15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Visco Yatak Mı Lateks Yatak Mı?
Sonraki Yazı
Organik Yatak Özellikleri Neler? Yatağı Organik Yapan Nedir?

Organik Yatak Nedir? Nasıl Olmalı?

Yatak teknolojisinin gelişmesi ile birlikte aynı zamanda yataklardan beklenen konfor anlayışı da günümüzde değişikliğe uğramıştır. İyi bir yatak seçmek demek, rahat ve kesintisiz bir şekilde uyumanın yanı sıra aynı zamanda da sağlık açısından en elverişli uyku deneyimi yaşamak anlamına gelmektedir. Bu şartlar altında dinlendirici, geliştirici ve kesintisiz bir şekilde uyumak isteyenler organik yatak tercih etmektedir. Organik yataklar ile hem doğal hem de vücudunuz için son derece yararlı yatağınıza kavuşabilirsiniz. WellMatt olarak sunduğumuz organik yataklar, içerikleri açısından bir yataktan çok daha fazlası olmayı hak ediyor.

Organik ve Doğal Yatak Modellerimizi inceleyin. Organik Yatak Modelleri ve Fiyatları

Organik Yatak Nedir?

Genelde yataklarda doğal malzemelerin yanı sıra çeşitli insan üretimi malzemeler de kullanılmakta ve bu sayede yatağın doğal özellikleri geride kalmaktadır. Doğal içeriğe sahip yatak ise sağlık ve kesintisiz bir uyku için son derece yararlı olmaktadır. Uyku sorunu yaşayanlar, rahatlık isteyenler, ferah şekilde uyumak isteyenler, uzun süreli yatağını kullanmayı arzulayanlar için satışa sunduğumuz organik yatak modelleri sayesinde dilediğiniz huzur verici yatağınıza kavuşabilirsiniz.

Organik yataklar sağlık koşulları için elverişli olan ve hiçbir sentetik malzemenin bulunmadığı yataklara denilmektedir. İçerisinde kullanılan at kılı, Hindistan cevizi lifi, lateks, pamuk gibi malzemeler tamamen doğal yöntemler ile elde edilmektedir ve bu sayede ferah, aynı zamanda da sağlıklı uyku sağlamaktadırlar. Özenli el işçiliği ve değerli malzemelerden yapılan organik yataklar ile birlikte, deneyimleme imkanı bulamadığınız eşsiz konforda uykulara kavuşabilirsiniz.

Organik Yatak Özellikleri ve Yararları Nedir?

Organik yatak özellikleri ve yararları bakımından diğer yatak türlerine göre öne çıkan, doğallığa önem veren kimseler tarafından tercih edilen, özel bir yatak türüdür. İnsan yaşamının üçte birinin uykuda geçtiği göz önünde tutulduğunda, uykuya verilmesi gereken değer daha iyi anlaşılabilmektedir. Ancak kalitesiz ve sentetik malzemeden yapılmış yataklar, çeşitli sorunlara yol açtıkları için uyku kalitesini oldukça düşürebilmektedirler. Bu durumların önüne geçmek için özel ve doğal malzemeleri ile öne çıkan organik yatakları kullanabilirsiniz. Organik yatak özellikleri şu şekilde sıralanabilir;

  • Organik yatakların en büyük özelliği mevsim koşullarından bağımsız olarak ideal bir uyku deneyimi sunmalarıdır. Bir başka deyişle, geleneksel yataklar yazlık ve kışlık diye satılırken, organik yatağın içeriği yüzünden mevsim koşullarına bağlı kalmadan istediğiniz mevsim şartlarında yatağınızdan en yüksek konfor alarak yatağı kullanabilirsiniz. Çünkü organik yataklarda hangi yüzeyin kullanılacağı fark etmemektedir. Yazın serin, kışın ise sıcak bir ısı değeri sunarak, organik yataklar doğal bir klima görevi görmektedirler.
  • Çift taraflı kullanıma imkân verdikleri için organik yataklar ile yatağınızı sürekli değiştirmekten kurtulabilirsiniz. İki tarafın da aynı rahatlıkla olması eşsiz bir konfor deneyimi yaşanmasını sağladığı gibi aynı zamanda da kolayca temizlik ve yer değiştirme imkânı vermektedir.
  • Organik yatakların en büyük özelliklerinden birisi sentetik malzemeden uzak tutularak hazırlanmalarıdır. Başka bir deyişle WellMatt olarak sunulan ve harika bir deneyim sunan organik yataklar tamamen doğal malzemeler kullanılarak üretilmekte bu sayede bebeklerden yaşlılara kadar her kesimin sağlıklı bir şekilde uyuması sağlamaktadır.
  • Özel el dikişi ile öne çıkan organik yataklar, bu sayede çok uzun süreli kullanım imkânı da vermektedirler. Geleneksel yataklarda görülen çökme gibi deforme sorunları, organik yataklarda kullanılan malzemenin kalitesinden ve özenli işçiliğinden dolayı görülmemektedir. Böylece organik yatağı çok uzun süreler kullanabilirsiniz.
  • Organik yataklar herkes kadar özellikle alerjik hassasiyeti olan kimseler için ideal bir uyku deneyimi sunmaktadırlar. İçlerinde bakteri, küf, mantar, kir gibi oluşumların engellenmesini sağlayan açık ve geniş hava gözenekleri sayesinde yatak sürekli hava almakta, bu sayede de yatağın alerjik reaksiyonlar yaratmasının önüne geçilmektedir.
  • Organik yataklarda doğal malzeme özellikleri eşsiz bir orantı ile ayarlanmaktadır. Çünkü organik yatakların dış kılıfları çıkarılmamaktadır bu durum ise yoğun sünger ya da elyaf kullanımında hava alma özelliğini engellemektedir. Bu durumun yaşanmaması için organik yatak modellerimizin hepsinde ideal olan organik malzeme miktarı ve dolgu malzemeleri kullanıyoruz.

