15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Japon Yer Yataklarının Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?
Sonraki Yazı
Kilolu İnsanlar Yatak Seçiminde Hangi Yatakları Tercih Etmeli?

Japon Yer Yataklarında Kullanılan Malzemeler Nelerdir?

Japon yer yatakları ya da futon’lar geleneksel yatak malzemeleri ile günümüz yatak teknolojisinin en iyi ürünleri ile bir araya gelen, hem otantik görünümleri hem de konforlu uyku deneyimi için tercih edilen yataklar olmaktadırlar. Japon yer yatağında kullanılan malzemeler, her zaman en iyi bir uyku deneyimi sunmak için geliştirilmiş ve eşsiz harmandan oluşan, özenli işçilik ile bir araya getirilen içeriği barındırmaktadır.

Japon Yer Yatağı Modellerimizi inceleyin. Japon Yer Yatakları ve Fiyatları

Japon Yer Yatağı Özellikleri Nelerdir?

Japon yer yatakları geleneksel yatak malzemeleri ile günümüz yatak imkânlarını özenli ve yüksek performans elde etmek için bir araya getirilen modeller oluşmaktadır. Japon kültüründeki ismi ile futon’lar son derece önemli yere sahiptir. Japonya deprem bölgesi olduğu için yer yatağında uyumak güvenlik açısından kullanıcılara daha iyi bir uyku deneyimi sunmaktadır. Aynı zamanda yerde yatmak bilinçaltında aktif uyku evresi yani REM evresine girişi de daha kolay hale getirmektedir. Gün içerisinde öğrenilen bilgilerin pekişmesi, yeni beceriler kazanmak ve bilgilerin unutulmaması için aktif uyku evresinin büyük önemi bulunmaktadır. Aktif uyku evresi sırasında bu bilgiler zihne işlenir ve kalıcı olarak kazanılır. Ancak aktif uyku evresine giriş yapılması için uyku konforunun oldukça fazla olması gerekmekte, aynı zamanda da kişinin kendisini güvende hissetmesi önem taşımaktadır. Bu bakımdan aktif evreye geçiş için yer yatakları uygun yatak zeminini sunarak, kişilerin daha rahat şekilde bu evreye giriş yapmalarına olanak sağlamaktadır.

Japon Yer Yataklarının Avantajları Ve Dezavantajları Nelerdir.” Yazımızı da Mutlaka İnceleyin.

Yer yatakları aynı zamanda açık hücreli ve sürekli hava alan yapıları ile birlikte vücut ısısının yatakta toplanmasının önüne geçerler. Düşük kalite malzemeden üretilen yataklar hem malzemeleri hem de yüzeyleri bakımından vücut ısısını içeride tuttukları için bu durum terleme gibi rahatsızlıklara yol açabilmektedir. Böylesi durumların önüne geçmek için yatağın sürekli hava alması oldukça önemlidir. Yer yatakları ise hava alan yapıları ile birlikte terleme gibi durumların önüne geçerek daha üstün bir uyku konforu elde etmenize yardımcı olurlar.

Aynı zamanda kullanılan malzeme gereği yer yatakları ortopedik özellikler taşır ki sağlık açısından bu durum oldukça önemlidir. Yer yataklarındaki malzeme, vücut ağırlığını eşit şekilde yatağın geneline yayılmasına yardımcı olur ve böylece bir nokta üzerinde ağırlık oluşmasının önüne geçerek, çeşitli kas ya da eklem ağrılarının yaşanmasını engeller. Omurganızın yatarken dik kalmasını sağlayarak, üzerine basınç oluşmasını engelleyerek tüm vücudunuzu ve iskelet sistemini rahatlatır, bu sayede de her sabah yataktan daha dinç, enerjik ve dinlenmiş bir şekilde kalkmanıza olanak verir.

Zihinsel ve fiziksel bakımından sundukları özellikler ile öne çıkan yer yatakları, aynı zamanda kullanım kolaylığı da sunarak, odanızın tasarımını daha etkileyici şekilde yapmanıza, yatağa daha kolay girmenize ve yataktan daha rahat çıkabilmenize de imkân verirler. Yerde kullanımları ile odanızın otantik bir görünüm elde etmesine yarayan yer yatakları, bu özellikleri ile birlikte farklı bir uyku deneyimi yaşamak isteyenler için öne çıkmaktadır. Aynı zamanda hareket yalıtımı üstün olduğu için çiftlerin daha rahat uyumalarına imkân vererek, hareketi dengeler ve yatağın dalgalanmasının önüne geçilir. Dalgalanma olmadığında ise çiftler birbirlerinden rahatsızlık duymazlar ve böylece kesintisiz şekilde uyuyabilirler. Japon yer yatağı özellikleri bu açılardan en iyi uyku deneyimi için WellMatt tarafından kullanıcılara sunulmaktadır.

Daha Detaylı Bilgiler İçin ”Japon Yer Yatağı Nedir? Nasıl Olmalı?” Yazımızı Mutlaka İnceleyin.

Japon Yer Yatağında Kullanılan Malzemeler Nelerdir?

