15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Bebek Yatağı Nasıl Olmalı?
Sonraki Yazı
Lateks Yatak Fiyatları Ne Kadar ve Neye Göre Değişiklik Gösterir?

Bebek Yatağı Ölçüleri | Park, Çocuk ve Beşik Yatağı Ölçüleri

Bebeğinizin sağlıklı bir gelişim göstermesini istiyor ve aynı zamanda kesintisiz uyumasını istiyorsanız bebek yatağı ölçüleri seçiminde oldukça dikkatli olmanız gerekmektedir. Özellikle yeni doğan bebekler için doğru yatak seçimi son derece önemlidir. Yanlış yatak seçimi yüzünden bebeğinizin fiziksel ve zihinsel gelişiminde ciddi sorunlar oluşabilir, daha sonrası için telafi edilmesi zor durumlarla baş başa kalabilirsiniz. Bu durumun önüne geçmek için bebeğin en ideal ölçülerde ve içeriğe sahip olan yataklarda yatması gerekmektedir.

Bebek Yatakları Kategorisindeki Yatakları inceleyin. Ortopedik Bebek (Yenidoğan) Yatak Modelleri ve Fiyatları 

İnternetten Yatak Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken 10 Şey” başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.

Bebekler İçin Uykunun Önemi

Yapılan araştırmaların gösterdiği üzere yeni doğan bir bebek yaklaşık 16 – 18 saatini uykuda geçirmektedir. Çünkü henüz doğmuş olduklarında gelişimlerini tamamlamadıkları için fiziksel ve zihinsel gelişimlerini uyku esnasında tamamlamaktadırlar. Uykunun bebekler için önemi sağlıklı bir şekilde gelişim göstermeleri açısından önemlidir. Yeni doğan bebeklerde iki türlü gelişim ihtiyacı bulunmaktadır;

  • Zihinsel gelişim
  • Fiziksel gelişim

Neden Montessori Yatak?” yazımızdan montessori yataklar hakkında detaylı bilgiye hemen ulaşabilirsiniz.

Bu maddeler arasındaki zihinsel gelişim, bebeklerin beyin hacimlerinin ve bilişsel yeteneklerinin oluşmasını ifade etmektedir. Bebekler yaşam hakkında en temel becerilerden bile yoksun olarak dünyaya geldikleri için onların zihinsel gelişimleri uyku esnasında olmaktadır. Geceleyin görülen ve aktif uyku olarak adlandırılan REM evresi sayesinde bebekler, gün içerisinde öğrendiklerini pekiştirirler ve daha sonra kullanmak üzere zihinlerinde depolarlar. Bu evre, bebeklerin zihinlerinin en çok öğrenmeye aç oldukları evredir. Haliyle uykularının kesilmesi nedeniyle öğrendiklerini pekiştirmekte ya da özümsemekte zorluk çekecekler, bu durum ise daha uzun vadede birtakım bilişsel sorunların oluşmasına neden olacaktır. Bu durumun önüne geçmek adına, rahat ve kesintisiz bir şekilde uyumaları gerekmektedir.

Montessori yataklar hakkında bu yazımızdan ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz: ”Montessori  Yatak Nedir?”.

Fiziksel gelişim ise daha kısa süre içerisinde kendisini göstermektedir. Bebekler, doğumlarından itibaren temel fizyolojik becerilerden uzak olarak dünyaya gelirler. Kasları ve kemikleri henüz gelişmemiş, iskelet sistemleri ise yerlerine oturmamıştır. Bu bölgelerin doğru bir şekilde gelişim göstermesi açısından yatağın fiziksel gelişimi destekleyici yapıda olması gerekmektedir. Bebeğin uyku esnasında doğru pozisyonu alıp kas ve kemik yapısının da buna göre şekillenmesi neticesinde, sağlıklı bir gelişim gösterirken, yanlış yatak ya da yatma pozisyonu ile fiziksel olarak büyük sorunlar yaşanabilmektedir.

Montessori Yatak Kullananların Yorumları Nelerdir?” yazımızdan kullanıcıların yorumlarını okuyabilirsiniz.

