15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Beden ve Ruh Sağlığınız için Egzersiz Önerileri
Sonraki Yazı
Doğal Yatak Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Doğal Yatak Fiyatları Nelerdir Ve Fiyatlar Neye Göre Değişir?

Doğal içeriğe sahip bir yatakta konforlu ve sağlıklı bir uyku deneyimi yaşamak isteyenlerin tercihi olan doğal yatak modelleri, son zamanlarda sağlığını ve uyku kalitesini düşünenler tarafından tercih edilmektedir. Doğal olanın aynı zamanda sağlıklı olduğundan hareketle her geçen gün doğal yataklara daha fazla talep olmaktadır. Ancak doğal yataklar farklı malzemelerden üretilmektedir ve bu durum da fiyatlarına etki etmektedir. Doğal yatak fiyatları yatak almak isteyenlerin en çok merak ettiği konular arasında yer almaktadır.

Organik ve Doğal Yatak Modellerimizi inceleyin. Full Ortopedik Organik ve Doğal Yatak Modelleri & Fiyatları

Doğal Yatak Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Doğal yataklar tamamen doğal olan malzemelerden üretilmektedirler ve bu sayede sağlık açısından hiçbir sorun teşkil etmeden, vücut için gereken desteği sağlayarak uyku deneyiminin yaşanmasını sağlamaktadırlar. Aynı şekilde doğal yataklar sağlıklı ve konforlu bir uykunun yanında kullanılan malzemenin kalitesinden ötürü çok uzun süreler kullanım kolaylığı sunmaktadırlar ve bu sayede hem sağlıklı hem de uzun soluklu yataklar olmaktadırlar. Doğal yatak olarak adlandırılan bir yatağın içeriğinde ve yapımında sentetik malzeme kullanılmamış ve tüm sağlık sorunları göz önünde tutularak hazırlanmıştır. Bu bakımdan doğal yatak özellikleri şu şekilde sıralanabilmektedir;

  • Yapımında ve içeriğinde sentetik malzemeler bulunmaz ve doğal malzemeler ya tamamen ya da büyük oranda kullanılır. Her durumda doğal yataklar, sağlıklı, ferah ve dinlendirici bir uyku deneyimi yaşanmasına yardımcı olurlar.
  • Doğal yataklarda vücut yapısı, cilt ve çeşitli eklem – kas ağrılarının önüne geçilmesini sağlayacak özel bir sistem bulunmaktadır. Bu sayede yatağı kullanan kimselerin yaşayacakları sağlık sorunlarının önüne geçilir, dinlendirici bir şekilde uyumaları sağlanır.
  • Özel kumaşları sayesinde doğal yataklar kolayca kir tutmazlar, kir tuttuklarında dahi ise kolayca temizlenme özelliğine sahiptirler.
  • Kemik ve kas gelişimine destek verirler bu sayede özellikle gelişim çağındaki çocuklar için de rahatlıkla tercih edilebilirler.
  • Doğal yataklarda yay bulunmamaktadır, yay yapısı gereği çeşitli ağrılara neden olduğu için doğal yataklarda tercih edilmemektedir.
  • Doğal yataklar, yapıları gereği doğal havalandırma özelliğine sahiptirler ve bu sayede yazları serin, kışları ise sıcak bir uyku zemini oluşur. Böylece hem aşırı terleme ya da üşüme gibi durumlar da engellenmiş olmaktadır.

Bu özellikler ile doğal yataklar öne çıkmakta, geniş kesimler tarafından her geçen gün daha fazla talep görmektedirler. İyi, doğal, ferah ve ortopedik özellikler gösteren bir yatakta uyumak istiyorsanız siz de doğal yatak modellerimize göz atabilirsiniz.

Doğal Yatak Fiyatları Nedir, Nasıl Belirleniyor?

Doğal yatak fiyatlarının belirlenmesi sağlığınız için özel olarak üretilen bu yatakların üretim ve malzeme seçimi aşamasında etkili olmaktadır. Başka bir deyişle piyasa koşulları içerisinde sentetik yataklar çok fazla olduğu için doğallık isteyenlere özel olarak üretilen doğal yatakların fiyatları da özenli işçiliğe ve kullanılan malzemeye göre belirlenmektedir. Bu bakımdan doğal yatak fiyatlarını belirleyen etmenler;

Kullanılan Malzeme

Doğal yataklar için kullanılan malzeme fiyatları belirleyen en önemli unsurdur. Bir yatağın doğal olması için doğal unsurlar gösteren malzemelerden üretilmesi gerekmektedir. Bu unsurları taşımayan yataklar doğal olarak adlandırılmayacak ve doğal özellikler taşımayacaktır. WellMatt olarak sunduğumuz doğal yataklarda kullanılan malzemeler şu şekildedir;

