15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Corona Sürecinde Yatak Dezenfeksiyonu ve Temizliği Nasıl Sağlanır?
Sonraki Yazı
Ortopedik Yatak Nasıl Olmalı?

En İyi Ortopedik Yatağı Nasıl Seçerim?

İyi ve dinlendirici bir şekilde uyumak isteyenlerin tercihi olan ortopedik yataklar günümüz piyasa koşullarında çok fazla model ile satışa sunulduğu için karar vermek zor olmaktadır. Çeşitli eklem ve kas rahatsızlıklarını gidermek isteyenler bu durumda en iyi ortopedik yatağı nasıl seçerim sorusunu sormaktadırlar. Kendiniz için doğru olan ortopedik yatağa belirli noktaları göz önünde tutarak karar vermeniz gerekmektedir.

Ortopedik Yatak ve Özellikleri Nedir?

Ortopedik yatak kavramı piyasa koşullarında sık kullanılan bir sözcük olmasına rağmen çoğu zaman içeriğin yanlış olarak kullanılmasına neden olmaktadır. Ortopedik kavramı bel ve sırt ile ilgili olan anlamına gelmektedir ancak yataklarda anlam genişlemesine uğrayarak sağlıklı bir uyku için gereken tüm özellikleri ifade etmektedir. Vücudun doğru pozisyonda olması, uykunun kesintisiz olması, dinlendirici bir şekilde uyumak gibi özellikleri taşıyan yataklar ortopedik olarak adlandırılmaktadır. Bu bakımdan ortopedik yatak başlı başına bir tür değildir. Vücut için yararlı olan yatakları ifade etmek amacıyla kullanılan genel bir terimdir.

Ortopedik yatakların özellikleri ise şu şekildedir;

  • Vücuda destek veren yapıdadırlar. Ortopedik yataklar ,vücudu destekleyerek yanlış pozisyonu almasının önüne geçerler. Yanlış yatak seçiminden kaynaklanan pek çok sorun bulunmaktadır. Örneğin standart yaylı yataklar ortopedik özellikler taşımazlar. Vücuda sürekli başınç uyguladıkları ve ağırlığı eşit olarak dağıtmadıkları için yatakta dalgalanmalara sebep olmakta, dolayısı ile vücuda gereken desteği sağlamamaktadırlar. Bu durum ise pek çok rahatsızlığın, özellikle eklem ve kas ağrılarının oluşmasına neden olmaktadır.
  • Ortopedik yatakların diğer bir önemli özelliği ise vücut ağırlığının eşit şekilde dağıtılmasını sağlamalarıdır. Vücut ağırlığının eşit olarak dağıtılması ile kan akışı normal seyrine dönmekte ve yıpranan kaslar etkin bir şekilde yenilenmektedir.

Bu temel özelliklerin yanı sıra ortopedik özellikler taşıyan yataklar ferah, hava alan ve konforlu uyku deneyimi sunan yataklardan oluşmaktadır.

Ortopedik Yatak Nasıl Seçilir?

Ortopedik kavramı sağlık ve konforlu uyku için genel bir kavram olduğu için mevcut ağrılarınıza ya da yatağın özelliklerine göre yatak tercihinde bulunabilirsiniz. Bu bakımdan ortopedik yatak seçimi için en önemli nokta ortopedik özellikler gösteren yatakları tanımaktır. WellMatt olarak tüm yatak modellerimiz ortopedik özellikler göstermektedir ancak hepsinin öne çıktığı belirli alanlar bulunmaktadır.

Rahatlığı Bir Arada Bulmak İsteyenler İçin: Visco Yataklar

Akıllı yatak olarak da bilinen visco yataklar günümüzün en sık tercih edilen ortopedik yatakları arasında gelmektedir. 1960’lı yılların sonunda NASA tarafından astronotların uzay yolculuklarını rahat bir şekilde geçirmeleri için tasarlanmış olan bu özel malzeme, astronotlar için olumlu sonuçlar verince pek çok alanda kullanılmaya başlanmıştır. Yataklarda kullanılması ile birlikte kısa süreler içerisinde geniş kesimler tarafından tercih edilen visco yataklar, açık hücreli yapısı sayesinde vücudun ağırlığını ve ısısını dengeleme özellikleri ile öne çıkmaktadır. Üzerine binen ağırlığın şeklini alan ve ağırlık kalktıktan sonra tekrar eski halini alan visco yataklar bu sayede vücudun tüm boşluklarını dolduran bir yapıdadırlar. Omurganın düz ve sağlıklı olmasına yardımcı olan visco yataklar, kaliteli bir uyku için gereken omurganın doğru pozisyonda olmasına yardımcı olmaktadırlar. Özellikle yaylı yataklarda görülen basınçtan çok farklı olan visco yataklar, vücudun rahatlamasını sağlarlar ve tüm vücut ağırlığının da eşit şekilde dağılmasına neden olurlar. Bu sayede uyku esnasında vücut ağırlığını dengeli bir şekilde dağıtır, aynı zamanda da çeşitli rahatsızlıkların yaşanmasının önüne geçilir. Visco yataklar piyasa koşullarında genelde aşırı terlemeye neden olan yataklar olarak bilinmektedir. Bu durum düşük kalite visco malzemesinin kullanılmasından kaynaklanmaktadır. WellMatt olarak visco yatak modellerimizde kullandığımız ViscoJel sayesinde rahatlatıcı ve sürekli hava alan yapıda bir yatağa kavuşabilirsiniz. Bu sayede ferah, hava alan ve vücudunuzu doğru şekilde destekleyici bir yatakta karar kılarsınız. Visco yataklar özellikle sırt, bel ve çeşitli eklem ağrısı çekenler için ideal yataklar olmaktadırlar.