Organik yatak özellikleri hakkında daha detaylı bilgi için yazımızı inceleyebilirsiniz:”Organik Yatak Özellikleri Neler? Yatağı Organik Yapan Nedir?

Organik Yatak Nasıl Olmalı?

Piyasa koşulları içerisinde çok fazla organik yatak bulmak olanaklı değildir. Bu yüzden organik yatak nasıl olmalı sorusuna doğru yanıt vermek oldukça önemlidir. Organik yataklar temel olarak doğal malzemeden üretilmesine karşılık, aynı zamanda da büyük bir konfor sunmalıdırlar. Bu özelikleri taşımaları başat faktör olarak değerlendirilebilir. Aynı zamanda ortopedik özellikler göstermeleri gerekir. Ortopedik özellik, başta bel ve boyun bölgelerinde rahatlama sağlayan, uyuma esnasında en doğru pozisyonun alınmasını sağlayan yataklara denilmektedir. Omuriliğin desteklenmesi ile birlikte dinlendirici bir şekilde uyumayı sağlayan ortopedik yataklar organik yatakların en büyük özellikleri arasında yer almaktadırlar. Wellmatt olarak sunduğumuz organik yataklar, vücut ağırlığının eşit şekilde dağılmasını ve böylelikle uyku sırasında vücudun dinlenmesini sağlamaktadır. Yanı sıra kas ve eklem ağrılarını önleyici bir etkisi olan bu sistemin, sabahları dinlenmiş ve dinç olarak yataktan kalkmanız için büyük önemi bulunmaktadır.

Ek olarak, organik yataklar alerjiden ve kötü kokulardan rahatsız olanlar için ferah bir yapı sunmalıdır. Kesinlikle sentetik yapı kullanılmaması gerektiğinden, ferah ve rahat bir şekilde uyumanın yolunu açmalıdır.

Tüm bu özellikler itinalı üretimleri ve doğal içerikleri ile birlikte sunduğumuz organik yatak modellerimizde mevcut olup sağlıklı bir uyku isteyen müşterilerimize sunulmaktadır.

Organik yatak hakkında daha ayrıntılı bilgi için:”Organik Yatak Nedir, Kimler Tercih Etmeli?”.

Organik Yatak Hangi Malzemeler ile Üretiliyor?

Organik yatakların üretildikleri malzemeler özenle seçilmiş ve sağlıklı bir şekilde uyku sağlaması için kullanılmaktadır. Bu bakımdan organik yatak modellerimizde yer alan malzemeler;

  • At kılı – yelesi; doğal bir havalandırmaya sahip olduğu için organik yataklar için oldukça önemli olan bu malzeme, yapısı gereği esnektir. Üzerindeki ağırlık ne olursa olsun genleşme imkânı sağladığı için yatağın kalitesini de arttıran at kılı, ayrıca vücut nemini sabit tutan yapısı sebebiyle de ısı dengesini sabit tutmaya yaramaktadır. Yaz ve kış koşullarından bağımsız olarak olağan ısı değerlerinde uyumayı sağlayan at kılı, en iyi uyku deneyimini sunması açısından öne çıkmaktadır.
  • Hindistan cevizi lifi; organik yataklarda öne çıkan ve rahatlık sağlayacağı özellikleri ile tercih edilen bu özel lif, yatağın hava almasına aynı zamanda da basınca karşı dirençli olması yüzünden ekstra konfor sağlamaya yardımcı olmaktadır.
  • Lateks; kauçuk ağacından elde edilen özel bir sıvının adı olan lateks malzemesi, geniş gözenekleri ve vücut ağırlığının eşit şekilde dağılımını sağladığı için organik yataklar için oldukça önemli bir malzemedir. Dayanıklılığı, vücudun doğru pozisyonu alması gibi konularda sunduğu yararlar ile birlikte iyi bir şekilde uyumak isteyenler için en ideal zemini sunmaktadır.
  • 7 – Zone Paket Yaylar; geleneksel yaylı yatakların tüm dezavantajlarını ortadan kaldıran ve sadece organik yatak modellerimizde bulunan 7 – Zone paket yaylar, yatağın yapısının bozulmasını engellemek amacıyla, en uygun malzeme olduğu için kullanılmaktadır. Aynı zamanda vücut ağırlığına göre en uygun desteği sunan paket yaylar, hareketi eşit dağıtma, yatakta dalgalanma yaratmama gibi özelliklere sahiptirler.

Bu özellikler bakımında sizin için en uygun olacak organik yatağı WellMatt uyku danışmanı yardımı ile kısa sürede seçebilir ve organik yatağın rahatlığına kavuşabilirsiniz.

Yatağınızı seçmeden önce bu yazımıza göz atabilirsiniz:”Organik Yatak Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?”.

Paylaş:
Kategori:Organik Yatak
Önceki Yazı
Visco Yatak Mı Lateks Yatak Mı?
Sonraki Yazı
Organik Yatak Özellikleri Neler? Yatağı Organik Yapan Nedir?

0 Yorum

Yorum Yaz