15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Latalı Baza: Karyola Latası Nedir?
Sonraki Yazı
Yatak Hijyeni Nasıl Sağlanır

Ortopedik Yatak Nedir? Nasıl Olmalı?

Ortopedik yataklar son zamanlarda özellikle kas ve eklem ağrıları yaşayanlar için sıklıkla tercih edilen yatakların başında gelmektedir. Bu durumdan hareketle piyasada ise ortopedik yatak adı altında pek çok yatak satışa sunulmaktadır. Eğer ortopedik yatak tercihi doğru bir şekilde yapılmazsa, yatağınızdan hiçbir şekilde yarar göremeyebilirsiniz. Bu durumun önüne geçmek adına ortopedik yatak özelliklerinizi bilmeniz yararlı olacaktır.

Full Ortopedik Yatak Modellerimizi inceleyin. Tam Full Ortopedik Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Ortopedik Yatak Nasıl Olmalı?” yazımızı mutlaka inceleyin.

Ortopedik Yatak Nedir?

Ortopedi kelimesi Fransızca bel ve omurga ile ilgili olan anlamına gelmektedir. Dolayısıyla ortopedik yataklar da bel ve omurgaya destek olan ve bu bölgelere rahatlık sunarak ağrıların azaltılmasını sağlayan yataklar için kullanılmaktadır. Ortopedik yatak genel itibariyle bel ve sırt ağrısı olan kimseler için tavsiye edilen ve kullanıldığında ağrılarında gözle görünür bir şekilde azalma olan yataklara denilmektedir. Boyun, baş, bel, omuz, basen, kalça gibi bölümlerde oluşan ağrılar ortopedik yatağın özel yapısı sayesinde azalır ve bu bölgelerde ağrıları olan kişilerin rahat bir şekilde uyumaları sağlanır. 

”Ortopedik Visco Yatak Nedir, Kimler Tercih Etmeli?” yazımızı hemen incele.

Ortopedik Yatak Özellikleri Nedir?

Ortopedik yatak olarak adlandırılan yataklarda aşağıdaki şu özelliklerin bulunması gerekmektedir;

  • Vücuda sunulan destek; ortopedik yataklarda yüzeyin vücudu kavraması ve yatağın içine gömülmemesi beklenmektedir. Dolayısıyla rahat diye çok yumuşak bir yatak tercih ederseniz, bu durumda vücudunuz desteklenmeyeceği için ortopedik özelliklerden yararlanamazsınız. Uykunuzun bölünmesi aynı zamanda yatağın içinde rahat bir şekilde hareket edememenizden kaynaklanır. Ortopedik yataklarda ise yüzeyin vücudu destekleyişi sayesinde her türlü uyku pozisyonu için olanak sağlanmaktadır.
  • Ağırlığın eşit dağılımı; ortopedik yatak özelliğinin en kritik parçası olan vücut ağırlığın eşit dağılması, uyku esnasında bir bölgeye yük binmesini engellemektedir. Eğer bir bölgeye yük binerse omurilik düzgün şeklini alamayacak, yanı sıra ağırlık binen bölgede de ağrılar oluşacaktır. Ortopedik yataklarda ise vücut ağırlığı eşit olarak yayılmakta ve bu denge sayesinde herhangi bir bölgede lokal ağrılar oluşmamaktadır. 
  • Omurganın doğru hizalanması; ortopedik yatakların asli görevlerinden birisi de omurgada oluşan basıncı azaltmaktır. Bilindiği gibi yanlış pozisyonlardan kaynaklı olarak omurga sıklıkla ağrır ve bu genele yayılarak sırt ve bel ağrıları başta olmak üzere pek çok bölgenin ağrımasını tetikler. Ortopedik yataklarda ise içine gömülme durumu olmadığın için omurga en doğru pozisyonu alarak rahat bir uyku sağlanır.
  • Vücudun genelinin sağlıklı duruşa sahip olması; kan basıncının dolaşımı uyku esnasında önemli olan noktalardan birisidir. Hem beyin hem de vücudun diğer kısımlarındaki yenilenmeyi sağlayacak olan kan dolaşımıdır. Eğer kan dolaşımı kesintiye uğrarsa, vücut dinlenmemiş olur ve bu sebepten uyandıktan sonra lokal ağrılar oluşabilir. Ortopedik yataklar ise doğru uyku pozisyonunu sağladığı için kan dolaşımının da rahat bir şekilde yapılmasını sağlamaktadır.

Ortopedik Yatağı Kimler Tercih Etmeli?” yazımızı hemen incele.

Bu özellikleri barındıran yataklara ortopedik yatak denilmektedir. Ortopedik yataklar ise WellMatt tarafından lateks ve visco modelleri ile sunulmaktadır. Çünkü bu iki malzeme insan fizyonomisi için en uygun madde olma özelliği taşımaktadır. Lateks malzemesi, özel olarak kauçuk ağacının gövdesinden üretilmektedir. Yapımı oldukça meşakkatli olan bu süreç sonunda elde edilen elastik malzeme yine özel uğraşlar sonucunda blok haline getirilir ve sonra özel süngeri ile buluşmasının ardından lateks yatak haline gelir. Lateks yataklar vücudu saran ve dengede tutan yapısı tam ortopedik yatak özellikleri göstermektedir. Hareket edenler, uykusu bölünenler, vücut ağrıları çekenler için lateks malzemesi oldukça kapsamlı yararlar sunmaktadır. Ayrıca doğal oluşu nedeniyle sağlık ve çevre koşullarına yönelik tamamen uygundur. Diğer bir ortopedik yatak malzemesi olan visco da yine özel yöntemler ile elde edilmektedir. Astronotların vücut ağrılarının giderilmesi için üretilmiş visco maddesi, yatakta kullanıldığında harika sonuçlar vermektedir. Vücudun şeklini alan ve bu sayede ağırlığın eşit olarak dağılmasına neden olan visco yataklar, ortopedik yataklar için oldukça ideal bir malzeme durumundadır. Bu malzeme sayesinde bel ve sırt ağrılarınızın yanı sıra diğer vücut ağrılarınız da azalacak, kesintisiz bir şekilde uyuyabileceksiniz.