  • Doğal Lateks; Tropik bölgelerde yetişen kauçuk ağacının gövdesinden özel yöntemler ile alınan sıvıdan üretilen lateks malzemesi doğal gözenekleri, sağlam yapısı ile öne çıkmaktadır. Vücuda destek veren yapısı sayesinde uyku esnasında vücudun doğru pozisyonu almasını sağlamaktadır. Özellikle uyku esnasında vücudun doğru pozisyonda olması eklem ve kas sorunlarının önüne geçtiği gibi aynı zamanda da rahat bir şekilde uyumayı sağlamaktadır. Genelde uykudan yorgun ve ağrılar ile uyanmak, iyi bir yatak deneyimi yaşamamaktan ileri gelmektedir. Lateks, yapısı gereği tüm vücut ağırlığını eşit olarak dağıttığı için hem vücudun doğru pozisyonda olmasını sağlar hem de hiçbir bölge üzerine fazladan yük binmemesine neden olur. Uyku esnasında sağlığınız için uygun olmayan yatakları kullanmanız halinde genelde vücut ağırlığınız eşit olarak dağıtılmamaktadır. Bu durumlarda ise belirli bölgeler üzerine vücut ağırlığınız oluşmakta, uyku esnasında bu bölgeler sürekli çalıştıkları için yenilenememektedirler. Lateks ise yapısı gereği ağırlığı eşit olarak dağıtır ve bu sayede tüm vücudun dinlenmesini sağlar. Aynı zamanda lateks kendiliğinden hava gözeneklerine sahip olması ile sürekli yatağın hava almasını sağlar, kötü koku, bakteri, mantar, küf gibi zararlı oluşumların önüne geçer. Ayrıca yatağın sürekli hava alması ile birlikte sabit bir ısı dengesi de oluşturulmuş olur. Böylece mevsim koşullarından bağımsız olarak yatağın ısısı, uyumak için en ideal derecede tutulur ve ısıdan kaynaklı sorunların önüne geçilir. Aynı zamanda lateks, yapısı gereği dayanıklı bir malzeme olduğu için kullanıma bağlı olarak çökme, deforme olma gibi durumlar yaşanmaz ve çok uzun süreler kullanıma imkân verir. Fakat piyasa koşullarında maliyeti düşürmek adına sentetik lateks yaygın olarak bulunmaktadır. Fabrika ortamında üretilmiş bu tür lateks çeşitleri doğal özellikler taşımadıkları gibi aynı zamanda da sağlık için ciddi sorunlar teşkil etmektedirler. Başta cilt sorunları ve alerjik reaksiyonlara neden olan sentetik lateks kullanımından kaçınmak gerekmektedir. WellMatt olarak kullandığımız tüm lateks modellerinde doğal olmasına özen gösteriyor ve organik içerik kullanıyoruz. Bu durum ise fiyatlara etki etmektedir.
  • At Kılı; doğal yataklar için son derece elverişli olan malzemelerin başında at kılı gelmektedir. At kılı, yapısı gereği esnek bir özelliğe sahiptir ve bu esnekliği ile çok yüksek basınçlara bile karşı koyabilmekte, yatağın formunu korumasına ve bozulmamasına neden olmaktadır. Aynı zamanda doğal bir havalandırma sistemine de sahip olduğu için yatağın sürekli hava almasını sağlamaktadır. At kılı ayrıca mevsim koşullarından bağımsız olarak yatağın uyumak için ideal olan sıcaklığını korumasını ve rahat bir şekilde uyunmasını sağlamaktadır.
  • Hindistan Cevizi Lifi; doğal yatak malzemesi olarak öne çıkan Hindistan cevizi lifi, özel yöntemler ile elde edilmektedir. Yapısı gereği hava alan ve esneklik özelliğine sahip olan malzeme aynı zamanda kendisine özgü özel bir kokuya da sahiptir. Bu sayede yatakta hem bir ferahlık hem de konforlu bir uyku deneyimi yaratmaktadır. Esnek yapısı sayesinde de vücut ağırlığının eşit şekilde dağıtılmasını sağlayan bu özel malzeme yapımı itibariyle fiyatları etkilemektedir.

Kolay Temizlenebilir Olması ve Uzun Ömürlülüğü

Doğal yatakların kolay temizlenebilir olması ve uzun ömürlü kullanım sunmaları da fiyatlarını etkilemektedir. WellMatt olarak sunulan doğal yatakların özel kumaşları sayesinde kolay kir tutmama özellikleri bulunmaktadır. Kirlendikleri zaman ise kumaşlarının yapıları gereği kolay bir şekilde temizlenebilmektedirler. Aynı zamanda gerek bu özellikleri gerekse kullanılan malzeme ve özenli işçilik ile birlikte doğal yataklar, çok uzun süreli kullanım imkânı sunmaktadırlar. Doğal yatak fiyatlarını etkileyen bu durumlar, uzun vadede ekonomik açıdan iyi bir karar vermenizi göstermektedir. Çünkü ucuz yataklar ile hem sağlık sorunları yaşamamak hem de çok kısa sürelerde yeni yatak arayışına girmemek için doğal yatakları tercih edebilirsiniz. İhtiyaçlarınızın kapsamında kendiniz için doğru olan yatağı bulmak için WellMatt uyku danışmanı ile kolayca iletişime geçebilir ve doğal yatakların konforuna en uygun fiyatlar ile erişebilirsiniz.

Paylaş:
Kategori:Genel
Önceki Yazı
Beden ve Ruh Sağlığınız için Egzersiz Önerileri
Sonraki Yazı
Doğal Yatak Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

0 Yorum

Yorum Yaz