Omurilik sisteminin doğru pozisyonu alması için yatak tarafından vücudunun desteklenmesi gerekmektedir. Yatağın içine gömüleceği ya da sürekli yatak tarafından baskı uygulanması neticesinde bebeğin vücudunda çeşitli sorunlar meydana gelecektir. Bu bakımdan yaylı ve visco yataklar bebekler için tavsiye edilmemektedir. Çünkü yaylı yataklar yapıları gereği sert ve direnç gösteren yataklardır. Bebeğin vücuduna sürekli baskı yaptıkları için vücudun dinlenmesini engellerler ve aynı zamanda yanlış duruş pozisyonu alınmasına neden olurlar. Aynı zamanda yaylı yataklarda fermuar özelliği olmadığı için zamana bağlı olarak yayların içinde kir, bakteri, mantar, küf gibi oluşumlar meydana gelebilmektedir. Visco yataklar ise vücudu tamamen saran bir yapıda olmaları yüzünden bebeğin hareketlerini kısıtlayacak ve kemiklerinin ihtiyaç duyduğu dayanağı bulmasını engelleyecektir.

Tüm bunlar göz önünde tutulduğunda bebeğiniz için ideal yatak seçiminde bulunabilirsiniz.

Bebekler İçin İdeal Yatak Nedir?

Bebekler için ideal yatak doğru ölçülerde, doğru içerikte ve kesintisiz uyumaları sağlayan yataktır. Bu bakımdan, WellMatt olarak sunduğumuz yatakları bebekleriniz için rahatlıkla kullanabilirsiniz. Doğal içeriğe sahip olmayan yataklarda bebeklerinizin yatması esnasında çeşitli cilt sorunları meydana gelebilmektedir. Çünkü bebekler dünyaya ciltlerinin dış tabakası gelişmeden gelirler. Bu dış tabakanın olmaması yüzünden çeşitli alerji durumlarına karşı savunmasızdırlar. Sentetik ya da kimyasal içeriğe sahip yataklar bu yüzden, bebeğinizin pek çok sorun yaşamasına neden olabilir. En başta cilt sorunlarının yanı sıra rahat nefes alıp verme, uykusundan uyanma, aşırı terleme ya da üşüme gibi durumlar doğal içeriğe sahip olmayan yataklarda görülmektedir. WellMatt olarak bebek ve çocuk yataklarımızın hepsinde doğal malzemeler kullanmamıza karşılık üretim aşamasında da sentetik olmayan yapıştırıcılar kullanarak bebeğinizin uyku sağlığına önem veriyoruz. Aynı zamanda sunduğumuz bebek ve çocuk yataklarının hepsi doğal içerik olmasından ötürü hava kanallarına sahiptir ve kullanıma bağlı olarak kötü koku, küf, bakteri, mantar gibi oluşumlar bu sebeplerden ötürü görülmemektedir. Bu sayede bebeğiniz ferah ve kesintisiz bir şekilde uyuyabilmektedir.

Bebek ve çocuk yatağı seçiminde doğal içerik kadar önemli olan diğer bir önemli konu ise bebek yatağı ölçüleridir.

Gününün çoğunu uyuyarak geçirecek olan bebeğininize en doğru yatağı seçmek için yazımızı mutlaka incele: ”Yeni Doğan Bebekler İçin Yatak Seçimi Nasıl Olmalı?”.

Bebek Yatağı ve Park Yatağı Ölçüleri Nasıl Olmalı?

Temelde tüm insanlar gibi bebekler için de boyu ve kilosu ile orantılı, onun vücudunu destekleyecek, rahat hareket etmesine imkân verecek ve yatakta geçirdiği uzun sürelere bağlı olarak oluşacak yemek, oyun, tuvalet vb. gibi kirlenmelere karşı koyacak bir yatak bebeğiniz için ideal yataktır. Ancak bu tür bir yatağı seçmek özellikle piyasa şartlarında çok fazla ürün olduğu kolay olmamaktadır. Yeni doğan bebekler 0 – 2 yaş aralığında kabul edilmektedirler ve gelişimlerinin en hızlı yaşandığı dönem olmasından ötürü yatak seçimlerinin de onların yapısına uygun olması gerekmektedir. WellMatt olarak bu yaş aralığı için sunduğumuz Park Yatak modellerimiz, bebekleriniz için hem kullanış hem de konfor açısından en uygun yataklar olarak öne çıkmaktadır.

