15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Bebekler İçin Visco Yatak Mı Yoksa Lateks Yatak Mı Uygundur?
Sonraki Yazı
Yatak Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebekler İçin Visco Yatak Mı Lateks Yatak Mı?

Son zamanlarda rahatlıkları açısından sık olarak kullanılan yatakların başında visco ve lateks yataklar gelmektedir. Her birisinin kendisine özel olarak avantajları bulunan bu yataklar, geniş kesimler tarafından tercih edilmektedir. Üstelik yapılarında dayanıklılık, sundukları konfor neticesinde pek çok kesimin rahat bir şekilde uyuyabilmelerine olanak sağlamaktadırlar. Ancak söz konusu bebekler olunca visco ve lateks yataklar arasında ayrım yapılması gerekmektedir. Bu ayrım, bebeklerin fiziksel ve zihinsel gelişimlerini doğru bir şekilde sağlamaları açısından oldukça önemlidir.

Bebek Yatakları Kategorisindeki Yatakları inceleyin. Ortopedik Bebek (Yenidoğan) Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Bebekler İçin Doğru Yatak Nedir?

Bebekler için doğru yatak onların kesintisiz ve sağlıklı uyumalarını sağlayan yatak türüdür. Bebekler yeni doğduklarında henüz gelişimlerini tamamlamamış haldedirler. Onların gelişimleri sürdürmeleri açısından gün içerisinde sık uyumaları gerekmektedir. Bu yüzden bebekler günde ortalama 18 saat kadar uyurlar. Özellikle gece uykuları, gün içerisinde öğrendiklerini pekiştirmeleri adına da büyük önem taşımaktadır. Zihinsel gelişimlerinin herhangi bir sorun yaşamadan tamamlayabilmek adına bebeklerin kesintisiz bir şekilde uyumaları bu yüzden önemlidir. Ayrıca fiziksel gelişimleri de uyku esnasında oluşur. Bebekler yeni doğduklarında bağışıklık sistemleri, kemik yapıları ve kas yapıları gibi pek çok konuda oldukça zayıftırlar. Bu zayıflıkları ise sağlıklı bir uyku ile giderilir. Böylece bebeğinizin sağlıklı bir şekilde gelişme göstermesi adına uykusuna oldukça dikkat etmeniz gerekmektedir. İyi bir uykuyu ise doğru yatak tercihi ile sağlayabilirsiniz. 

Visco Yatak Nedir?

Son zamanlarda kullanım açısından artan bir popülerliğe sahip olan visco yataklar, ilk kez 1960’lı yıllarda NASA tarafından astronotların uzay yolculuklarında kullanmaları adına geliştirilmiştir. Omurgaya binen yükü ve basıncı azaltmak adına tasarlanan visco elastik malzemesi, kısa süre içerisinde yataklarda da kullanmaya başlanmıştır. İşlevsel oluşu nedeniyle yatakların dışında pek çok alanda kullanılmaktadır.

Visco elastik malzeme, temel olarak vücudun ağırlığını ve sıcaklığını muhafaza ederek, vücut şeklini almaktadır. Bir başka deyişle visco yatak yumuşak özellikler taşırlar. Çünkü visco yatağa yatıldığında içine gömülmüş gibi bir his oluşur. Bu durum yumuşak yatak isteyenleri memnun etmektedir. Aynı zamanda açık hücreli yapısı sayesinde küf, mantar, bakteri gibi oluşumların da önüne geçmektedir. Visco yataklar sünger ve özel visco süngerden yapılmaktadır. Çünkü tamamen visco olan bir yatakta olanaksızdır, böyle bir durumda yatan kişi yatağın için gömülür. Visco yapısı gereği şekil alan bir malzeme olduğundan ötürü, en iyi yanında sünger ile desteklenerek kullanılmaktadır. Visco yatakların genel özellikleri ise şöyle sıralanabilir;

  • Ortopedik özellikler taşır, özellikle vücudu saran yapısı ile sık hareket eden kimseler için ideal uyku düzeni oluşturur. Visco yataklarda yay kullanılmaz.
  • Piyasada kullanılan visco yataklar aşırı terlemeye neden olabilir. Ancak WellMatt olarak kullandığımız ViscoJel sayesinde terleme gibi durumların önüne geçilir ve yatağın sürekli hava almasına olanak sağlanır.
  • Ağırlığa ve ısıya duyarlı yataklardır. Yatıldığında vücut şeklini alırlar, vücudu tam olarak sararlar.
  • Bakteri, küf, mantar gibi oluşumlara açık hücreli yapısı sayesinde dayanıklıdırlar. 
  • Isı değerinin korunmasına açık hücreli yapısı sayesinde özen gösterir. Isı değerlerinde rahatsız edici iniş çıkışların önüne geçer.
  • Vücudu destekleyen yapısı ile başta omurga ve eklem gibi rahatsızlıkların önüne geçer.
  • Uyku esnasında vücut ağırlığının dengeli bir şekilde dağıtılmasını sağlayarak, basınçtan kaynaklı rahatsızlıkları ya da uyku bölünmelerini engeller.

