15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Japon Yer Yatağı Nedir? Nasıl Olmalı?
Sonraki Yazı
Organik Yatak Fiyatları Nedir ve Fiyatlar Neye Göre Değişir?

Neden Organik Yatağı Tercih Etmek Bu Kadar Önemli?

Rahat bir yatakta uyumak kadar nasıl bir yatak tercih ettiğiniz de önemlidir. Kaliteli ve doğal bir uyku isteyenlerin tercihi olan organik yataklar sayesinde rahat, konforlu ve sağlığınız için en elverişli koşullarda üretilmiş yataklarda uyuyabilirsiniz. Doğada hazır bulunan ve yatak için olabilecek en uygun malzemelerin seçilmesi ile üretilen organik yataklar dinlenmek ve rahat bir şekilde uyumak isteyenlerin en çok tercih ettikleri yatakların başında gelmektedir. Organik yatakların önemi tamamen doğal olmalarının yanı sıra kesintisiz bir uyku sunmaları ile birlikte daha iyi anlaşılmaktadır.

Organik ve Doğal Yatak Modellerimizi inceleyin. Organik Yatak Modelleri ve Fiyatları

Organik Yatak Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Tamamen doğal malzemelerden yapılan ve sağlık için en uygun yatak çeşidi olan organik yataklar at kılı, Hindistan cevizi lifi, doğal pamuk – yün ve doğal lateksten üretilmekte ve eşsiz bir şekilde yapılan eşleştirme sonucunda kullanıma sunulmaktadır. Sadece kullanılan malzeme ile değil, el işçiliğinin de özenli olması ve akabinde uzun süreli kullanıma olanak vermeleri ile bilinen organik yataklar iyi bir şekilde uyumak isteyenlerin tercihi olmaktadır. Organik yataklar sayesinde rahat ve dinlendirici bir şekilde uyuyabilir, daha önce hiç yaşamadığınız bir uyku deneyimi yaşayabilirsiniz.

Doğal ve kaliteli uyku sunan organik yatak özellikleri şu şekilde sıralanabilir;

  • Organik yataklar içerisinde tamamen doğal malzemeler kullanılır ve bu malzemeler sağlıklı bir şekilde uyumak isteyenlerin ihtiyaçlarını en üst düzeyde karşılarlar. Doğal malzemelerin sağlık koşulları için yararları yanında dayanıklılıkları da maksimum seviyededir ve bu sayede uzun süreli kullanım imkânı vermektedirler.
  • Organik yataklar her yaştan geniş bir kesim tarafından vücutlarının en doğru pozisyonu almasına olanak verirler. Böylece çocuklarda gelişimlerinin desteklenmesinin yanısıra orta yaş grubunda yaşanabilecek kas ve eklem ağrıları en alt seviyeye inmiş olur.
  • Organik yataklar sürekli hava alan yapıda oldukları için ferah bir uyku deneyimi sunarlar ve aşırı terlemelerin ya da üşümelerin önüne geçerler.
  • Sentetik malzeme bulunmadığı için çeşitli alerjik reaksiyonlar indirgenir, sağlıklı bir şekilde uyuma imkânı ortaya çıkar.

Organik Yatak Nedir, Kimler Tercih Etmeli?” yazımıza mutlaka göz atın.

Organik Yatakları Tercih Etmek Niçin Önemli?

Organik yatakları tercih etmenin önemi, diğer yataklar ile kıyaslandığında daha iyi anlaşılabilecektir. Geleneksel yataklarda sağlık açısından zararlı pek çok malzeme kullanılmakta ve bu malzemelerin kullanımı sonucunda sağlıklı bir uykunun önüne geçilmektedir. İnsan yaşamının üçte birlik bir kısmı uykuda geçtiği için bu zaman diliminin kalitesi oldukça önemlidir. Vücudun dinlenmesi, gelişmesi ve gün içerisinde öğrendiklerini pekiştirmesi açısından kaliteli ve kesintisiz bir şekilde uyuması gerekmektedir.

Rahatsız edici yatakların tercih edilmesi,sabah uyanıldığında ağrıların oluşmasına sebebiyet verebilir. Ayrıca, uyku esnasında vücudun doğru pozisyonda olmaması, alerjik tepkimelerle karşılaşması, ısı dengesinin bozulması gibi durumlar da ortaya çıkar.

Uyku sorunlarının başında ise vücudun rahatlamasını sağlayacak doğru pozisyonu uyku esnasında alamaması gelmektedir. Vücudun dinlenmesi için ağırlığın eşit bir şekilde yatağa dağılması ve tüm vücut hatlarının gevşemesi gerekmektedir. Ancak yanlış ya da geleneksel yataklar vücut ağırlığının tek bir noktada toplanmasına neden olurlar. Genelde omuz ve kalça bölgesinde toplanan vücut ağırlığı bu bölgelerin uyku esnasında sürekli çalışmasını sağlar, bu durum da vücudun yorulmasını ve daha uzun vadede çeşitli eklem – kas sorunlarının oluşmasına neden olur.

