15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Japon Yer Yataklarında Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
Sonraki Yazı
Kilolu İnsanlar Yatak Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

Kilolu İnsanlar Yatak Seçiminde Hangi Yatakları Tercih Etmeli?

Yatak seçimi için pek çok etmen bulunmasına karşılık özellikle kilo büyük bir öneme sahiptir çünkü kilo yatağınızın rahatlığını ve kullanım süresini belirlemek için doğrudan etkilidir. Her yaştan kimsenin yatak seçiminde göz önünde bulundurması gereken kilo, sağlıklı ve konforlu bir şekilde uyumak isteyenler için ihmal edilmemelidir. Bu bakımdan kilolu erkeklerin ve kadınların tercih etmesi gereken yataklar onların çok daha iyi bir şekilde uyumalarını sağlayacak yatak modellerden oluşmaktadır.

Ortopedik Yatak Modellerimizi inceleyin. Full Ortopedik Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Yatak Seçiminde Kilonun Önemi

Yataklar malzeme seçimleri kadar kullanacak kişinin kilosu ile de doğrudan bağlantılıdır. Çünkü yatağın kendi performansını gösterebilmesi açısından yatağa uyku sırasında uygulanan basınç ve bu basıncı karşılayıp karşılamadığı oldukça önemlidir. Basıncı doğru şekilde kanalize edemeyen yataklar, kilonuz için uygun olmayan yataklardır ve hem eklem – kas yapınız üzerinde rahatsızlık verdikleri gibi aynı zamanda da kesintisiz bir şekilde uyumanızın önüne geçeceklerdir. Kiloya uygun yatak seçmemek aynı zamanda yatağın daha kısa sürelerde deforme olmasını da sağlayacağı için yatak seçimi için kilonuzu temel alarak tercihte bulunmanızın büyük önemi vardır. Çünkü kilonuz ile orantılı doğru yataklar vücudunuzun uyku sırasında doğru pozisyonu almasını, omuriliğin rahat etmesini ve dinlendirici şekilde uyumanızı sağlayan yataklardır. Ancak kiloyu dengelemeyen yataklar, özellikle omurgada yüksek basınca neden olurlar ve böylece omurga üzerine baskı yaratan her kilo, bölgedeki disk ve bağ dokusunun hasar almasına neden olmaktadır.

Detaylı Bilgi İçin ”Kiloya Göre Ortopedik Yatak” Yazımızı Şimdi İnceleyin.

Kilo göz önünde tutularak yatak tercihinde şu başlıkların göz önünde tutulması gerekir;

  • Vücudu destekleyen yataklar; kilo konusunda en büyük noktaların başında, tercih edeceğiniz yatağın vücudunuzu desteklemesi gelmektedir. Eğer yatak, belirli noktalar üzerinde basınç oluşturuyorsa, iskelet sisteminizin doğal pozisyonda olmasını engelliyorsa, uyku sırasında ya da sonrasında vücudunuzda çeşitli ağrılar görülüyorsa, bu durumda vücudunuzu destekleyen bir yatağa sahip değilsinizdir. Kilolu kimselerde yatağa daha fazla basınç oluştuğu için yapısı gereği bu basıncı karşılayamayan yataklar, rahatlığınızın önüne geçecek ve aynı zamanda da sağlık sorunlarınıza neden olacaktır.
  • Doğru sertlik oranı; kilo konusunda yatak seçiminde önemli noktalardan olan yatak sertlik oranı, kilolu kimselerin dikkat etmesi gereken bir diğer noktadır. Genelde yumuşak yatakların herkes için iyi olduğu düşünülür ancak bu yanlış kanı, iyi bir şekilde uyumanın önüne geçebilmektedir. Çünkü kilolu kimseler yumuşak yüzey yataklarda uyuduklarında vücut duruşları yanlış pozisyon alır ve rahat edemezler. Vücudun desteklenmesi ve korunması için kiloyu dengeleyen, vücudun içine gömülmesinin önüne geçen orta sert ya da sert yataklar tercih edilmelidir. Yatak sertliği konusunda seçim yaparken zorluk yaşıyorsanız WellMatt uyku danışmanından destek alabilirsiniz.
  • Hava alan yapıda yataklar; kilolu kimseler uyku sırasında daha fazla ısı değerlerine sahiptirler çünkü kiloları onların daha çabuk terleme yaşamasına neden olur. Hava almayan yapıda olan yataklar ise vücut ısısını yatağın içinde hapseder ve bu durum ise kilolu kimselerin daha fazla terlemesine, buna bağlı olarak da uykularının kesilmesine neden olur. Böylesi durumların önüne geçmek için yatağın hava kanalları vasıtasıyla sürekli hava alması ve vücut ısısını yatak içinde tutmaması gerekir. Aksi halde pek çok kez terlemeye bağlı olarak uyku kesintisi yaşanacaktır.
  • Yüksek kalite malzeme kullanılan yataklar; güçlü kenar desteğine ve iç yapıya sahip olan yataklar, kilolu kimselerin vücut ağırlıklarını en iyi şekilde karşıladıkları ve zamana bağlı olarak içe çökme gibi sorunlara yol açmadıkları için yüksek kalite, yatak seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli noktalar arasında yer almaktadır, böylece yatağınızı daha uzun süreler en iyi performansta kullanabilirsiniz.

Kilolu Kişiler Yatak Seçerken Nelere Dikkat Etmeli ?” Yazımızı da Mutlaka İnceleyin.