Japon yer yatağında kullanılan malzemeler iyi bir uyku deneyimi yaşamak için doğal ve ortopedik malzemelerden oluşmaktadır. İlk olarak yer yatakları teyelleme denilen iç içe geçirme yöntemi kullanılarak üretilirler. Bu bakımdan oldukça dayanıklı olup çok uzun süreler bile yapısal özelliklerini yitirmeden kullanım için uygundurlar. Bunun yanında kullanılan malzemeler;

  • Visco elastik malzemesi; Japon yer yataklarında kullanılan visco elastik malzemesi akıllı hücre yapısı ile vücudu tam saran ve çok yüksek ağırlıklara bile karşı koyan özel bir malzemedir. NASA tarafından geliştirilmiş olmasına rağmen yüksek performans özellikleri bakımından yataklarda da kullanılmaya başlanmış ve bu sayede üst düzey bir konfor sunmaktadır. Visco malzemesi, üzerinde bulunan ağırlığın şeklini alır ve böylece vücudun tam olarak kavranmasını sağlayarak, dengeli, konforlu ve vücudun doğal pozisyonunun elde edildiği bir uyku deneyimi sunar. WellMatt tarafından viscojel kullanıldığı için aynı zamanda visco malzemesi sürekli hava alan yapıdadır ve böylece ferah, dengeleyici, rahatlatıcı bir deneyim yaşanmasına da yardımcı olur.

En Çok Tercih Edilen Japon Yer Yatağı Modelleri Hangileri?” Yazımızda Japon Yer Yatak Modelleri Hakkında Daha Detaylı Bilgi Edinebilirsiniz.

  • Doğal lateks; kauçuk ağacının gövdesinden özel yöntemler ile elde edilen sıvının adı olan lateks, özel yöntemler ile blok haline getirilerek Japon yer yataklarında kullanılmaktadır. Rahat ve dinlendirici bir uyku deneyimi için harika bir destek sunan yapısı bulunmaktadır ve doğal olması ile birlikte uyku deneyiminin daha da artmasına yardımcı olmaktadır. Lateks, çok dayanıklı ve esnek bir yapıdadır. Vücut ağırlığının eşit şekilde yatağın geneline yayılmasına yardımcı olur ve böylece bir nokta üzerinde basınç oluşmasını engeller. Aynı zamanda kas ve eklem yapısını da rahatlatan özelliği bel ve sırt ağrıları başta olmak üzere benzer rahatsızlıkların da giderilmesine büyük katkı sunar. Omurganın doğal pozisyonunda olmasını sağladığı gibi omurga üzerine yük binmesinin de önüne geçerek, sağlıklı ve konforlu bir şekilde uyumayı mümkün hale getirir. Aynı zamanda lateks, yapısından kaynaklı hava kanallarına sahiptir ve hava kanalları yatağın sürekli hava almasını sağladığı gibi aynı zamanda da içinde bakteri, küf, mantar ya da toz gibi oluşumları da engeller. Bu özellikleri ile birlikte yer yataklarında harika sonuçlar veren lateks malzemesi, WellMatt tarafından tamamen doğal olarak kullanılmakta, hiçbir sentetik işleme maruz kalmamaktadır.
  • Rahatlığı daha da arttırmak için doğal pamuk ve yün ile desteklenen yer yatakları böylece daha iyi bir uyku deneyimi elde etmenizi kolay hale getirmektedir. Yüzde yüz Hollanda yünü kullanılması ile bakteri oluşumlarının önüne geçtiğiniz gibi özel yapısı doğal bir klima görevi görerek ısı değerlerinin de daha stabil olmasına yardımcı olur. Doğal pamuk ise yumuşaklığın daha da artmasına neden olarak, yatağınızı her zaman daha konforlu bir şekilde kullanmanıza olanak verir.
  • At kılı; yer yataklarında kullanılan at kılı, doğal özelliklerini arttırdığı gibi çok yüksek basınçlara bile karşı koyan yapısı ile birlikte yatağınızın formunu kaybetmesinin önüne geçer. Böylece yer yataklarında kullanılan at kılı hem yatağın hava almasına olanak verdiği gibi aynı zamanda da ne kadar yüksek basınç olursa olsun, her durumda yapısını kaybetmeden esneklik göstererek ağırlığın, yatak genelinde en iyi şekilde karşılanmasına, buna bağlı olarak da yatağın sağlıklı özelliklerine korumasına yardımcı olur. Ayrıca at kılı, vücudun doğal pozisyonunu desteklediği ve çeşitli kas – eklem rahatsızlıklarının da önüne geçtiği için özel bir malzemedir.
  • Japon yer yatakları özenli işçilikleri sayesinde çift taraflı kullanım için uygundurlar. Bu sayede her yüzeyde aynı konfor bulunur ve her yüzey farklı sertlik yapısına sahiptir. Böylece bir taraf yumuşak bir taraf sert olabilirken, iyi bir şekilde uyumanız için gereken tüm özellikler bu sayede sağlanmakta, uyku konforunuz çok uzun yıllar boyunca bozulmadan korunması ve her zaman en iyi performansı göstermesi için temin edilmektedir.

Japon Yer Yatakları İle Alakalı ”Japon Yer Yatağı Ve Normal Yatak Arasındaki Farklar Nelerdir?” Yazımızı da Mutlaka İnceleyin.

Paylaş:
Önceki Yazı
Japon Yer Yataklarının Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?
Sonraki Yazı
Kilolu İnsanlar Yatak Seçiminde Hangi Yatakları Tercih Etmeli?

0 Yorum

Yorum Yaz