Sunduğumuz visco yataklar bu özelliklere sahip olmasına rağmen bebekler için ürettiğimiz yataklarda visco malzemesi kullanmıyoruz. Çünkü bir kıyaslama yapılacak olursa;

  • Sağlıklı bir gelişim göstermek adına bebeğiniz için gerekli olan rahat bir şekilde uyumasıdır. Ancak fiziksel gelişimi uyku esnasında sürdüğünden ötürü yatağın içine gömülmemesi gerekir. İçine gömülme durumunda kemik gelişimi olumsuz etkilenecektir. Visco yataklar, yapıları gereği yatan kişinin vücut özelliklerini alan yataklardır. Yetişkin insanlar için eklem ve omurga ağrılarına iyi gelen bu özellik, çocuklarda omurganın tam olarak kavranmasını ve yanlış bir pozisyon almasını sağlayacağından ötürü tavsiye edilmemektedir.
  • Bebeklerin rahat bir şekilde uyumasını sağlamak adına ısı değerlerinin düzenli bir şekilde, en ufak bir iniş çıkış olmadan gerçekleşmesi gerekmektedir. Kullandığımız ViscoJel sayesinde yetişkinler için visco yatakların terletme sorununun önüne geçmekteyiz. Ancak ViscoJel, bebekler üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabilir.
  • Bebeklerin rahat bir şekilde dinlenmesi için kesintisiz uyumaları önemlidir. Fakat visco yataklar, yumuşak oldukları için bebeğin hareketlerini kısıtlayabilir ve bu sayede bebeğiniz uykusundan sıklıkla uyanabilir.

Bu gerekçeler bakımından visco malzemesini bebek yataklarımızda kullanmıyoruz. Sizin de bebeğinizin sağlığını düşünerek visco olarak üretilen bebek yataklarından uzak durmanızı tavsiye ediyoruz. Bebekler için alınabilecek, en iyi malzemelerin başında lateks ile kullanılmış yataklar gelmektedir.

Visco Yatak hakkında daha ayrıntılı bilgi için bu yazımızı inceleyin: “Visco Yatak Nedir? Visco Yatağı Kimler Tercih Etmeli?“.

Lateks Nedir?

Lateks, özel olarak kauçuk ağacının gövdesinden elde edilen bir sıvıdır. Özel yöntemler ile ağaçtan elde edilen bu sıvı yine özel yöntemler ile blok haline getirilir. Bu bloklar yatakta kullanıldığında eşsiz bir uyku deneyimi sunarlar. Ancak özellikle bebeğiniz için dikkat etmeniz gereken bir konu, lateks malzemesi piyasada sentetik olarak bulunabilmektedir. Bu durum, malzemenin kimyasal bileşenler içerdiği anlamına geldiği için özellikle böylesi durumlara hassas olan bebeğiniz için ciddi sorunlar yaratabilmektedir. Bu bakımdan lateks yatak seçiminde sertifika sorarak, lateksin doğal ya da sentetik olup olmadığını öğrenmelisiniz. Kullandığımız lateks yataklar tamamen doğal içeriğe sahip olup bebeğiniz için ideal uyku zeminini sunmaktadırlar.

Lateksin yataklarda kullanılması ile şu özellikler ortaya çıkar;

  • Açık hava gözenekleri sayesinde yatak sürekli hava alır ve bu sayede başta ısı dengesi sağlanır ayrıca küf, mantar, bakteri gibi bebeğiniz için zararlı olacak oluşumların önüne geçilir.
  • Kas üzerinde rahatlatıcı ve dinlendirici bir yapıda olması yüzünden bebeğinizin gün içerisinde sarf ettiği enerjinin kısa sürede tekrar kazanmasına yardımcı olur.
  • Vücudun içine gömülmediği ve destekleyici bir yapıda olması nedeniyle bebeğiniz için gerekli olan omurga desteğini sağlar. Özellikle bu nokta oldukça önemlidir, bebeğinizin kemiklerinin sağlıklı gelişim göstermesini istiyorsanız lateks tercih edebilirsiniz. Çünkü lateks yataklar vücudu içine almaz ve hafif baskı uygulaması sayesinde vücut ağırlığının eşit olarak dağılmasına neden olurlar. Böylece tüm vücut fonksiyonları hem dinlenmiş hem de gelişmiş olur. Bebekler çok uzun bir süre hızlı gelişim gösterirler ve başta omurilik eğriliği gibi oldukça kötü rahatsızlıklardan ancak doğru bir şekilde uyuduklarında uzak durabilirler.
  • Farklı yönlere doğru hareket eden blokları sayesinde bebeğiniz uyku esnasında yatağa bağlı nedenler ile uyanmaz. Böylece özellikle gelişimi için çok önemli olan gece uykusu kesintiye uğramaz, rahat bir şekilde bebeğiniz uyuyabilir.
  • Pamuk, yün ve Hindistan cevizi lifi gibi farklı doğal malzemeler ile sunduğumuz lateks yataklar her şeyden önemlisi tamamen doğal özellikler taşımaktadırlar. Bebeğinizin alerjisi, solunum ya da cilt rahatsızlıkları yaşamaması adına lateks yataklar öne çıkmaktadır.

Lateks yatak için daha fazla bilgi için :”Lateks Yatak Nedir? Lateks Yatak Nasıl Olmalı?”.

Bebekler için lateks yatak mı visco yatak mı sorusu bu kriterler göz önünde tutulduğunda lateks yatak olarak yanıtlanabilmektedir. Visco yatağın bebeklerin fizyolojisi bakımından uygun olmayışı nedeniyle, bebeğiniz için visco yatak kullanmamanızı tavsiye ediyoruz. Bebeğiniz için en uygun lateks yatağı ise WellMatt uyku danışmanı ile yapacağınız görüşme sonrasında kolay ve hızlı bir şekilde karar verebilirsiniz. Üstelik yataklarımızdan memnun kalmamamız halinde 30 gün içerisinde ücretsiz iade yapabiliyorsunuz.

Bebeğiniz için en iyi yatağı seçmeden önce bu yazımızı da inceleyebilirsiniz: ” En İyi Bebek Yatak Yorumları Nelerdir?”.

Paylaş:
Kategori:Genel
Önceki Yazı
Bebekler İçin Visco Yatak Mı Yoksa Lateks Yatak Mı Uygundur?
Sonraki Yazı
Yatak Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

0 Yorum

Yorum Yaz