”Ortopedik Yatağın Ayırıcı Özellikleri” yazımızı hemen incele.

Ortopedik Yataktan Yararlanmak İçin Tavsiyeler

Eğer bir ortopedik yatak almaya karar vermişseniz, yukarıdaki tavsiyeler dahilinde bu yatağın bir tür değil, başta bel ve sırt ağrıları olmak üzere kas ve eklem ağrılarına karşı iyi gelen yatak olduğunu göz önünde tutarak yatağınızdan ortopedik özellikler almak için şu tavsiyeleri dikkate almanız yararlı olacaktır. Çünkü koşullara tam uyan bir ortopedik yatak seçmeniz dahilinde bile doğru uyku pozisyonunu yakalayamamanız halinde yatağınız istediğiniz sonuçları sağlamayacaktır. Bu kapsamda;

  • Ortopedik yatakta yüz üstü yatarken dikkat edilecekler; yüz üstü yatış omurga etrafında kasların gerilmesine neden olur ve haliyle omurgadaki sinir delikleri sıkışabilir. Böylece omurga uyku esnasında eğer doğru bir zeminde yatılmıyorsa sürekli yük biner vaziyette olacaktır, bu durumda da omurga zedelenmeleri oluşacaktır. Ortopedik yatakta ise omurga kısmı yataktan tam olarak destek aldığı için buna bağlı olarak gelişecek ağrıların önüne geçilmektedir.
  • Ortopedik yatakta sırt üstü yatarken dikkat edilecekler; sırt üstü yatma sırasında arka bacak kaslarında kasılma meydana gelmektedir. Sırt üstü yatışta bel ve sırt ağrılarının nedeni arka bacak kaslarının sürekli faal halde olmasıdır. Ortopedik yatak ise vücut ağırlığını eşit bir şekilde dağıtarak arka bacak kaslarının gevşemesine haliyle bel ile sırtın da rahatlamasına sebep olur.
  • Ortopedik yatakta yan yatış esnasında dikkat edilecekler; yan yatmak omuzlar üzerine muazzam bir basıncın binmesine sebep olur. Eğer omuzlardaki baskı hafifletilmez ise rahat bir uyku oluşmaz, bu doğrultuda sabahları yorgun bir şekilde yataktan kalkılır. Ortopedik yatak ağırlığı eşit olarak dağıttığı için omuzlara binen ağırlığı vücudun geneline yayar ve bu sayede rahat bir şekilde uyunmasına sebep olur.

Visco Ortopedik Yatak Nedir? Nasıl Olmalı?” yazımızı hemen incele.

WellMatt tarafından lateks ya da visco özellikleri ile desteklenen ortopedik yataklar, başta bel ve sırt ağrılarınız için en uygun konforu sunarlar. Konforları ve sağlık açısından yararları sayesinde ağrılarınızı azaltmak ya da oluşumlarını baştan engellemek adına Wellmatt yataklarından tercih edebilirsiniz. Yataklarda kullanılan malzeme gereği aynı zamanda sağlık ve hijyen koşulları için tamamen elverişli özellikler gösterirler. Böylece eklem ağrılarınızın yanı sıra alerji gibi istenmeyen durumların da önüne geçilmiş olur. Uyku danışmanından sizin için en uygun olacak yatağın seçiminde istediğiniz zaman destek alabilirsiniz.

”Tam Ortopedik Visco Yatak Özellikleri Nedir? Kimler Tercih Etmeli?” yazımızı hemen incele.

Ortopedik Yatak Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Ortopedik yatak seçimi, zor bir süreç olup ancak kullanıma bağlı olarak karar verilmektedir. Bu yüzden WellMatt kullanıcıların yatağı rahatça tanımaları için 120 güne varan değişim ve iade süresi belirlemiştir. Bu süre içerisinde sizin için hangi yatağın en çok ortopedik özellikler taşıdığına karar verebilirsiniz. Eğer uykunuzda ya da ağrılarınızda bir değişiklik olmuyorsa iade edebilirsiniz. Ancak ortopedik yatak hakkında bilinmesi gereken bir önemli konu da, ortopedik yataklar ağrılarınızı tamamen ortadan kaldırmaz. Bunu hiçbir ortopedik yatak sağlamaz. Çünkü oluşan ağrılar kronikleşmiş ve ciddi boyutlara ulaşmış olabilir. Böylesi durumlarda doktor yardımı almak daha önemlidir. Ancak ortopedik yataklar ağrılarınızın azalmasına ya da başlangıçta önlem almak adına rahatça kullanılabilirler. Bir taraftan kesintisiz uykularınıza kavuşurken, bir taraftan da vücudunuz için yararlı olacak ortopedik yatakları WellMatt güvencesi ile kolay ve hızlı bir şekilde seçebilirsiniz.

”Ortopedik Yatak Fiyatları Neye Göre Değişiklik Gösteriyor?” yazımızı hemen incele.

Sizin İçin Seçtiklerimiz

Paylaş:
Kategori:Genel
Önceki Yazı
Latalı Baza: Karyola Latası Nedir?
Sonraki Yazı
Yatak Hijyeni Nasıl Sağlanır

0 Yorum

Yorum Yaz