15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Visco Yatak Nedir? Visco Yatak Ne Demek ?
Sonraki Yazı
Lateks Yatak Nedir ?

Ortopedik Katlanabilir Yatak Nedir? Kimler Tercih Etmeli?

Öğrencilerin, kamp yapanların, evde geniş bir alan isteyenlerin, misafiri çok olanların ya da otel gibi işletmelerin yatak ihtiyaçlarını pratik bir şekilde gidermek için tercih ettiği katlanabilir yataklar son dönemde fazlasıyla talep görmektedirler. Sağladıkları geniş alan özelliği sayesinde katlanabilir yataklar, iyi bir uyku deneyimi isteyenlere ihtiyaçlarını karşılamaktadırlar. Ancak gelişen yatak teknolojisi ve özellikleri ile birlikte katlanabilir yatakların içeriği ve sundukları rahatlık da değişiklik göstermiştir. Özellikle kas ve eklem ağrıları olanların öncelik verdiği ortopedik katlanabilir yatak tercihi sayesinde son derece dinlendirici şekilde uyuyabilirsiniz.

Üçe Katlanır Ortopedik Yer Yataklarımızı inceleyin. Katlanır Yatak Modelleri & Fiyatları 

Ortopedik Katlanabilir Yatak Nedir?

Katlanabilir yataklar, sabit bir yapıya sahip olmayan, eklem yerlerinden kırılabilen ve bu sayede kullanım dışında yer kaplamayan yataklara denilmektedir. Pratik ve hızlı oluşları nedeniyle pek çok alanda tercih edilen katlanabilir yataklar büyük bir kolaylık sunmaktadırlar. Katlanır yataklar her ne kadar kolay kullanım imkânı sunuyor olsalar da esas amaçları, üst düzey bir kullanım imkânı vererek rahat uyku sağlamaktır. Bu rahatlığı sağlanmadığı durumlarda katlanır yatak tercihiniz ne olursa olsun iyi bir uykunun önüne geçecektir.

Ortopedik kavramı ise temelde bel ve sırt ile ilgili olan anlamına gelmektedir. Yatak kavramı olarak kullanıldığında dinlendirici, rahatlatıcı ve vücudu destekleyici anlamına gelmektedir. Özellikle eklem ve kas ağrıları olanların dinlendirici şekilde uyumasını sağlayan ortopedik yataklar, ağrıların  giderilmesine yardımcı olarak daha sakin bir uyku deneyimi yaşanmasını sağlamaktadırlar. İkisinin bir araya gelmesinden ise ortopedik katlanabilir yatak kavramı oluşmaktadır.

Katlanır Yatak Nedir?Katlanabilir Yatak Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?” yazımızı hemen incele.

Ortopedik Katlanabilir Yatak Özellikleri Nedir?

İyi bir uyku deneyimi yaşamak için ortopedik katlanabilir yatak özellikleri bilmek yararlı olacaktır. Kendiniz ya da misafirleriniz için seçeceğiniz ortopedik katlanabilir yataklar şu özellikleri sunarlar;

  • Vücuda destek veren yapıdadırlar. Ortopedik katlanır yatakların en büyük özelliği vücudu doğru yatış pozisyonunda tutmalarıdır. Eklem ve kas ağrıları en çok vücuda destek vermeyen ve vücudun gece boyunca dinlenmesinin önüne geçen yataklarda oluşmaktadır. Bu durumun oluşmasında ise etken olan durumlar ise yatağın yanlış malzeme kullanılarak yapılmasından kaynaklanan durumudur. Ortopedik olmayan yataklar vücut ağırlığınızın eşit olarak dağılmasının önüne geçerler. Uyku esnasında ağırlığınız belirli bir nokta üzerinde toplandığı için bu bölge gece boyunca çalışır, dinlenme imkânı bulamaz ve zamana bağlı olarak kronik bir sancı durumuna dönüşebilir. Ortopedik katlanır yataklar ise böylesi durumlara karşı etkili bir yapıya sahip olup vücut ağırlığınızın eşit bir şekilde dağıtılmasını sağlarlar. Böylece tüm kaslarınız ve eklem yerleriniz dinlenir, kan akışınız normal seyrine döner, aynı zamanda da gevşersiniz.
  • Ortopedik katlanır yataklar üstün kalite malzeme kullanılarak üretilirler. WellMatt olarak sunduğumuz katlanır yataklar ortopedik özellikler gösterirler. Bu ortopedik özelliklerini ise vücudunuz için doğru olan yapıda olmalarından alırlar. Katlanır yataklarda iyi bir uyku deneyimi yaşanması için en iyi malzemeleri bir arada sunuyoruz. Katlanabilir yatakları ortopedik hale getiren yataklarda şu malzemeler kullanılmaktadır;
  • Visco elastik malzemesi; NASA tarafından astronotların uzay yolculuklarında çok uzun süreler oturdukları için eklem ve kas ağrılarını gidermek için üretilmiş olan visco elastik malzemesini katlanabilir yataklarda kullanarak eşsiz bir uyku deneyimi yaşanmasını sağlıyoruz. Visco malzemesi akıllı hücre denilen özel bir yapıya sahiptir ve üzerindeki ağırlığın şeklini almaktadır. Bu sayede vücudu tamamen sararak doğru pozisyonun uyku esnasında alınmasını sağlar. Aynı zamanda vücudu destekleyerek omurilik başta olmak üzere vücudun rahatlamasını sağlar. Visco yataklar hücreli yapıları sayesinde aynı zamanda çok yüksek basınçlara karşı da koydukları için çok uzun süreli kullanım için idealdirler. Bel, sırt ve çeşitli eklem ağrısı olanlar katlanabilir ortopedik yataklar ile yüksek memnuniyet duyabileceklerdir.
  • Lateks malzemesi; tropik bölgelerde yetişen kauçuk ağacının gövdesinden elde edilen lateks sıvısı yapısı itibariyle son derece dayanıklı bir malzemedir. Formunu uzun yıllar koruması ile birlikte yatağınızı çok uzun süreler kullanım imkânı veren lateks malzemesi WellMatt ürünlerinde tamamen doğal içeriğe sahip olması bakımında da büyük bir rahatlık ve konfor sağlamaktadır. Lateks malzemesi doğal hava gözenekleri sayesinde yatağınızın mevsim koşullarından bağımsız olarak ferah ve havadar olmasını sağlamaktadır. Bu sayede özellikle aşırı terleme, üşüme gibi durumların önüne geçilir ve dinlendirici bir uyku sağlanır. Aynı zamanda lateks malzemesi çok yüksek basınçlara bile dayanıklı olup oldukça iyi bir uyku deneyimi yaşanmasını sağlayarak, uzun yıllar yatağın deforme olmadan kullanılmasını sağlar.
  • Doğal yün ve pamuk; yatağın hava almasını sağlayan ve dinlendirici uyku imkânı sunan yün ve pamuk malzemeleri WellMatt tarafından yüksek standart sağlamaları için ithal edilmektedirler. Bu sayede, en doğal ve yüksek kalite gösteren özellikler katlanır yataklarda kullanılmaktadır.
  • Bu malzemeler ile birlikte ortopedik katlanır yataklar sırt, kas, eklem ağrıları başta olmak üzere pek çok sorununuza yardımcı olmakta, dinlendirici ve rahat bir şekilde uyumanızı sağlamaktadır. WellMatt olarak sunduğumuz yataklar ideal şartlarda uyumanız için tasarlanmaktadır.
  • Ortopedik katlanır yataklar kullanılan malzemenin içeriğinden ve kalınlığından sağlıklı duruşu destekleyerek gelişimi hızlandırma özelliğine sahiptir. Yatağın yapıldığı malzemeler, vücudun yanlış pozisyon almasının önüne geçerek, destekleyici bir uyku deneyimi sunarlar. Bu sayede yorgunluk, bezginlik, ağrı gibi şikayetler duyan kimseler katlanabilir ortopedik yatakları seçebilirler.

