15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
İnternetten Yatak Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz? 10 Püf Nokta.
Sonraki Yazı
Japon Yer Yataklarının Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Japon Yer Yatağı ve Normal Yatak Arasındaki Farklar Nelerdir?

Uyku her ne kadar sağlıklı ve dinç olmak için önemliyse, aynı zamanda yatak odasının görünümü de oldukça önem taşımaktadır. Yatak odası, zamanın büyük bir çoğunluğunun geçirildiği, dekorasyonuna göre insana olumlu enerjiler veren oldukça özel bir alandır. Uyku ihtiyacı ve yatak odasının bu özellikleri birleştiğinde ise Japon yer yatakları ihtiyacı doğru şekilde karşılayan özel yataklar öne çıkmaktadırlar. Bu özel yatağın özelliklerinin tam olarak bilinmesi için ise Japon yer yatağı ile normal yatak arasındaki farklar önemli bir ölçüt oluşturacaktır.

Japon Yer Yatağı Modellerimizi inceleyin. Japon Yer Yatakları ve Fiyatları

Japon Yer Yatağı Nedir?

Japonların geleneksel yatakları anlamında kullanılan futon ya da Japon yer yatağı ideal ve otantik bir uyku kalitesi isteyenler için son zamanlarda sık tercih edilen yataklara denilmektedir. Japon kültüründe uykunun dinlenmek ve güne dinç bir şekilde başlamak için oldukça büyük bir önemi bulunmaktadır. Hatta geleneksel Japon kültürü, uykuyu yaşamın çok önemli bir alanı olarak görür ve uyku anlarının iyi geçmesi için gereken kıymetin verilmesini savunur. Çünkü iyi bir uyku ile insan dinç olur, enerji taşır, başladığı yeni günün farkında olur ve yaşam kalitesi yükselir. Bu şekilde düşüne Japonların, bu özelliklerini yansıtan yatakları olan yer yatakları, hem işlevsel hem de tasarım açısından oldukça kullanışlıdır.

Normal yataklardan farklı yerde ya da yere yakın kullanıma uygun olarak oluşturulan Japon yer yatakları kaliteli bir şekilde uyumayı sağlamalarının yanı sıra aynı zamanda güvenli bir şekilde uyumak için de gerekli olan şartları sağlarlar. Japonya’nın bir deprem bölgesi olduğu göz önünde tutulduğunda, herhangi bir sarsıntı anında yer yataklarında daha güvenli olmak mümkündür. Elbette sadece güvenlik için değil sağlıklı ve konforlu olmaları ile öne çıkarlar. Lateks, organik yün ve pamuk gibi doğal içeriğe sahip malzemeler kullanılarak üretilen yer yatakları doğallıkları ve geleneksel yapıları sayesinde her zaman kaliteli bir uyku sunan yataklar olarak tercih edilmektedirler.

Daha Detaylı Bilgiler İçin ”Japon Yer Yatağı Nedir? Nasıl Olmalı?” Yazımızı Mutlaka İnceleyin.

Normal Yataklar ve Japon Yer Yatağı Arasındaki Farklar

Normal yataklar ve Japon yer yatağı arasındaki farklar şu şekilde sıralanabilir;

  • Japon yer yatakları açık hücreli ve sürekli hava almayı sağlayacak bir yapıdadırlar. Günümüz yatak konusunda önemli gelişmeleri, geleneksel yer yatağı formu ile buluşması sonucunda harika bir yatak konforu sağlanmaktadır. İyi bir uyku için bir yatağın en büyük önemi iskelet yapısına herhangi bir zarar vermeyecek formda olmasıdır. Başka bir deyişle kas ve eklem ağrılarının önüne geçecek bir yapıda olmalıdır. Japon yer yatakları vücudu destekleyen yapıdadırlar ve özellikle yerde kullanıldıkları için omurganın en doğal pozisyonunu almalarına yardımcı olmaktadırlar. Normal yataklar ise özellikle yaylı yataklar vücudun yanlış pozisyonda olmasına yol açabilmektedirler. Yaylı yataklarda görülen birbirine bağımsız olarak çalışma prensibi, bir bölgede ağırlık olduğunda diğer bölgelerin bu ağırlığa karşılık vermemesine yol açmaktadır. Böylece yatılan kısımlarda belirli bir ağırlık oluşurken, yatağın diğer kısmı bu ağırlıktan bağımsızdır. Bu durum ise yatağın dengesiz bir yapıda olmasına ve vücut ağırlığının belirli noktalarda toplanarak o bölgelere basınç uygulanması anlamına gelmektedir. Çeşitli eklem ağrıları normal yataklarda en fazla bu yüzden görülmektedir.
  • Japon yer yataklarında kullanılan lateks, pamuk ve yün gibi malzemeler tamamen doğal özellikler taşırlar. Bu doğal özellikleri sayesinde rahat ve eşsiz bir konforda uyunmasını olanaklı hale getirir. Yer yataklarında kullanılan lateks malzemesi özel yöntemler ile kauçuk ağacının gövdesinden imal edilmektedir. Blok haline getirilerek yataklarda kullanılır ve dengeli yapısı, nefes alan özelliği ile sürekli yatağın hava almasına ve vücut ağırlığının da eşit olarak tüm yatağa dağılmasına neden olur. Vücut ağırlığının eşit olarak yatağa dağıtılması herhangi bir bölge üzerinde fazladan yük oluşmamasını sağlayarak etkili bir kas yenilenmesine ve kan akışının normal şekilde oluşmasını sağlar. Ayrıca hareket dağıtıcı özelliği sayesinde çift halinde yatan kimselerin hareketlerinden birbirlerinden etkilenmelerini önleyerek uykunun kesilmesini engeller.

