15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Japon Yer Yatağı ve Normal Yatak Arasındaki Farklar Nelerdir?
Sonraki Yazı
Japon Yer Yataklarında Kullanılan Malzemeler Nelerdir?

Japon Yer Yataklarının Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Gün geçtikçe gerek görünümleri gerekse sunduğu konfor ile daha sık tercih edilen Japon yer yatakları ideal bir uyku rahatlığı isteyenlerin ihtiyaçlarını doğru şekilde gideriyorlar. Gelişen yatak teknolojisini geleneksel yöntemler ile birleştiren Japon yer yatakları bir taraftan ise yer yatağı almak isteyenler hakkında birtakım sorunları beraberinde getiriyor. Bu bakımdan Japon yer yatağın artıları ve eksileri öğrenmek bu konuda daha kolay karar vermeyi sağlayacaktır.

Japon Yer Yatağı Modellerimizi inceleyin. Japon Yer Yatakları ve Fiyatları

Japon Yer Yatağı Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Japonya’nın geleneksel yatağı olan Japon yer yatakları ya da futonlar uykuya çok önem veren bir kültürün yansımalarını içermektedir. Yerde ya da yere yakın olarak kullanılan bu yataklar, kaliteli bir şekilde uyumak isteyenlerin tercihi olmaktadır. Geleneksel olarak kesintisiz, sağlık açısından yararlı uyku sunmak için kullanılan yer yatakları, günümüzde ise gelişen yatak teknolojisi ile daha da üst seviye bir uyku deneyimi sunmaktadırlar. Doğal lateks, yün ve pamuk gibi malzemelerden yapılan yer yatakları böylece doğal bir uyku isteyenler tarafından da tercih edilmektedirler. İnsan yaşamının üçte biri uykuda geçtiği için uykunun önemini tam olarak kavrayan Japonların kadim kültürlerinden izler taşıyan bu yataklar günümüzde her coğrafyada tercih edilir hale gelmişlerdir.

Daha Detaylı Bilgi İçin ”Japon Yer Yatağı Nedir? Nasıl Olmalı?” Yazımızı Mutlaka İnceleyin.

Japon Yer Yatağı Avantajları Nelerdir?

Japon yer yatağı avantajları ile öne çıkan bir yatak türüdür. Bu bakımdan artı yönleri sıralanacak olursa;

  • Japon yer yatakları yerde ya da yere yakın olarak kullanırlar. Bu durum pek çok yararın yanı sıra özellikle aktif uyku evresi olan REM evresine daha kolay bir şekilde giriş yapmayı olanaklı hale getirmektedir. REM evresi gün içinde öğrenilenlerin pekiştirildiği, zihnin ve bedenin dinlendiği bir evredir. Bu evre, vücudun yenilenmesini sağlamasına rağmen oldukça hassas bir evredir çünkü en ufak bir rahatsızlıkta bile uyanmaya yol açmaktadır. Uyandıktan sonra ise tekrar REM evresine giriş yapmak oldukça zor olabilmektedir. REM evresine giriş yapmak için ise kişinin kendisini güvenli bir şekilde hissetmesi oldukça önemlidir. Araştırmalar sonucunda yer yatağında uyuyan kimselerin diğer yataklara göre çok daha hızlı ve kolay bir şekilde REM evresine giriş yaptıkları görülmektedir. Bu duruma neden olan etmen ise yer yataklarının kişiyi güvende hissettirmeleridir. Düşme korkusu olmadan uyumayı sağladıkları için kişinin kendisini daha güvende hissetmesini bilinçaltından sağlayan yer yatakları, böylece bilişsel olarak çok daha kapsamlı bir uyku süresine sebep olurlar.
  • Japon yer yatakları doğal içeriğe sahip olmaları ile özellikle ferah, ideal ısı dengesine sahip uyku zemini sunarlar. Lateks, yün ve pamuk gibi malzemeler tamamen doğal olup doğallığın tüm şifalı özelliklerini sunmaktadırlar. Lateks malzemesi, özel yöntemler ile kauçuk ağacının gövdesinden elde edilen sıvıdan yapılır ve harika bir yatak malzemesidir. Hava alan yapısı sayesinde de aşırı ısınma ya da üşüme gibi durumların önüne geçerek, ısınmaya bağlı olarak görülen sorunların, uyku kesintilerinin önüne geçmektedir. Mevsim koşullarından ayrı olarak sürekli ideal sıcaklık dengelerinde uyunmasını sağlar ve böylece doğal bir klima görevi görür.
  • Vücudu destekleyen yapıda olan Japon yer yatakları buna bağlı olarak görülen ağrı ya da rahatsızlıkların da önüne geçerler. En sık görülen yataktan kaynaklı rahatsızlıklar kas ve eklem ağrılarıdır. Vücut ağırlığını dengelemeyen yataklar, uyku esnasında belirli bir bölgenin vücudun tüm ağırlığını almasına sebep olurlar. Bu durum ise uyku boyunca o bölgedeki kasların çalışmasına neden olduğu için rahatlamanın önüne geçer ve uyku sonrasında bölgenin ağrımasına neden olur. Aynı şekilde vücut ağırlığının da eşit şekilde dağıtılmaması başta omurga olmak üzere bu bölgelerde kronik rahatsızlıkları beraberinde getirirler. Omurganın rahatlaması ve ağrımaması için diskler üzerine yük binmemesi gerekmektedir. Ancak yatağın bu pozisyonu almayı sağlamaması durumunda omurga yanlış pozisyona bağlı olarak diskler arasında çeşitli sorunlar ile uğraşmak zorunda kalır ve bu durum da özellikle bel – sırt ağrılarını beraberinde getirir. Japon yer yatakları yapıları gereği vücudu desteklerler ve en rahatlatıcı uyku deneyiminin yaşanmasına yol açarlar.