Diğer bir önemli uyku sorunu ise yatağın hava almamasından kaynaklı ısınma ya da üşüme sorunlarıdır. Hava gözeneklerine sahip olmayan ve genelde sentetik malzeme kullanıldığı için gereken hava akışının bulunmaması nedeniyle gece boyunca yatağın ısı dengesi ayarlanmaz. Bu nedenle mevsime ya da fiziksel özelliklere göre aşırı üşüme ya da terleme durumları görülür. Uykuyu bölecek kadar boyuta varan bu durum nedeniyle çoğu kişi rahat bir şekilde uyuyamamaktadır.

Bu sorunların yanı sıra yatağın sentetik malzemeden yapılması, özellikle cilt sorunları yaratmakta ve alerjik reaksiyonlara neden olabilmektedir. Cildin sürekli kaşınması, kızarması ya da su toplaması gibi durumlar iyi bir uykunun önüne geçer.

Organik yataklar ise başta bu temel sorunlar olmak üzere uykuyla ilgili tüm sorunlara iyi gelmekte ve konforlu bir uyku kadar sağlık açısından da en uygun uyuma zeminini sunmaktadırlar. Organik yatak ile birlikte;

  • Vücut ağırlığını tamamen yatağa dağılır ve böylece dinlendirici bir şekilde uyursunuz. Hiçbir bölgeye fazladan ağırlık yüklenmediği için organik yataklarla birlikte vücudunuzda büyük bir gevşeme ve rahatlama hisseder, aynı zamanda da vücudunuzun yenilendiğini hissederek sabahları dinç bir şekilde uyanırsınız.
  • Organik yataklarda tamamen doğal malzeme kullanıldığı için vücut için alerji yapacak tüm etmenlerden uzak tutulmaktadır. Bu sayede cilt sorunlarının yanı sıra solunum sorunlarına da iyi gelmekte ve bu türden sorunların oluşmasını engellemektedir. Özellikle çocuklar için organik yataklar ihtiyaç duydukları doğal içeriği sağlamaktadır.
  • Isı dengeniz sürekli sabit kalarak, yaz aylarında serin, kış aylarında ise ılık bir ısı dengesine sahip olursunuz. Organik yataklar gerek kullanılan malzeme gerekse yapıları gereği sürekli hava alan bir özelliğe sahiptirler. Yatağın sürekli hava alması, doğal bir klima anlamı taşıdığı için ferah ve ısı dengesi sabit bir şekilde uyumayı sağlamaktadır.
  • Organik yataklar kullanılan malzeme gereğince esnek bir yapıya sahiptir ve şeklini kolay şekilde toplamaktadır. Bu durum da özellikle deforme ya da çökmelere karşı koruma sağlamaktadır. Uzun süreli kullanım için dayanıklı olan organik yataklar ile geleneksel yataklara kıyasla kullanım süresini çok fazla uzatabilirsiniz.
  • Organik yatakların en büyük özelliği insan sağlığı için çevre – doğa için de zararsız olmalarıdır. Bu da doğayı korumak isteyen ve önemseyen kişiler için önemli bir etmen olarak öne çıkmaktadır.
  • Doğal hava gözenekleri sayesinde ısı dengesini sağladığı kadar aynı zamanda bakteri, küf, mantar, kötü koku gibi oluşumların önüne geçer ve antibakteriyel özellikler taşır. Bu sayede yatağın ilk günkü gibi temiz ve hijyenik olmasına neden olarak her seferinde en ideal uyku zeminini sağlar.
  • Organik yataklar ortopedik özellikler taşır ve çeşitli eklem ve kas ağrılarına iyi gelen özellikler taşırlar. Ortopedik yataklar, başta bel bölgesi olmak üzere vücudun doğru ve destekleyici pozisyonda olmasını sağlarlar. Sunmuş olduğumuz organik yatakların tamamı, ortopedik özellikler taşırlar ve bu sayede vücudun uyku esnasında ihtiyaç duyduğu desteği alarak dinlendirici bir şekilde uykuya geçişi sağlarlar. Özellikle sırt bölgesi başta olmak üzere vücutta görülen çeşitli eklem ağrılarının giderilmesine yardımcı olurlar.
  • Organik yatak yapımın en özel teknikler kullanılır ve bu tekniklerin tamamı sağlık koşulları için uygundur. Sadece içerik olarak değil, üretim aşamasında da kimyasal kullanılmaz ve böylece doğal malzemelerden üst düzey performans sağlamaları beklenir. Bu durum da tamamen doğal içerik isteyenler için istedikleri özel yatağı sunmaktadır.

Organik Yatak Fiyatları Nedir Ve Fiyatlar Neye Göre Değişir?” yazımızı mutlaka incele.

Organik yataklar bu koşullar altında günümüz şartları içerisinde doğal bir şekilde uyumak isteyenler için en doğru yatak tercihi olacaktır. Hava gözenekleri, vücudu doğru pozisyonda tutması, ağırlığı eşit şekilde dağıtması, nem barındırmaması gibi özellikler ile organik yataklarla doğallığın hazzına rahatlıkla varabilirsiniz.

Paylaş:
Kategori:Organik Yatak
Önceki Yazı
Japon Yer Yatağı Nedir? Nasıl Olmalı?
Sonraki Yazı
Organik Yatak Fiyatları Nedir ve Fiyatlar Neye Göre Değişir?

0 Yorum

Yorum Yaz