi Bir Yatak Bulun!
Sonraki Yazı
Visco yatak Nedir?

Standart Yaylı Yataklar Neden Rahat Değil ?

Nerede o eski dönemlerin, pamuk ve yün yatakları.

 20.Y.Y’ın ortalarından itibaren şekillenmeye başlayan yatak kültürünün oluşmasından bu yana, yatak iç sisteminin en temel malzemesi olan ”yay” yeni olduğu zamanlarda çok popüler olur. Öyle ki, tamamen doğal ve sağlıklı ham maddeleri içeren yün yataklar, şilteler demode olarak adlandırılır ve bu yeni teknoloji hemen hemen tüm yatak sektörüne hakim olur.

Full Ortopedik Yatak Modellerimizi inceleyin. Tam Full Ortopedik Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Yay dikkatli kullanırsa ve doğru malzemeler ile birleştirilirse, konfor tamamlayıcı bir ürün olarak kullanılabilir. Ama bunun dışında yatak içerisinde, maliyeti düşürmek ve satış fiyatınızı ucuz tutmak için yay ve sadece sünger kullanılır ise bu yatak sağlıklı bir uyku vermeye elverişli olmaz. Sadece yay, sünger ve elyaf dan oluşan sıradan bir yaylı yatak, vücut basıncını dengeleyemez, vücudu tam olarak kavramaz ve bir süre sonra ağrılı ve huzursuz uykulara sebep olur. Yatağa uyguladığınız basınca karşı yatak da size bir basınç uygular ve siz yatağa göre şekil almaya çalışmaktan neredeyse tüm gece birkaç kez döner, uyanır ve yorgun uyanırsınız. İşte bu çok basit sebep den ötürü, sıradan yaylı yataklar konforsuz hatta sağlıksızdır.

Yaylı yataklarının her vücuda uygun olmamasının başlıca sebepleri,

Yaylı yataklarda yün ve pamuk olmadığı zaman vücudumuzdaki elektriği atamadığı gibi vücudumuzda elektriklenme yapmaktadır.

Yaylı yataklar özellikle rutubetli bölgelerde romatizması olanlarda, yaylar nedeni ile romatizmal ağrıları tetikleyebilir.

Yaylı yataklar eşleri huzursuz edebilir. Çiftler birbirlerinin dönüş hareketlerinden etkilenebilir. Hatta vücudumuzdaki elektriği ve stresi almadığından eşler arasında kavga ve gerginliklere sebep olur.

Yaylı yataklarda kullanılan dış yüzey kumaşlar tamamı ile parlak ve naylonsu yani sentetik olursa yatarken vücudumuzdaki ısı derecesini ayarlayamadığından bel ağrıları ve uyku düzensizliği yapar.

Yani Yataklarda mutlaka, doğal malzemeler kullanılmalı, ya da yay içermeyen visco, lateks, yün ve organik yataklar tercih sebebi olmalıdır.

Paylaş:
Kategori:Genel
Önceki Yazı
Sevgiliden Önce İyi Bir Yatak Bulun!
Sonraki Yazı
Visco yatak Nedir?

0 Yorum

Yorum Yaz