Katlanır Yatak Kullanıcılarının Yorumları Nedir?” yazımızı hemen incele.

Uyku Esnasında Neden Ağrı Oluşur?

Vücudunuzda eklem ve kas ağrılarının oluşumunun en büyük nedeni yanlış yatak tercihinden kaynaklanmaktadır. Bu bakımdan uyku esnasında ağrıların oluşumu yataktan kaynaklıdır. Çünkü bu durum uyku esnasında vücudunuzun dinlenmesinin önüne geçerek, belirli bölgelerin daha fazla çalışmasına neden olmaktadır. Vücut ağırlığı dengeli bir şekilde dağıtılmadığı için uyku esnasında belirli bölgelere daha fazla yük biner ve bu yüzden kaslar çalıştığı için o bölgede sabah uyanıldığında ağrılar oluşur. Bu durum devam ettiğinde kronik bir hale bürünür ve dayanılmaz ağrılara dönüşebilir.

En yaygın olarak görülen sırt, eklem, kast ve boyun ağrılarının nedeni yataktan kaynaklanan bu durumdur. Ortopedik katlanabilir yatak modelleri ise vücudunuzun sağlıklı bir uyku için ihtiyaç duyduğu doğru desteği sağlayarak rahat etmenizi sağlayarak dinlendirici bir şekilde uyumanıza neden olur. Aynı zamanda piyasa koşullarında bulunan çoğu katlanır yatak yanlış malzemeden yapıldıkları için vücudunuzun daha fazla ağrı duymasına neden olabilmektedir. Eklem yerlerinin dengeli olmadığı, eksik ya da yanlış malzeme kullanıldığı için katlanır yataklara çok dikkat etmek gerekmektedir.

Sadece ağrılar için değil çeşitli cilt sorunlarının da oluşmasına neden olan yanlış tasarlanmış katlanır yataklar ile kendiniz ya da misafirleriniz büyük rahatsızlıklar duyabilirler. Bu durumun önüne geçmek adına WellMatt olarak sunduğumuz katlanır yatak modelleri, ortopedik özellikler göstererek ideal şekilde uyumanıza yardımcı olmaktadırlar. Gerek eklem yerleri gerekse kullanılan malzemenin kalitesi açısından sunmuş olduğumuz katlanır yatak modelleri, doğru yatağı tercih etmeniz için iyi bir karar olacaktır.

Dilerseniz mevcut yatağınız ağrılarınızı gidermeye yardımcı olmuyorsa, ağrılarınızı gidermek için tercih edeceğiniz modellerin yanı sıra kamp, misafir ağırlama gibi durumlarda da katlanır yatak modellerini tercih edebilirsiniz. Fermuarlı sistemleri sayesinde her koşulda kolay kullanım imkanı sunan bu özel modelleri çok uzun süreler kullanabilirsiniz. Kendiniz için uygun olan modeli rahatlıkla bulmak adına WellMatt uyku danışmanından istediğiniz zaman destek alabilir ve kolaylıkla seçim yapabilirsiniz.

Katlanabilir Yatak Fiyatları Nedir?Katlanır Yatak Fiyatı Neye Göre Değişir?” yazımızı incele.

Paylaş:
Önceki Yazı
Visco Yatak Nedir? Visco Yatak Ne Demek ?
Sonraki Yazı
Lateks Yatak Nedir ?

0 Yorum

Yorum Yaz