Japon Yer Yatağını Kimler Tercih Etmeli?” Yazımızı da Mutlaka İnceleyin.

  • Kullanılan pamuk ve yünler de geleneksel yataklara göre çok daha ideal bir yumuşaklık sunarlar. Doğal ve ithal olmaları sayesinde bir yatak rahatlığı için gereken tüm özellikleri yapılarında barındırarak istediğiniz yumuşaklığın elde edilmesini sağlarlar.
  • Normal yataklarda özellikle mevsim koşullarına bağlı olarak terleme ya da aşırı üşüme gibi durumlar oluşabilmektedir. Japon yer yatakları ise doğal klima gören yapıları sayesinde mevsim koşullarından bağımsız olarak ideal olan ısı değerlerinin her zaman muhafaza edilmesini sağlarlar. Yatağın hava alması ile birlikte terleme gibi durumlar oluşmaz ve özellikle bu sorundan rahatsız olan kimseler için ideal bir konfor temin edilir.
  • Japon yer yatakları sürekli hava alan yapıları sayesinde içlerinde bakteri, mantar, küf gibi çeşitli akarların oluşumunun önüne geçerler. Normal yataklarda, özellikle yaylı yataklarda gerek kullanılan malzeme gerekse kapalı sistem sayesinde bakteri, küf, mantar gibi oluşumlar sık olarak görülmektedir. Böylece Japon yer yatakları, özellikle alerjisi olan kimseler için harika bir ortam sunmaktadırlar.
  • Japon yer yatakları görünüşleri itibariyle yatak odasını daha sıcak bir hale getirmektedirler. Otantik bir görünüm katmak isteyenler için yer yatakları ideal seçim olmaktadır.
  • Yapılan araştırmalara göre özellikle aktif uyku evresi olarak adlandırılan REM evresine giriş için kişinin kendisini güvende hissetmesi gerekmektedir. Uyku esnasında tedirgin olunduğunda, kişi kendisini güvende hissetmediğin uykusu sıklıkla refleks olarak bölünmekte ve bu da çeşitli sorunların oluşmasına neden olmaktadır. Japon yer yatakları yere yakın olmaları sayesinde kişinin kendisini psikolojik olarak daha güvende hissetmesine neden olurlar ve özellikle deprem bölgelerinde bu tür sorunlar yaşayan kimselere güvenlik sunarlar. Japon yer yataklarında uyuyan kimselerin aktif uyku evresine çok daha kısa sürelerde giriş yaptıkları görülmüştür.
  • Her yaş için uygundurlar. Normal yataklar her yaş için uygun olmayabilmektedirler. Özellikle yaylı yataklar, çocuklar için son derece zararlı bir gelişim göstermelerine yol açar. Kas ve eklem gelişimlerini olumsuz etkileyerek, omurgaları üzerinde de başta duruş pozisyonu olmak üzere çeşitli rahatsızlıkların oluşumunu sağlarlar. Yer yatakları ise yapıları gereği her yaştan kimse tarafından kullanılmaya uygundurlar.
  • Kullanılan malzeme sayesinde uzun ömürlü kullanıma sahiptiler. Doğal içerikleri sayesinde normal yataklarda sık görülen çökme, deforme olma, bozulma, dağılma gibi durumlar Japon yer yataklarında görülmez. Çok yüksek ağırlıklara bile dayanıklıdırlar ve ağırlık üzerinden kalktığında eksi formlarını hemen almaktadırlar. Yer yatakları aynı zamanda yapıları gereği kolay temizlemeye de olanak vermektedirler. Yüzeyleri kolay kir tutmadığı için çok detaylı bakım gerektirmez ve olası bir temizlik durumunda da kirlerin kolayca çıkmasını olanaklı hale getirirler.

Bu koşullar altında otantik ve sağlıklı bir uyku istiyorsanız normal yataklara kıyasla çok daha gelişmiş özellikler gösteren Japon yer yataklarını tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda kullanım alanı kısıtlığı bulunan yerlerde, her kullanım sonrasında pratik bir şekilde kaldırılabilen yer yatakları bu açıdan da yatak odalarında sık görülen bir sorunun üstesinden gelmektedirler. İhtiyacınıza göre belirleyeceğiniz Japon yer yatağını seçmek için WellMatt uyku danışmanından yardım alabilir ve harika bir uyku konforuna rahatlıkla kavuşabilirsiniz.

En Çok Tercih Edilen Japon Yer Yatağı Modelleri Hangileri?” Yazımızı da Mutlaka İnceleyin.

Paylaş:
Önceki Yazı
İnternetten Yatak Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz? 10 Püf Nokta.
Sonraki Yazı
Japon Yer Yataklarının Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

0 Yorum

Yorum Yaz