15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Lateks Yatak Fiyatları Ne Kadar ve Neye Göre Değişiklik Gösterir?
Sonraki Yazı
Sırt Ağrısı Olanlar Hangi Yatağı Tercih Etmeli ?

 Bebek İçin Hangi Yatak Olmalı? Yatak Seçimi Nasıl Olmalı?

Sonunda beklediğiniz gün geldi ve bebeğiniz dünyaya merhaba dedi. Bu durumda artık tüm yaşamınızı onun gelişimi ve sağlıklı bir şekilde büyümesi için harcayacağınız zamanlar da gelmiş demektir. Her ne kadar bebekler başlangıçta çok sorun çıkarmıyor çünkü genelde uyuyor gözükseler de esasında dikkat etmeniz gereken en önemli dönem 0 ile 3 yaş arasıdır. Çünkü bebekler bu dönemde ortalamadan daha fazla bir hızla gelişim gösterirler ve fiziksel ile zihinsel gelişimlerinin büyük kısmı bu dönemde şekillenir. Yapılan araştırmaların gösterdiği üzere bu dönemde sağlıklı bir gelişim gösteremeyen bebekler, ileride telafisi mümkün olmayan sağlık sorunlarına sebep olabilmektedir.

Bebek Yatakları Kategorisindeki Yatakları inceleyin. Ortopedik Bebek (Yenidoğan) Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Bebekler İçin Yatağın Önemi Nedir?

Yatak, iyi bir uyku için her insanın ihtiyacı olan bir gereksinimdir. Çünkü bir insan, ömrünün üçte birini uyuyarak geçirmektedir. Ancak bu durum bebeklerde daha fazla artmaktadır. Bebekler gün içinde ortalama 18 saat uyurlar. Bu durum bebekler için oldukça yararlıdır keza bebekler gelişimlerinin çoğunu uykuda tamamlarlar. Fiziksel ve zihinsel gelişimleri açısından sık ve kesintisiz uykuya ihtiyaçları bulunmaktadır. Özellikle uykularının kesintisiz olması, onların daha rahat bir şekilde uyumaları ve gereken zihinsel ile fiziksel gelişimlerinin tamamlanması açısından önem taşımaktadır. Zihinsel gelişim açısından bebeklerin bu dönemde, beyin hacimleri büyür ve en önemlisi gün içinde öğrendiklerini uyku esnasında işlerler. Başka bir deyişle, bebeklerin zihinsel gelişimlerinin en önemli adımı olan öğrenme süreci uyku süresine bağlıdır. Eğer uykusunda bebek rahat edemez ya da sık sık uyanmak zorunda kalırsa bu zihinsel gelişim kesintiye uğrar ve bunun sonucunda da zihinsel sorunlar yaşanabilir. Fiziksel gelişim ise bebeklerin omuriliklerinin düzgün bir şekilde gelişmesi ile ilgilidir. Düzgün bir şekilde gelişmeyen omurilik, sağlıklı bir fiziki yapının önüne geçer ve pek çok hastalığa sebep olabilir. Bu gibi sebeplerden ötürü bebekler uykularını gerektiği süreçlerde almalı ve aynı zamanda da kesintisiz bir şekilde uyumaları gerekmektedir. Bunu sağlayacak en önemli araç ise doğru bebek yatağının önemi konusunun kavranmasıdır.

Bebek yatağı seçmeden önce bu yazımızı inceleyebilirsiniz:”En İyi Bebek Yataklarının Özellikleri”.

Bebek Yatakları Nasıl Seçilir?

Bebek yatakları seçimi için önemli olan bebeğin rahat etmesi ve aynı zamanda da sağlığına yatağın malzemesi bakımından herhangi bir zarar verilmemesidir. WellMatt olarak ürettiğimiz tüm bebek yataklarında en çok bu konuya dikkat ediyor ve bebeğinizin rahat bir şekilde uyuması için gereken tüm özveriyi gösteriyoruz. Bebeğinizin rahatlığını düşünen bize göre doğru bir bebek yatağın şu özelliklerin bulunması gerekmektedir:

