15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Doğal Yatak Nasıl Olmalı?
Sonraki Yazı
Visco Mu Lateks Yatak Mı Tercih Edilmeli?

Paket Yay ve Bonel Yay Nedir? Aralarındaki Farklar

Paket yay sistemi ve bonel yay sistemi arasındaki en önemli fark yayların birbirine bağlanma yöntemidir.  Paket yay nedir, bonel yay nedir, bonel yay sistemi hakkında merak ettiğiniz her şeyi bu yazımızda bulabilirsiniz.

Yay sargılarının bağımlı ya da bağımsız olması da yatağın esneme durumunu etkiler ve değiştirir. Paket yaylar, vücudun yapısına göre esneklik gösterebilirken, bonel yayda bu durum söz konusu değildir. Yatakta hangi yay sistemi daha iyidir karar vermek için paket yay mı bonel yay mı, bonel yay sistemi nedir gibi sorulara cevap bulmalısınız.

Ortopedik Yatak Modellerimizi inceleyin. Full Ortopedik Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Paket yay ya da torba yay yay sisteminde yay sargıları birbirine birbirlerine bağlı değildir. Yay sargıları kumaş torbalar içerisine yerleştirilir ve bağımsızdır dolayısıyla esneklik gösterebilir. Ayrıca, yayın fırlaması ya da deforme olması da yok olur. Bu yataklar insan vücuduna uyum sağlayarak vücut basıncını yatağa eşit olarak dağıtır, vücut basınçta kalmaz. Uyku konforu artar, kan dolaşımı rahatlar, omurga uyku esnasında daha sağlıklı bir şekil alır.  Yatakta en iyi yay sistemi hangisidir sorusuna da bu şekilde yanıt getirebilirsiniz.

Yatağın “hareket transferi azaltımı” özelliği güçlüdür. Bu da demek oluyor ki eşler birlikte uyurken birbirlerinin hareketlerinden daha az etkilenir.

Klasik yaylı yataklarda bonel yay sistemi, sürekli yay sistemi veya açık uçlu yay sistemleri kullanılır. Bu yay sistemlerindeki temel benzerlik yay sargılarının birbirlerine metal teller ile mekanik olarak bağlantılı olmasıdır. Bonel yay sargıları birbirine spiral formundaki teller ile bağlıdır, açık uçlu yay sistemlerinde bağlantı telleri yay sargılarının alt ve üst uçlarında değil, orta kısımlarına doğru yerleştirilmiştir, böylece helezonların uçları basınç altında bağımsız hareket edebilir ama yine de bu paket yaylardaki gibi bağımsız bir hareket olmaz.

 Sonuç olarak bonel yay ve benzeri yaylı yataklarda yay helezonları arasında mekanik bağlantı bulunduğu için kişi yatağına yattığında yaylara uygulanan basınç yay sargılarının birlikte hareket etmesine sebep olur. En iyi yatak yay sistemi hangisidir sorusunun cevabına bu bilgiler eşliğinde ulaşabilirsiniz. Paket yay nedir, paket yay sistemi nasıldır merak ediyorsanız da diğer yazılarımızı okuyabilirsiniz.

Paket Yaylı Yatak Nedir ve Kimler Tercih Etmeli?” yazımızı hemen incele.

Bonel yayların bölgesel olarak bağımsız şekilde esneyememesi iki farklı sonuç doğurur.

Yatağın insan vücudunun şekline uyum sağlama yeteneği kısıtlanır, bu yüzden yatağın insan vücuduna uyguladığı basınç vücudun belirli bölgelerine yoğunlaşır.

Bu durum çoğu kişilerde uyku konforunu kısıtlayabilir, uyku sırasında omurganın ideal şeklini almasına engel olabilir ve ayrıca basıncın yoğunlaştığı omuzlar ve kalçalar gibi bölgelerde kan dolaşımını olumsuz etkileyebilir. Yaylı yatak nedir, yaylı yatak fiyatları ve yaylı yatak avantajları için de detaylı bilgiye ulaşmak için diğer yazılarımıza göz atmayı unutmayın.

Yaylı Yatak Fiyatları Nelerdir? Fiyatlar Neye Göre Değişir?” yazımızı hemen incele.

Çift kişilik bir yatakta eşler birlikte uyurken eşlerden birinin fazla ağır olması sonucu diğer eşin yattığı taraf da çöküyormuş hissi uyanabilir. Eşlerden biri hareket ettiğinde yatağın diğer tarafında da sarsıntı hissedilebilir.

Sizin İçin Seçtiklerimiz

Paylaş:
Kategori:Genel, Organik Yatak
Önceki Yazı
Doğal Yatak Nasıl Olmalı?
Sonraki Yazı
Visco Mu Lateks Yatak Mı Tercih Edilmeli?

0 Yorum

Yorum Yaz