15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
2 Yaş Sonrası Çocuklar İçin Yatak Seçimi Nasıl Olmalı? 6 Püf Nokta!
Sonraki Yazı
Bel ve Vücut Ağrılarına Göre Yatak Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Çocuklar İçin Yatak Seçimi: 2 Yaş Sonrası için Yatak Seçimi?

2 Yaş Sonrası Çocuklar İçin Yatak Seçimi Nasıl Olmalı? 6 Püf Nokta.

Herkes kadar çocuklar için de yatak seçimi oldukça önemli bir konudur çünkü çocukların vücut ve iskelet yapılarına uygun olan yataklar seçilmediği durumlarda, çeşitli sağlık sorunları yaşandığı gibi aynı zamanda da gelişimleri önemli bir sekteye uğrayabilmektedir. Bu bakımdan 2-7 yaş çocuklar yatak seçimi konusunda dikkatli davranılması gereken bir yaş aralığını temsil etmektedir. Bu yaş aralığı, diğer yaşlara göre fiziksel ve zihinsel gelişimlerinin daha hızlı olduğu bir dönem olmasından ötürü temel kazanımları iyi şekilde alabilmeleri önem taşımaktadır. Çocuklar için yatak seçimi, çocuk yatağı nasıl olmalı, 2 yaş sonrası yatak seçimi ve 2 yaş bebek yatağı nasıl olmalı öğrenmek için yazımızı mutlaka okuyun!

Çocuk Yatak Modellerimizi inceleyin. Ortopedik Çocuk Yatak Modelleri ve Fiyatları 

2 – 7 Yaş Çocuklar İçin Doğru Yatak Seçiminin Önemi

2 – 7 yaş çocuklar bebeklik dönemlerini geride bırakıp artık daha fazla hareket eden ve aynı zamanda da hızlı gelişim gösterdikleri bir döneme girmektedirler. Bu yaş fiziksel özellikleri hareket etmelerine bağlı olarak iskelet sistemlerinin daha da gelişim gösterdiği, emeklemeye başladıkları ve daha sonra da yürüyebildikleri bir dönem olması sebebiyle kemik yapılarının özenli bir gelişim göstermesinin büyük önemi bulunmaktadır. Aynı şekilde gün içinde daha fazla aktif oldukları için özellikle gece uykusunu da kesintisiz şekilde olması önem taşımaktadır. Ancak gece uykusunun yanı sıra gün içinde de uykuya ihtiyaç duyduklarından ötürü her koşulda dinlendirici, rahatlatıcı ve vücutlarını destekleyici yatakların seçilmesi önem taşımaktadır. Çocuğun yatağı nasıl olmalıdır sık sık gündeme gelen bir konudur ve özen gösterilmesi de gerekir.

Detaylı Bilgi İçin ”En İyi Çocuk Yatakları Özellikleri” Yazımızı Şimdi İnceleyin.

Bu evre fiziksel gelişim açısından oldukça önemlidir. 2 yaşından itibaren çocuklar gün içinde daha fazla aktif olmaya başlayarak, pek çok şeye merakları sonucunda ilgi gösterirler. Bu ilgi ise onları daha hareketli ve enerjik kılmanın yanında aynı zamanda kas ve iskelet sistemlerinin de gelişimini destekler. Özellikle omuriliğin doğru ve doğal pozisyonunu alarak gelişim göstermesi açısından desteklenmesi gereken vücut yapıları, yanlış yatak seçimi sonucunda duruş bozukluklarına yol açabilmektedir. Özellikle çocuklar için son derece elverişsiz koşullar taşıyan yaylı çocuk yatakları gibi modellerin kullanılması iskelet sistemine baskı kurduğu gibi aynı zamanda doğal pozisyonu almasını da engellemektedir. Böylesi bir durumda, Yaylı çocuk yatakları, 2 -7 yaş grubu çocukların yanlış bir şekilde yönlendirildiği için omurga şeklinin doğal pozisyonunun oluşmasında riskli durumlara neden olabilmektedir. Aynı zamanda kas yapıları da henüz yeni şekillenmeye başladığı için yatağın onların ağırlıklarını hem destekleyecek hem de yatağın geneline eşit şekilde dağıtması bakımından önem taşımaktadır. Gün içinde aşırı hareketli olmalarından kaynaklı, uyku sırasında kasları dinlemezse bu durum çeşitli gelişim sorunlarına yol açabilmektedir. Çocuğa yatak alırken nelere dikkat edilmeli öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin.