  • Doğru ölçü; bebekler her ne kadar küçük olsalar da yanlış yatak ölçüsü nedeniyle rahat bir şekilde uyuyamazlar. Bu noktada önemli olan bebek yatağının beşik içerisine tam olarak oturmasıdır. Aksi halde arada boşluklar kaldığında bebeğiniz kendisine bu boşluklar nedeniyle zararlar verebilir. Bir diğer durumda da kendisine uygun olmayan küçük bir yatakta ise rahat bir şekilde hareket edemeyeceği için yine uyku sorunları yaşayabilir. Sunduğumuz yatakların ölçüleri daha önce belirlenmiş ve yaygın olarak kullanılan yatak ölçütleridir. Ancak yine de tercihinize bağlı olarak istediğiniz ölçülerde bebek yatağı üretimi yapıyoruz. Bu sayede bebeğiniz için en uygun yatak ölçüsünü rahat bir şekilde bulabiliyorsunuz.
  • Sertlik; bebek yatakları için en önemli konu yatağın hangi sertlikte olacağıdır. Bebeğinizin kemik gelişimi henüz tamamlanmadığı için bu noktada yumuşak yatakları seçmek bebeğinize zarar verebilir. Çünkü yumuşak yataklar, bebeğin vücudunu tam olarak kavramaz ve bebek de yatağın içine gömüleceğinden ötürü serbest bir şekilde hareket edemez. Aynı durumda aşırı sert yataklar için de geçerlidir. Sert yataklar vücudunu ağrıtacağı için bebeğin rahat bir şekilde uyumasını engelleyecektir. Bu yüzden WellMatt olarak bebekler için en ideal olan orta sertlikteki yatakları sunuyoruz. Bu sayede fiziksel ve zihinsel gelişimleri herhangi bir kesintiye uğramadan, bebekler gelişimlerini sürdürebilirler. Bu noktada belirtilmesi gereken önemli bir konu, sadece süngerden oluşan bir yatağın bebekler ve çocuklar açısından zararlı olduğudur. Bebeğin temas ettiği yüzeyde sünger, visco ya da elyaf gibi malzemelerin kullanılması ile bebeğinizin hem sağlığı hem de uykusu etkilenebilmektedir. Özellikle alerjik durumlar oluşabilmektedir. Bu bakımdan böylesi etkileri asgari düzeye indirmek adına süngerin üzerine en az 2 – 3 cm doğal malzemelerin kullanılmasını tavsiye etmekteyiz. Bir diğer sertlik konusu ise yaylı yataklarda görülmektedir. Yaylar yapıları gereği sert ve dirençli oldukları için bebek ve çocukların fiziksel durumları için çeşitli sorunlara yol açabilmektedirler. Aynı zamanda yaylı yatak kullanımı yayların içinde toz vb. maddelerin birikmesi nedeniyle alerjiye neden olabilir, ayrıca fermuarlı kılıfa sahip olmadıkları için de bu tür yataklar havalandırılmamaktadır. Böylece bakteri ya da toz oluşumu yaylı yataklarda sıklıkla görülür. Yaylı yataklar bu bakımdan bebeğiniz ya da çocuğunuz için tercih edilmemelidir.
  • Esneklik; bebeklerin hareketli olmaları nedeniyle bir bebek yatağından azami düzeyde esneklik beklenmektedir. Çünkü bebek hareketlerini rahat bir şekilde yapabilmelidir. Sunmuş olduğumuz bebek yataklarında esnekliğin üst düzeyde olması bakımından, bebeğiniz için ideal bir uyku ortamı sunuyoruz.
  • Doğal olması; piyasada çok fazla bebek yatağı bulunmasına karşılık, önemli olan fiyatları değil nasıl bir içeriğe sahip olduklarıdır. Çünkü bebeklerin uykusu daha önce sözü edildiği gibi oldukça önemli ve gelişimleri için de destekleyicidir. Şayet doğru yatak seçimi yapılmazsa onların gelişimlerinde ciddi sorunlar oluşabilir. Fakat doğru olan yatağı seçmek sadece esneklik ya da sertlik düzeyi değildir. Bir diğer önemli kriter ise yatağın doğal bir içeriğe sahip olmasıdır. Yapımında kimyasal kullanılmış ya da bu türden bileşenler taşıyan yataklar, bebeğinizin sağlığı için son derece tehlikeli olabilirler. Bebekler yeni doğduklarında bağışıklık sistemi açısından son derece zayıf olurlar ve dışarıdan gelebilecek tehditlere karşı savunmasızdırlar. En çok yatakta vakit geçirdikleri düşünülürse, yataklarının sağlık açısından herhangi bir sorun oluşturmamaları gerekir. Bu bakımdan WellMatt olarak tamamen ithal doğal pamuklar, doğal yapıda destekleyiciler, doğal lateks, doğal Hindistan cevizi lifi ve yıkanabilir doğal kumaşlar sunarak bebeğinize alerji, bakteri, hastalık gibi durumlara karşı güvence sunuyoruz. Böylece kendisi sağlığı için hiçbir tehdit olmadan rahatça uyuyabilmektedir. Aynı zamanda içerik kısmında doğallığa önem verdiğimiz gibi üretim kısmında kullanılan yapıştırıcılar da özenli bir şekilde seçilmektedir. Her yatağımızda olduğu gibi özellikle bebek ve çocuk yataklarda kimyasal içermeyen su bazlı yapıştırıcılar kullanılmaktadır. Böylece tamamen doğal içeriğe sahip, herhangi bir kanserojen içermeyen yatak ile gelişimleri desteklenmektedir.
  • Uygun dansite yoğunluğu; genelde bebek ve çocuk yatakları için 32 – 36 dansite yoğunluğa sahip olunmasına dair yaygın bir kanı bulunmaktadır. Fakat bu görüş yanlış bir algıdır. Bu dansite aralığında aldığınız sünger yataklar, çok yumuşak, çok sert ya da orta sert özellikleri taşıyabilirler. Yüksek dansiteye sahip süngerler bu bakımdan sert sünger gibi algılanmamaları gerekmektedir. 32 dansite sünger sert olacağı gibi çok yumuşak bir şekilde de üretilebilmektedir. Dansite olarak adlandırılan terim, metreküp başına düşen yoğunluk kilogramını ifade etmektedir. Sertlik ya da yumuşaklık ile ilgili değildir. Yoğunluk arttıkça sadece kullanım ömrü uzamaktadır, herhangi bir sertlik için etkisi bulunmamaktadır. Sunduğumuz yataklarda ise bebekleriniz için en ideal yoğunluk kullanılmaktadır.