Bebeğin vücudunun desteklenmesi için yatağın kalınlığı oldukça önemlidir. 8 cm kalınlığı ile öne çıkan ve doğal içeriğe sahip olan park yatak modellerimiz bu bakımdan bebeğinizin rahat bir şekilde uyuması için elverişli yataklardır. Onlar için gerekli olan ölçülerde yapılan bu modellerimiz bebeğin uyku ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde üretilmiştir.

Ölçü, bebeğin hareketlerinin kısıtlanmaması, rahat hareket etmesi ve yataktan düşmemesi için önemlidir. Kendi yapısına uygun olmayan ölçülerde uyuduğunda kaliteli ve kesintisiz bir şekilde uyumasında çeşitli engeller bulunmaktadır. Bu bakımdan 0 – 2 yaş aralığındaki bebekleriniz için şu yatak ölçülerini sunuyoruz:

  • 40 x 80
  • 65 x 95
  • 70 x 100
  • 60 x 90
  • 60 x 120
  • 70 x 120

Bu ölçüler bebekler için en ideal yatak ölçüleri olarak ortaya çıkmaktadır. Birbirine yakın ölçüler olması bakımından bebeğiniz için seçeceğiniz yataklarda buradaki ölçüleri temel alabilirsiniz. Karar için ise beşiğini, odasını ve diğer etmenleri göz önünde bulundurarak tercihte bulunabilir, WellMatt uyku danışmanından yardım alabilirsiniz. Hem ölçü hem de kalınlık açısından öne çıkan park yatak modellerimiz aynı zamanda etkin bir çocuk yetiştirme metodu olan Montessori eğitimi için de en ideal yataklardır.

Fiyatlar hakkında bu yazımızdan bilgi alabilirsiniz: ”Montessori Yatak Fiyatlarındaki Değişim Nasıl Belirleniyor?”

Bebek Beşikleri için doğru Ölçü Seçimi

Wellmatt, Bebek beşikleri satmasa da satılan yataklar bu beşiklerin içinde kullanılıyor olacak. Genel beşik ölçüleri de bu şekilde yer alıyor:

  • 40 x 80
  • 65 x 95
  • 70 x 100
  • 60 x 90
  • 60 x 120
  • 70 x 120

Yanlış Ölçü Seçiminde Ne Olur?

Bebeğiniz için asgari ölçülerin altında yatak seçiminiz durumunda bebeğinizin uyku esnasında hareketlerinde ciddi bir kısıtlamaya neden olur, onun dönmesini engeller, bu yüzden de sıklıkla uyanmasına sebep olursunuz. Aynı zamanda kendisini sıkışmış hissedeceği için uyku sorunları yaşaması da muhtemel olan böylesi bir durumda bebeğinizin sağlıklı gelişmesi ciddi oranda zarar görecektir. Bunun için bebeğinizin yaşı ve kilosu temel alınarak onun için uygun yatağı seçmeniz gerekmektedir.

Bebek yatağı seçerken ise dikkat etmeniz gereken önemli konulardan birisi ölçüsü kadar sertliğidir. Orta sert yataklar bebekler için ideal sertliktir. Piyasada 32 – 36 dansite yoğunluğa sahip olması söylenen yataklar bebekleriniz için hatalı bir söylemdir. Çünkü dansite metreküp başına düşen yoğunluğu ifade etmektedir ve dolayısıyla yatağın sertliği ya da yumuşaklığı ile bir ilgisi bulunmamaktadır.

 

Paylaş:
Önceki Yazı
Bebek Yatağı Nasıl Olmalı?
Sonraki Yazı
Lateks Yatak Fiyatları Ne Kadar ve Neye Göre Değişiklik Gösterir?

0 Yorum

Yorum Yaz