En İyi Çocuk Yataklarında Fiyatlar Neye Göre Değişiyor?” Yazımızı Mutlaka İnceleyin.

Aynı zamanda fiziksel özelliklerin yanında zihinsel gelişim için de bu evreye dikkat edilmesi gerekmektedir. Çocukların sağlıklı bir zihinsel gelişim elde etmeleri için aktif uyku evresi olarak adlandırılan REM evresinin iyi bir şekilde tamamlanması gerekmektedir. Aktif uyku evresi, gün boyunca öğrenilen tüm bilgilerin kalıcı olarak kazanımlara dönüştüğü bir evreyi temsil etmektedir. Ancak bu evre kesintiye uğradığında çocukların bilişsel kazanımları eksik kalabilmektedir. Bu evre aynı zamanda oldukça hassas bir evre olduğu için çabuk şekilde bozulan ve bir daha girmenin uyku sırasında kolay olmadığı evre olduğundan, kesilmemesi oldukça önemlidir. Bunu sağlayamayan yanlış çocuk yatakları ise çocukların bilişsel gelişimleri üzerinde de olumsuz etkiye neden olabilmektedir.

2 – 7 Yaş Çocuklar Yatak Seçiminde Önemli Noktalar

Çocuklarda yatak seçimi oldukça önemli bir konudur. 2-7 yaş arasındaki çocukların sağlıklı bir gelişim göstermeleri için yatak seçimlerinde dikkatli ve özenli olunması gerekmektedir. Çocuklar için en uygun yatağı arıyorsanız bu bakımdan 2-7 yaş çocuklar yatak seçiminde önemli noktalar göz önünde tutulmalıdır;

  • Yatak seçimi yaparken fiyattan çok çocuğunuzun uyku ihtiyaçlarını karşılayabilen yatak özelliklerine dikkat edilmelidir. Özellikle bu yaş aralığı gelişimleri üzerinde oldukça önemli olduğundan, sağlıklı bir fiziksel ve zihinsel gelişim göstermelerini sağlayacak yatak seçimi önem taşımaktadır. Yatağın vücudu desteklemesi, kas yapısının gelişimine katkı sunması, konforlu ve hijyenik özellikler taşıması gerekmektedir.
  • Doğal içeriğe sahip olmasına dikkat edilmelidir. Doğal içeriğe sahip olmayan yani sentetik özellikler gösteren yataklar, çocuğunuzun gelişimi üzerinde olumsuz etkilere sahiptir. WellMatt çocuk yatakları tamamen doğal içeriğe sahip olarak çocuklarınıza üstün bir uyku deneyimi sunmaktadırlar. Doğal içerikleri ile öne çıkan çocuk yatakları Hindistan cevizi lifi, lateks ya da doğal pamuk – yün gibi malzemeler ile birlikte doğallığın sağlamlığını ve ferahlığını çocuklarınıza vermektedir. Doğal olmayan yani sentetik içeriğe sahip yataklar, kaliteli bir şekilde uyumalarını engellediği gibi aynı zamanda 2 – 7 yaşa göre yatak seçiminde çocukların henüz daha ciltleri hassas yapıda oldukları için ciltlerine de büyük sorunlar yaratabilmektedir. Kızarıklık, şişkinlik ya da kaşınma gibi tahriş durumları oluşturan sentetik içeriğe sahip yataklar, böylece ideal uyku düzeninin de bozulmasına neden olmaktadırlar. Doğal malzeme aynı zamanda dayanıklılığı ile de öne çıktığından çok uzun süreler kullanım için uygundur.
  • İdeal sertliğe sahip olan yatak seçiminde bulunulması gerekmektedir. Çocukların 3 yaşına kadar çok yumuşak yataklarda yatması omurgalarının düzgün şekilde gelişimini engelleyebilmektedir. Bu bakımdan yaygın bilinen kanının aksine çocuklar için çok yumuşak yataklar tercih edilmemelidir. Orta sertliğe sahip yataklar, çocukların vücutlarının daha iyi desteklenmesini sağlayarak daha konforlu bir şekilde uyumalarına neden olacaklardır. Çocuklar için yatak önerileri arasında lateks ve Hindistan cevizi lifi gibi malzemeler bu bakımdan vücut ağırlıklarının eşit şekilde yatağın geneline yayılmasını sağlayarak çocukların dinlendirici ve destekleyici bir şekilde uyumalarına muazzam katkı sunmaktadırlar. Ancak yaylı çocuk yatakları, doğal pozisyonun alınmasını engelledikleri ve çeşitli rahatsızlıklara neden oldukları için çocuklarınız için tercih etmemeniz gereken yatak modelleridir.