Japon Yer Yatağı Fiyatları Hakkında Daha Detaylı Bilgi İçin ”Japon Yer Yatağı Fiyatları Nelerdir? Fiyatlar Neye Göre Değişir?” Yazımızı Mutlaka İnceleyin.

  • Yatak odanıza farklı ve otantik bir görünüm kazanmasına yardımcı olurlar. Geleneksel yöntemlerin modern dokunuşlar ile buluştuğu Japon yer yatakları şık ve modern bir görünüm sağlarlar. Sade tasarımları sayesinde yatak odanızı güzelleştirdikleri gibi aynı zamanda yer sorunu olan odalarda da kullanım sonrasında kaldırmaya müsait yapıları sayesinde alan açmak için ergonomik işleve sahiptirler.
  • Normal yataklar çerçeveleri, alt kısımları ve çevreleri bakımından kir tutmaya oldukça uygundurlar. Ağır iskelet yapısı olmadığı ve çok daha az yer kaplaması bakımından Japon yer yataklarının temizliğini yapmak oldukça kolaydır. Özellikle kullanılan malzeme açısından da deforme olmaya, sarkmaya, göçme gibi durumlara karşı dayanıklı olup çok uzun süreli kullanım imkânı verir. Böylece yatak bakımı için harcanan süre kısalarak daha zahmetsiz bir yatak sahibi olursunuz.
  • Sıcak bir yaşam alanı yaratmanıza olanak tanırlar. Yerde ya da yere yakın durması bakımından yaşam alanınızı en iyi şekilde tasarlamanız için harika bir eşya özelliği taşırlar. Dayanıklı ve kolay temizlenebilir yapısı sayesinde uyku haricinde de kullanmaya son derece uygundurlar. İsteğe bağlı olarak bir sedir ya da kanepe olarak da kullanılabilmektedirler. Bu bakımdan üzerinde gitar çalabilir, film izleyebilir ya da kitap okumanız için gerekli özelliklere sahiptirler.
  • Odayı daha geniş gösterir. Bulunduğu odanın tavanlarının daha yüksek görünmesini sağlayarak odanın ferahlığını arttırır ve odayı kullanan kimselerin de kendilerini daha mutlu hissetmelerini sağlar. Özellikle iç mekan dekorasyonu için fazlaca önem veren kimseler için Japon yer yatakları bu bakımdan harika tasarımlar yapmalarına olanak vermektedirler.
  • Çocuklar için düşük yükseltiye sahip olduğu için rahatça oynamalarına ya da uyumalarına olanak tanır. Hafif yapısı sayesinde özellikle çocukların uykuları esnasında düşmelerini engellemek için yer yatakları aradıkları konforu ve güveni bulmalarını olanaklı hale getirir.
  • Minimalist yaşam tarzını sürüyorsanız ve bu yaşam stilini yaşamın her yerinde uygulamak istiyorsanız, yer yatakları önemli bir adım atmanızı sağlayabilir. Büyük bir başlık ya da yatak çerçevesi gibi eşyaları kullanmamanızı sağlayarak bulunduğunuz alanı olabildiğince *asketik bir yapıya indirgeyebilirsiniz.

En Çok Tercih Edilen Japon Yer Yatağı Modelleri Hangileri?” Yazısını Şimdi İnceleyin.

Japon Yer Yatağı Dezavantajları Nelerdir?

Japon yer yatağı dezavantaj barındırmayan, geleneksel yöntemler ile modern yatak yöntemlerini ustaca bir araya getirdiği için herkes için harika bir kullanım kolaylığı sunan yataklardır. Temelde yerde kullanım için üretilmelerine rağmen herhangi bir yükselti üzerinde de rahatlıkla kullanıma imkân verdikleri için rahatlıkla herkes tarafından tercih edilebilmektedirler. Doğal ve yapıcı özellikleri sayesinde de vücudun desteklenmesini, bu sayede çok rahat bir şekilde uyunmasını olanaklı hale getirirler.

Ufak dokunuşlar ile birlikte harika bir yatak odası görünümü sağlayan ve aynı zamanda da rahatlatıcı bir uyku ortamlı sunan Japon yer yatakları sayesinde her zamanki alıştığınız yatak alışkanlıklarınızı ardınızda bırakarak, dinlendirici, rahatlatıcı ve sağlığınız için son derece yararlı bir uyku deneyimi yaşayabilirsiniz. Japon yer yatakları için sizin için en uygun olacak modeli seçmek için istediğiniz zaman WellMatt uyku danışmanından destek alabilir ve bu sayede yatağınızı kolaylıkça seçebilirsiniz.

*Asketik :  Dünya zevklerinde vazgeçme, iç dönük yaşama felsefesi

Japon Yer Yatağı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?” Yazımızı Mutlaka İnceleyin.

Paylaş:
Önceki Yazı
Japon Yer Yatağı ve Normal Yatak Arasındaki Farklar Nelerdir?
Sonraki Yazı
Japon Yer Yataklarında Kullanılan Malzemeler Nelerdir?

0 Yorum

Yorum Yaz