Doğallık ve Rahatlığı Ön Planda Tutanlar İçin: Lateks Yataklar

WellMatt olarak sunduğumuz lateks yatak modelleri, tropik bölgelerde yetişen kauçuk ağacının gövdesinden elde edilen lateks sıvısından üretilmektedir. Bu sıvının özel yöntemler ile blok haline getirilip kullanılması ile birlikte yataklar yataklar için ideal bir malzeme haline gelmektedir. Lateks dayanıklılığı, esnek oluşu ve  doğal oluşu ile öne çıkan, uyku esnasında vücudun doğru pozisyonda olmasını sağlayarak ortopedik özellikler taşıyan yatak türüdür. Lateks yatakların en büyük özellikleri çok sayıda deliğe sahip olmalarıdır. Delikli sünger yapısı sayesinde sürekli bir hava akımı oluşmakta ve bu durum hem kötü koku, bakteri, mantar, küf gibi oluşumların önüne geçmekte, hem de stabil bir ısı dengesi sağlamaktadır. Özellikle cilt sorunları olanlar için daimi bir hava dolaşımının olması son derece önemlidir. Lateks malzemesi aynı zamanda son derece dayanıklı bir malzeme olduğu için üzerindeki ağırlığa ya da kullanıma bağlı olarak deforme olmamaktadır. Orta – sert yapısı ile birlikte vücudun doğru pozisyonu almasına ve desteklenmesine yardımcı olan lateks modelleri, özellikle sırt ve bel ağrısı yaşayanların sancılarını azaltmak için büyük bir kolaylık sağlamaktadır. Çoğu modeli çift taraflı kullanıldığı için de hangi yüzey olursa olsun her zaman  ideal olan sertliği ve konforu sunarlar. Malzemenin yapısı gereği vücut ağırlığını eşit şekilde dağıtma özelliği bulunmaktadır. Bu özellik sırt, kas, eklem, bel gibi bölgelerin ağrılarını gidermek için oldukça etkindir. Omuriliğin doğru pozisyonda olmasına, vücudun doğru gelişim göstermesine ve dinlendirici bir şekilde uyumaya neden olan lateks yataklar ortopedik yataklar arasında öne çıkan modellerden olmaktadır. Ancak lateks özelliklerinden yararlanmak için doğal lateks kullanılmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Piyasa koşullarında maliyeti düşürmek adına sentetik lateks kullanılmaktadır ve sentetik lateks malzemesi kimyasal barındırdığı için vücutta çeşitli rahatsızlıkların oluşumuna neden olabilmektedir. WellMatt tarafından üretilen lateks modelleri tamamen doğal içeriğe sahiptirler.

Doğallığı Her Şeyin Üzerinde Tutanlar İçin: Doğal Yatak Modelleri

Ortopedik özellikleri aynı zamanda doğal malzemeler ile birleştirmek istiyorsanız özel yapım olarak sunduğumuz organik yatak modellerimiz doğru bir tercih olacaktır. Yapımlarında ve içlerinde tamamen doğal malzeme olan bu özel yataklar, doğallığın şifasını sağlamaktadırlar. Organik yataklarda kullanılan Hindistan cevizi lifi ya da at kılı gibi malzemeler kendi yapıları itibariyle esnek ve dengeleyici özelliklere sahiptirler. Bu özellikleri sayesinde kas, kemik, omurilik gibi rahatsızlıkları önleyebilir, dinlendirici bir şekilde uyumanızı sağlarlar. Aynı zamanda organik yataklar hiçbir kimyasal barındırmadıkları için de cilt sorunlarının da oluşmasını engellerler.

Geçmişin Bilgeliğini İsteyenler: Japon Yer Yatağı Modelleri

Japon yer yatağı modelleri kullanılan malzeme ve kullanım biçimi bakımından vücudun doğru pozisyonu almasına, iskelet sisteminin korunmasına ve tüm vücudun dinlenmesine neden olmaktadırlar. Geleneksel Japon yer yataklarının şifalı özellikleri temel alınarak hazırlanmış olan bu özel yataklar, hem içerikleri hem de malzemelerinin kaliteli olmaları sayesinde çeşitli rahatsızlıklar yaşayan kişilere dinlendirici uykuyu sunmaktadırlar.

WellMatt olarak sunduğumuz tüm yatak modelleri ortopedik özelliklere sahiptir ancak ortopedik yatak seçiminde fiziksel özellikleriniz de önemli olduğu için bu noktaları göz önünde tutarak WellMatt uyku danışmanından yardım alarak doğru olan ortopedik yatağı kolayca seçebilirsiniz.

Paylaş:
Kategori:Ortopedik Yatak
Önceki Yazı
Corona Sürecinde Yatak Dezenfeksiyonu ve Temizliği Nasıl Sağlanır?
Sonraki Yazı
Ortopedik Yatak Nasıl Olmalı?

0 Yorum

Yorum Yaz