Lateks Yataklar

Lateks yataklar kilolu olan kimselerin rahat edecekleri yatakların ilk sıralarında yer alıyorlar. Tropik bölgelerde yetişen kauçuk ağacının gövdesinden özel yöntemler ile alınan sıvıdan üretilen lateks yataklar, vücut ağırlığını eşsiz şekilde dengeleyerek konforlu ve kaliteli bir şekilde uyumayı sağlıyor. Lateks yataklar, geleneksel yaylı yataklar gibi vücut ağırlığının tek bir nokta üzerinde toplanmasının önüne geçerler ve böylece ne kadar ağır olunursa olsun, vücut ağırlığının eşit şekilde yatağın genelinde yayılmasını sağlayarak, eklem ve kas ağrılarını engelledikleri gibi aynı zamanda dinlendirici bir şekilde uyumayı da sağlarlar. Ayrıca lateks yataklarda görülen doğal hava kanalları yatağın sürekli hava almasını sağlayarak hem bakteri, toz, küf, mantar gibi oluşumların önüne geçtiği gibi terlemeleri de engelleyerek kilolu kimselerin daha konforlu bir şekilde uyumalarına yardımcı olur. Güçlü kenar destekleri ile birlikte harika bir performans gösterirler ve özellikle hareket esnasında da üstün hareket kabiliyeti vererek daha rahat şekilde hareket etmeyi olanaklı hale getirirler.

Ayrıntılı Bilgi İçin ”Lateks Yatak Nedir ?” Yazımızı Şimdi İnceleyin.

Visco Yataklar

Visco elastik malzemesinden üretilen visco yataklar, yüksek performans sunan özellikleri ile birlikte kilolu kimselerin son derece rahat ettikleri yatak modelleri arasında yer alırlar. Visco malzemesi, üzerindeki ağırlığın şeklini alır ve vücudu saran bir yapıdadır. Bu durum ise tüm vücut ağırlığının dengeli bir şekilde yatağın geneline yayılmasına yardımcı olduğu gibi aynı zamanda da oluşabilecek eklem ve kas ağrılarının da önüne geçer. Visco yataklar, vücut yapısı sararak, aşırı kilolu olan kimselerde bile dinlendirici şekilde uyumayı mümkün kılarlar. WellMatt tarafından sunulan visco yataklar aynı zamanda ViscoJel ile üretildikleri için terleme gibi durumların yaşanmasının da önüne geçerek, kilolu kimselerin çok rahat ve ferah bir şekilde uyumalarına yardımcı oldukları gibi aynı zamanda da hava alan yapıları sebebiyle terleme gibi kilolu kimselerde sık görülen durumların önüne geçerler.

Ayrıntılı Bilgi İçin ”Visco Yatağın Özellikleri Nelerdir? Kullanılan Malzemeler Nelerdir?” Yazımızı Şimdi İnceleyin.

Doğal Yataklar ve Japon Yer Yatakları

Doğal yataklar, yüksek kalite malzemeden yapılmış ve çok yüksek ağırlıklara bile en iyi şekilde karşı koyabilen yatak modelleridir. Doğal yataklar; at kılı, Hindistan cevizi lifi ya da doğal lateks – pamuk – yün gibi malzemelerden yapılırlar ve başta alerjen hassasiyeti olan kimselere sağlıklı bir uyku sundukları gibi güçlü yapıları ile birlikte kilonun yatağın genelinde yayılmasını sağlayarak, daha iyi bir uyku deneyimi isteyenlere yardımcı olurlar. Kiloyu dengeli dağıtmaları ve güçlü yapıları ile içe çökme gibi durumların oluşmadığı doğal yataklar, böylece dinlendirici ve rahatlatıcı şekilde uyumak isteyenler için öne çıkan yatak modelleri arasında yer almaktadır.

Doğal Yataklar Sağlıklı Mı? Sağlık Üzerindeki Etkileri Nelerdir?” Yazımızı Şimdi İnceleyin.

Japon yer yatakları ya da futonlar ise geleneksel yöntemlerin modern teknikler ile birleştiği ve bu bakımdan harika bir uyku konforu temin eden yatak modelleridir. Kilolu kimselerin rahatlıkla tercih edebileceği yatak modelleri olan bu yataklar, yerde ya da yere yakın olarak kullanılmaları ile birlikte daha kuvvetli bir destek sunarak, kilolu kimselerin rahat etmesini sağlarlar. Harika bir manevra imkânı sunarlar ve uyku pozisyonu ya da dönmelere bağlı olarak rahatlık sunarak, kişinin uykudan uyanmasının önüne geçerler. Diğer taraftan doğal klima görevi de gören Japon yer yatakları sürekli hava alan yapıları ile birlikte ferah ve terlemeden uzak bir şekilde uyumayı sağlayarak kilolu kimselerin uyku kalitelerinin daha da artmasına yardımcı olurlar. Yüksek kalite malzemeleri ve güçlü kenar desteğine sahip olan bu yatak modelleri, çok uzun süreli kullanımlar için de uygun olduklarından sıklıkla yatak değiştirme gibi durumlar oluşmaz ve kullanıcılara her zaman en iyi performansı sunarlar.

Detaylı Bilgi İçin ”Japon Yer Yatağı Nedir? Nasıl Olmalı?” Yazımızı Şimdi İnceleyin.

Paylaş:
Kategori:Genel
Önceki Yazı
Japon Yer Yataklarında Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
Sonraki Yazı
Kilolu İnsanlar Yatak Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

0 Yorum

Yorum Yaz