Bebek yatağı seçmeden önce bu yazımızı inceleyebilirsiniz: ”En İyi Bebek Yataklarında Ne Tür Malzemeler Kullanılıyor? ”.

Bebek Yatak Seçimi Nasıl Olmalı?

Bebek yatak seçimi için sözü geçen maddeler dikkate alınarak bebek yatak seçimi yapıldığında bebeğiniz için en uygun yatağı seçmiş olursunuz. Bebeklerin uykularının kesilmemesi, vücutları için doğru yatak olması ve aynı zamanda da bakteri, küf, mantar vb. oluşumlara karşı yatağın dirençli olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Aksi halde bebeğinizin gelişimi için doğru olan kararları veremez ve sağlığı için ciddi hasarlara yol açabilirsiniz. Bebek yatağı seçimi için çift taraflı kullanılacak, hava kanalları sayesinde nefes alabilir özelliğe sahip, bakteri ya da benzeri oluşumları engelleyen, kendisinin rahatlığı için doğal ve orta sertlikte bir yatak seçmeniz oldukça uygun olacaktır. Ortalama olarak seçeceğiniz bu yatak ile 3 yaşına kadar bebeğiniz rahat bir şekilde uyuyabilecektir. Aynı zamanda WellMatt olarak dilediğiniz ölçülerde de yatak üretimi yaptığımız için istediğiniz boy ve genişlikte bebek yataklarına da sahip olabilirsiniz.

Önemli bir hatırlatma ise; bebekler için sunduğumuz yataklarda pamuğun sıkıştırılması ile oluşturulan doğal katmanlar kullanılmaktadır. Yeni doğan bebekler için visco yatakları seçmemeniz gerekir. Çünkü visco yataklar gömülme özelliğine sahiptir. Bu bakımdan bebeğinizin fiziksel gelişimine olumsuz etkileri bulunabilir. Pamuğun sıkıştırılarak doğal katmanlar kullanarak ürettiğimiz yataklar bebeğiniz için en ideal yatak olma konumundadırlar. Aynı zamanda kumaşlar için de pürüzsüz yüzey sağladıkları açısından temizlik gibi konularda da yataklarımız en iyi konforu sunmaktadırlar. Aynı zamanda lateks yatakları da bebeğiniz için tercih edebilirsiniz. Bebeğiniz için yatak seçiminde kararsız kaldıysanız, WellMatt uyku danışmanımız ile irtibat kuralabilir, sizi en doğru yatağa yönlendirmesini sağlayabilirsiniz.

Bebek yatağı seçmeden önce bu yazımızı inceleyebilirsiniz: ”En İyi Bebek Yataklarında Fiyatlar Neye Göre Değişiyor?”.

Paylaş:
Önceki Yazı
Lateks Yatak Fiyatları Ne Kadar ve Neye Göre Değişiklik Gösterir?
Sonraki Yazı
Sırt Ağrısı Olanlar Hangi Yatağı Tercih Etmeli ?

0 Yorum

Yorum Yaz