15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Park Yatağı Nedir?
Sonraki Yazı
Park Yatağın Özellikleri Ne Olmalı?

Park Yatağı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Yeni doğan bebeklerin sağlıklı uyku ve gelişimleri için önemli olan park yatağı piyasada çok sayıda bulunduğundan ötürü genelde yanlış içeriğe sahip olarak satılmaktadır. Park yatakları için önemli olan konu, bebeğin kesintisiz uyuması ve aynı zamanda da sağlık gelişimine katkı sağlayacak bir yapıda olmasıdır. Ancak yanlış algı nedeniyle park yatakları piyasada oyuncak yataklar olarak bilinmekte, sağlık açısından olumlu özellikleri göz ardı edilerek, oyun odaklı yataklar olarak öne sürülmektedir. Halbuki yeni doğan bebeklerin önceliği yatak konusunda kendilerinin rahat bir şekilde uyumalarına imkân veren yatakların seçilmesidir.

Ortopedik Bebek (Yenidoğan) Yatakları Kategorisindeki Yatakları inceleyin. Bebek Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Bebekler İçin Doğru Uykunun Önemi Nedir?

Bebekler için uykunun önemi yakın zamana kadar bilimsel açıdan net olarak bilinmemekteydi. Yapılan araştırmaların gösterdiği üzere bebeklerin özellikle doğumu takip eden ilk zamanlarda sık olarak uyumaları yakın zamana kadar bir sorun olarak algılanabilmekteydi. Fakat araştırmalar sonucunda bebekler için sık uyumanın son derece yapıcı ve sağlık açısından da olumlu etkileri olduğu görüldü. Özellikle yeni doğan bebeklerde yapılan bu araştırmalar sonucunda bebeklerin fiziksel ve zihinsel açıdan gelişimleri uykuda tamamladıkları görüldü. Bu durumda da bebeklerin her anlamda sağlıklı olmaları için uyku düzenlerinin olması ve her şeyden öte kesintisiz bir şekilde uyuyabilmelerinin önemi anlaşıldı.

Bebeklerin ihtiyaç duydukları bu fiziksel ve zihinsel gelişim aşamaları ise yeni doğduklarında gelişimlerini tamamlamamış olmalarından kaynaklanmaktadır. Gelişimlerini tamamlamamış halde dünyaya gelen bebekler, yaşama adapte olmak, güçlü olmak, zihinsel olarak beceri kazanmak adına uykuya ihtiyaç duyarlar ve uykuları esnasında bu ihtiyaçlarını karşılarlar. Fakat uykuları düzenli olmadığında ya da kesintiye uğradığında fiziksel ve zihinsel gelişimleri de sekteye uğrar, daha sonra için telafisi zor durumlar oluşabilir.

Bu durumun farkına varılması anne ve babalar için büyük önem taşırlar. Bebeğinizin sağlıklı bir şekilde gelişim göstermesi ve uyuması adına, onun için doğru olan yatağı seçmeniz gerekmektedir. Aksi halde bebeğinizin gelişiminde ciddi sorunlar oluşabilir.

Yeni Doğan Bebekler İçin İdeal Yatak: Park Yatağı

Park yatağı, özellikle yeni doğan bebeklerin ihtiyaçları göz önünde tutularak hazırlanan yatak türüdür. Park yatağı sayesinde bebeğinizin ihtiyaç duyduğu sağlıklı uyku sağlanırken, bir taraftan da onun günlük ihtiyaçlarının yol açacağı kirlenme gibi durumlara karşı kolaylık sağlamaktadır. WellMatt olarak sunduğumuz park yatakları doğal içeriğe sahip olup bebeğinizin sağlığı açısından sorun oluşturacak durumlara karşı koruma sağlamaktadır. Aynı zamanda bebeğinizin ölçülerine göre de üretim yapabildiğimiz için boy ve kilo orantılı yataklara da sahip olabilmektesiniz. Ayrıca park yatağı tuvalet, yemek, oyun gibi ihtiyaçlar sonucunda çabuk kirlenebileceği için kullandığımız özel malzemeler ile kolay bir şekilde temizlik yapılmasına olanak vermektedir.

