15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
En İyi Ortopedik Yatağı Nasıl Seçerim?
Sonraki Yazı
Ortopedik Yatak Özellikleri Nelerdir?

Ortopedik Yatak Nasıl Olmalı?

Vücut ağrılarını gidermek için ortopedik yataklar sık olarak tercih edilmektedir. Ancak piyasada çok fazla sayıda ortopedik özelliğe sahip olduğu iddia edilen yatak bulunduğu için ortopedik yatak nasıl olmalı sorusu kullanıcılar tarafından sıklıkla gündeme gelmektedir. Bu tür sorulara yanıt bulmak ve sağlığınız için en doğru yatağı seçmek için ideal bir ortopedik yatakta bulunması gereken özelliklere dikkat etmeniz gerekmektedir.

Ortopedik Yatak Modellerimizi inceleyin. Full Ortopedik Yatak Modelleri ve Fiyatları

Ortopedik Yatak Nedir?

Sağlıklı ve iyi bir şekilde uyumak isteyenlerin tercihi olan ortopedik yataklar, dinlendirici ve sağladıkları konfor özellikleri ile öne çıkmaktadırlar. Ortopedik kelimesi temel anlamı ile bel ve sırt ile ilgili olan anlamına gelse de yatak kavramı olarak dinlendirici, eklem ve kas ağrılarını giderici, çeşitli sorunların oluşumunu engelleyecek özelliğe sahip yataklara denilmektedir. Ortopedik yatak bir yatak türü olmayıp sağlık açısından elverişli şekilde tasarlanmış ve uygun malzeme kullanılmış yataklara verilen isimdir. Bu yüzden bir yatak sadece ortopedik diye alınmamalı, mutlaka içeriğinin ve hangi malzemeden yapılmış olduğuna dikkat edilmelidir.

Ortopedik Yatağa Niçin İhtiyacınız Var?

Ortopedik yatak seçimi vücudunuzun dinlenmesi, yeni bir güne harika şekilde başlamanız ve ağrı duymamanız için önem taşımaktadır. Çoğu sağlık sorunu ve ağrı yanlış yatak kullanmaktan kaynaklandığı için özellikle eklem ve kas ağrıları yaşayanlar için ortopedik yataklar doğru bir tercih olmaktadır.

İnsan yaşamının üçte biri uykuda geçer ve uyku vücudun dinlenmesi, yenilenmesi, gün içerisinde öğrenilen becerilerin gelişmesi adına son derece önemlidir. İyi bir yatak ile birlikte sağlıklı olabilir, vücudunuzu dinlendirebilir ve çeşitli sorunlara karşı önlem alabilirsiniz. 

Gün içerisindeki faaliyetlere bağlı olarak vücut kasları sürekli eskir ve yenilenmeye ihtiyaç duyarlar. Rahat bir uyku sayesinde her gece kaslar yenilenir ve bu sayede yeni güne rahatlıkla başlama imkânı doğar. Kasların yenilenmemesi yani yatak yüzünden dinlenilmemiş olduğu durumlarda ise yorgunluk, eklem ve kas ağrıları baş göstermektedir. Yatakta kasların dinlenmemesi ise vücudun dinlenmesini sağlayacak ideal pozisyonu almamasından kaynaklanmaktadır. Vücudun doğru pozisyonda olması kaliteli bir uyku için son derece önemlidir.

Ortopedik özellikler gösteren bir yatakta kesintisiz bir şekilde uyuduğunuzda vücudunuzda şu yararlar oluşur;

  • Bağışıklık sistemi güç kazanır, hastalıklara karşı direnç artar,
  • Bilişsel becerileri daha rahat öğrenme ortamı oluşur,
  • Hafıza ve odaklanma sorunları en aza iner,
  • Kötü kolesterol azalarak kalp hastalıklarının yaşanması önlenir,
  • Vücuttan zararlı toksinler atılır,
  • Biyolojik saatinizin düzgün çalışması sağlanır,
  • Eklem ve kas bölgelerinizin dinlenerek kendilerini yenilenmeleri sağlanır.
  • İskelet yapısının doğru pozisyonu alarak rahat etmesi sağlanır.

Ortopedik yataklar doğrudan ya da dolaylı olarak bu noktalara yardımcı olmakta, sağlıklı, kesintisiz bir şekilde uyumanıza olanak vermektedirler. Bu bakımdan ortopedik yatak seçimi önemlidir. Ancak piyasada çok fazla ortopedik yatak adı altında yatak bulunduğu için ortopedik yatağın belirli özellikleri yerine getirmesi gerekmektedir.

Ortopedik Yatak Nasıl Olmalı, Özellikleri Nedir?