Bu sayede park yatağı en az 2 yaşına kadar olan bebekler için en ideal yatak olarak öne çıkmaktadır. Böylece hem bebeğiniz hem de sizler adına sağlıklı ve pratik bir yatağa kavuşmuş olursunuz.

Yeni Doğan Bebekler İçin Yatak Seçimi  Nasıl Olmalı?” yazımızı okuyarak bebeğiniz için en uygun kararı verebilirsiniz.

Park Yatağı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Park yatağı seçerken dikkat edilecekler bebeğinizin sağlığı ve kaliteli uykusu için önemlidir. Belirli şartları göz önünde tutmadan tercih edeceğiniz park yataklarından istediğiniz verimi alamayabilirsiniz. Üstelik park yatağı adı altında piyasada çok fazla ürün bulunması nedeniyle bu konuda kafanız karışabilir. Ancak şunu bilmeniz gerekir ki piyasada bulunan çoğu park yatağı esasında sadece oyun yatağı olup bebeğinizin konforu için gerekli olan kıstasları karşılamamaktadırlar. Park yatağında oyun oynanabileceği gibi sadece etrafında koruma olan yataklara park yatağı denilmesi, yatakların asıl anlamının içini boşalmaktadır. Beşik ile karıştırılan bu türden park yataklarından uzak durmanız, bebeğinizin uyku kalitesi açısından önem taşımaktadır. Eğer bu yatakları tercih edecek olursanız yanlış yatak seçtiğinizden ötürü bebeğiniz rahat edemeyecektir. Bu durumda park yatağı seçimi esnasında şu özelliklere dikkat etmelisiniz:

  • Yatağın bebeğin ihtiyaçlarına uygun olup olmadığına bakılmalıdır. Bebeğin en büyük ihtiyacı ise kesintisiz bir şekilde uyuyabilmektir. Fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından önem taşıyan bu nokta, doğru bir şekilde bebeğe sunulmadığında sağlığı açısından ciddi sorunlar oluşmaktadır. Bu bakımdan anne ve babanın ihtiyacından çok park yatağı seçerken, bebeğin ihtiyaçları dikkate alınmalıdır.
  • Park yatağının doğal içeriğe sahip olup olmadığına bakılmalıdır. Doğal içeriğe sahip olmayan park yatakları kimyasal özellikler gösterirler ve bu durum bebeğiniz için son derece tehlikelidir. Çünkü kimyasal içerikler yetişkinler için bile zararlıyken, bağışıklık sistemi zayıf olan bebekler adına daha da zararlı olabilmektedirler. Bu yüzden, onların zarar görmelerini engellemek adına doğal içeriğe sahip park yatakları tercih etmeniz gerekir. WellMatt olarak sunduğumuz park yataklarında tamamen doğal içerik sunmaktayız. Yün, pamuk ve diğer malzemeler doğal özellikler gösterip bebeğiniz için en ideal sağlıklı koşulları sunmaktadır. Aynı zamanda üretim aşamasında da kimyasal içermeyen su bazlı yapıştırıcılar kullandığımızdan ötürü bebeğiniz ya da çocuğunuz hiçbir şekilde kimyasal ile temas etmemektedir.
  • Park yataklarının sağlık gelişimine uygunluğuna bakılmalıdır. Özellikle bebeğinizin fiziksel özelliklerini uykuda tamamladığını ve geliştirdiğini göz önünde tutarak park yatağının yumuşak ya da çok sert olmaması gerekir. Çünkü gereğinden fazla yumuşak yataklar bebeğin içine gömülmesine neden olacakları için doğru bir omurilik gelişiminin önüne geçerler. Aynı şekilde sert yataklarda da bebek rahatsız olacağı ve konfor bulamayacağı için park yatağının orta sertlikte olması gerekmektedir. Aksi halde omurilik gelişimini tam olarak sağlayamayacaktır. Omuriliğin, düzene girmesi adına yataktan destek alması oldukça önemlidir. Bu destek sayesinde gelişimini normal bir şekilde tamamlar. Ancak destek alamadığında ya da yanlış destek aldığında omurilik yanlış şekilleneceği için bunun bütün vücut üzerinde son derece zararlı etkileri olabilir. Bu etkilerden kurtulmak ve sağlıklı bir şekilde bebeğinizin gelişim göstermesi adına WellMatt olarak park yataklarımızda metrekarede 2000 gram pamuğun sıkıştırılması ile elde edilen doğal katman destekleyicileri sunuyoruz. Bu sayede bebeğinizin kemikleri için lazım olan destek, yatağın kendisinden sunulmaktadır.
  • Yaylı yataklardan uzak durulmalıdır, çünkü yaylı yataklar bebek ve çocuk gelişimi için oldukça zararlı olabilmektedir. Yayların yapısı gereği sert ve dirençli oldukları için uyku esnasında sürekli baskı uygulamaktadırlar. Böylece kas ve kemik sorunları başta olmak üzere pek çok sorun ortaya çıkmaktadır. Aynı zamanda yaylı yataklarda fermuar bulunmadığından içinde toz, bakteri gibi oluşumlar meydana gelmektedir. Bu durum da bebeğinizin alerjik tepkimeler geliştirmesine neden olabilmektedir.
  • Sadece süngerden oluşan bir yatağı tercih etmemelisiniz. Sadece sünger, visco ya da elyaftan yapılmış yataklar bebeğinizin sağlığı için ciddi sorunlar yaratabilir. Hem aşırı terleme hem de diğer alerjik reaksiyonların önüne geçilmesi için süngerin üzerine en az 2 -3 cm doğal malzeme kullanılması gerekmektedir.
  • Dansiteye bakarak yatak tercihinde bulunmamanız gerekir. Yaygın olarak bebek ya da çocuk yataklarının 32 – 36 dansiteye sahip olmaları gerektiğine dair bir kanı bulunsa da bu kanı yanlıştır. Çünkü dansite süngerin metreküp başına düşen miktarı ile ilgili olup sertlik belirtmemektedir. 32 dansiteye sahip bir yatak yumuşak ya da sert olabilmektedir. Dansite sadece kullanım süresine etki etmektedir.
  • Park yatakların kolay temizlenip temizlenmediğine dikkat edilmeli. Çünkü bebekler çoğu zamanlarını uykuda geçirirler ve diğer kalan zamanlarında da henüz ayakta duramadıkları ve oturamadıkları için yataktan çıkmak istemezler. Bu bakımdan yatak içerisinde beslenirler, oyun oynarlar ve zaman geçirirler. Ancak bu sürede yatakta belirli kir sorunları gündeme gelebilir. Eğer kolay temizlenen bir park yatağına sahip olmazsanız, bu kirler daha sonra bebeğinizin sağlığı açısından ciddi riskler teşkil edebilir. Bu durumun önüne geçmek adına park yataklarında temizliğin kolay yapılmasına dikkat edilmelidir. WellMatt olarak tamamen doğal pamuk lifleri ile sunduğumuz park yataklar hem mantar, bakteri, küf vb. oluşumları barındırmaz hem de fermuarlı yapısı sayesinde kolay yıkanabilir bir yapıya sahiptirler.
  • Çift taraflı kullanılabilmeli; yataklar çift taraflı kullanımları ile sadece iki tarafının da kullanılmasına olanak sağlamazlar, aynı zamanda eşit olarak aynı rahatlığı sunarlar. Tek taraflı kullanılan yataklar hem yer değişikliği hem de kullanım açısından belirli sorunlar taşıyabilirler. Sunduğumuz park yataklar ise çift taraflı kullanıma uygundurlar. Bu sayede rahat bir şekilde yer değişikliği yapabilir ya da yatağın diğer yüzünü de kullanabilirsiniz.

Bu noktalara dikkat edilmesi halinde bebeğiniz için uygun olacak en doğru park yatağı seçebilirsiniz. WellMatt olarak park yatağın tanımına uygun yatakları bebeğiniz için sunuyoruz. Doğal yün, pamuk, lateks ve Hindistan cevizi lifi kullanılan bu yataklarımız doğal içeriğe sahip olup bebeğiniz için de en güzel uykuları sunmaktadır.

Park yatağı hakkında daha fazla bilgi için bu yazımızı inceleyebilirsiniz:”Park Yatak Kullananların Eleştirileri Nelerdir?”.

Paylaş:
Kategori:Bebek Yatağı
Önceki Yazı
Park Yatağı Nedir?
Sonraki Yazı
Park Yatağın Özellikleri Ne Olmalı?

0 Yorum

Yorum Yaz