Ortopedik yatağın özelliklerini bilmek doğru olan ortopedik yatağı seçmeniz için yardımcı olacaktır. Tam anlamıyla ortopedik özellikler gösteren yataklarda;

  • Vücut yapısı desteklenir yapıda olmalıdır; ortopedik yataklar için en önemli nokta vücut yapısının desteklenmesi, ağırlığın eşit olarak dağıtılması ve bu sayede kas – eklem bölgelerinin rahatlığının sağlanmasıdır. Ortopedik özellikler taşımayan yataklar vücut ağırlığını dengeli bir şekilde dağıtmadıkları için uyku esnasında belirli bölgelerin daha fazla çalışmasına ve bu sayede kasların yenilenmemesine neden olurlar. Bu bölgeler genelde omuz, bel ve kalça bölgeleridir. Üzerlerine binen ağırlık nedeniyle kaslar etkin olarak yenilenemez ve gece boyunca çalışırlar. Aktif durumda olan kaslar yeterince dinlenemez ve beraberinde sabah yorgunluğu ortaya çıkar. Ortopedik yataklar için bu nokta son derece önemlidir. Bu yüzden ortopedik yatak seçiminde bulunurken, vücut yapınızı destekleyecek özellikte olmasına dikkat ediniz. WellMatt olarak sunulan ortopedik yataklar, ağırlığın eşit şekilde dağılmasına ve tüm vücudun rahatlamasını sağlarlar. Bu sayede dinlenmiş, rahatlamış ve dinç bir şekilde yataktan kalkabilirsiniz. Bu özelliği ise sunmuş olduğumuz lateks, visco, yer yatakları ve organik yatak modellerinde rahatlıkla bulabilirsiniz. Vücudu destekleyici özellikleri ve doğal içerikleriyle sunduğumuz yatak modellerimiz rahat etmenizi sağlrlar.
  • Omurganın doğru pozisyonu almasını sağlamalıdır; doğru ortopedik yataklar omurganın uyku esnasında doğru pozisyonda, bir tür S pozisyonunda olmasını sağlamalıdır. Bu özellik tüm iskelet sisteminin dinlenmesini sağlayacaktır. Uyku esnasında vücudun etkin bir şekilde dinlenmesi için omurganın duruşunun çok büyük önemi bulunmaktadır. Özellikle yanlış pozisyon alınması ile birlikte omurgadaki diskler arasına kas parçaları sıkışmakta bu durum ise büyük sancılara neden olmaktadır. Sırt ve bel ağrılarının çok büyük kısmı omurganın doğru pozisyonu almasını sağlamayan yataklardan kaynaklanır. Bu bakımdan tercih ettiğiniz ortopedik yatağın kullanılan malzeme ve dokusu itibariyle destekleyici bir yapıda olması gerekmektedir.
  • Her ne kadar doğrudan bel ve sırt ile ilgisi olmasa da ortopedik yatakların tüm sağlık için elverişli olması gerektiğinden doğal içeriğe sahip olması da önemlidir. Doğal içeriğe sahip olan ortopedik yataklar çeşitli cilt sorunları başta olmak üzere uykuyu bozacak etmenlerin önüne geçerler ve kötü koku, bakteri, mantar gibi zararlıların oluşumunu engellerler. Bu sayede ferah, sürekli hava alan ve ısı dengesi sabit olan yatakta uyuyabilirsiniz.
  • Kan dolaşımının rahatlaması gerekir; ortopedik yataklarda olması gereken bir diğer önemli özellik kan dolaşımını rahatlatan bir yapıda olması ve bu sayede hücrelerin yenilenmesine olanak vermesidir. Kan dolaşımı için uygun olmayan yataklar, vücudun belirli bölgelerine baskı kuran ve bu baskı sonucunda kasların yenilenmesinin önüne geçen yataklardır. Gün boyunca hücreler faal olup çalıştıkları için etkin bir şekilde ancak uyku esnasında yenilebilmektedirler. 

Bu temel özelliklerin yanı sıra  ortopedik yatak seçiminde daha kolay karar vermek için ortopedik yatakların teknik özellikleri sıralanacak olursa;

  • Ortopedik yataklar vücudunuzun uyku esnasında S pozisyonu almasını sağlamalıdır.
  • Ortopedik yataklar bel, boyun, sırt, baş ve diz bölgelerinizi desteklemelidir.
  • Ortopedik yataklar çok fazla sert olmamalıdır. Olması gerektiğinden daha fazla sert bir yatak, vücudunuzla yatak arasında boşlukların oluşmasına neden olacağı için rahatsız bir uyku sunacaktır. Bu bakımdan çok sert yatakların ortopedik olarak en iyi yataklar olduğu düşüncesi de doğru olmamaktadır.
  • Ortopedik yatak çok sert olmayacağı gibi fazla yumuşak da olmamalıdır. Yumuşak yataklar görünürde rahatlık sunuyor gibi olsalar da vücudun gerekli bölgelerini desteklemeyerek çok büyük sağlık sorunlarına yol açabilmektedirler.
  • Ortopedik yataklar mevsimsel koşullardan bağımsız özellikler göstermelidir. Yataklar, tıpkı kıyafetler gibi mevsimlerden etkilenirler ve her mevsim kendilerine özel bir yapıda bulunurlar. Eğer mevsim koşullarından bağımsız olacak lateks ya da doğal yataklar gibi modelleri tercih ederseniz doğal bir klima görevi görecek yataklara sahip olabilirsiniz. Bu sayede aşırı terleme ya da aşırı üşüme gibi durumların önüne geçerek, sağlıklı, kesintisiz bir şekilde uyuyabilirsiniz.
  • Vücut ağırlığınızı destekleyen özel yapıya sahip WellMatt yatak modelleri ile eşsiz bir ortopedik yatak deneyimi yaşayabilir ve uzun yıllar deformasyona uğramadan yatağınızdan hep aynı yüksek performansı alabilirsiniz.
Paylaş:
Kategori:Ortopedik Yatak
Önceki Yazı
En İyi Ortopedik Yatağı Nasıl Seçerim?
Sonraki Yazı
Ortopedik Yatak Özellikleri Nelerdir?

0 Yorum

Yorum Yaz