Yatak Tavsiyelerini Öğrenmek İçin ”En İyi Çocuk Yatakları Kullananların Tavsiyeleri Nelerdir?” Yazımızı Mutlaka İnceleyin.

  • Yatağın hava alan yapıda olmasına dikkat edilmelidir. Özellikle çocuklar uyku sırasında terleme ve terlemeye bağlı olarak sıklıkla uykunun bölünmesi yaygın olarak görülmektedir. Böyle bir durum ise uyku kalitelerini düşürmenin yanında kendilerini huzursuz edebilmektedir. Lateks ya da Hindistan cevizi lifi gibi malzemelerin kullanıldığı WellMatt yatakları doğal klima görevi görerek yatağın en iyi ısı değerlerinde olmasını sağlarlar. Uyku sırasında terleme, yatağın hava alan bir yapıda olmadığı durumlarda, başka bir ifade ile vücut ısısının yatak tarafından hapsedildiği durumlarda ortaya çıkmaktadır. Bu durum ise ısının yükselmesine ve uyuyanın terlemesine neden olmaktadır. Hava alan yataklar ise ısının hapsedilmesinin önüne geçtiği gibi aynı zamanda da ferah bir uyku zemini sunarlar. Aynı zamanda hava alan yapıları, yatağın içinde bakteri, küf, mantar, toz gibi akarların da oluşumunu engelleyerek daha sağlıklı ve hijyenik bir yatak sunarlar. Özellikle alerjen hassasiyeti olan çocuklar için bu tür yatakların seçilmesi büyük önem taşımaktadır. Bu konuya ek olarak, çocuk yatak önerisi, çocuklar için yatak tavsiyeleri, çocuk yatakları yorumları da dikkate alınmalıdır.
  • Kolay temizlenebilir olmasına dikkat edilmelidir. Çocuklar vakitlerinin çoğunu yatakta geçirdikleri için yemek yeme, oyun oynama ya da farklı gerekçeler ile birlikte yatakları kullanıma bağlı olarak kirlenebilmektedir. Düşük kalite malzemeden üretilen yataklar yüzey bakımından kolay temizlenebilir bir yapı sunmadıkları için kirlerin ve benzeri lekelerin birikmesine neden olarak çocuğunuzun sağlığı için olumsuz özellikler gösterebilmektedir.
  • Bu yaşta başlayan Montessori çocuk yatağı eğitimi gibi alternatif pedagojik yöntemlere izin veren yatakların seçilmesi önemlidir böylelikle çocuklarınız için farklı eğitim metotlarını yatak üzerinde deneyebilirsiniz. WellMatt tarafından sunulan Montessori yatakları bu eğitim için özel olarak üretilmiş olup uzun süreli kullanımlar için çocuklarınıza en iyi eğitimi ve uyku kalitesini sunmak için tasarlanmışlardır.

Çocuk Yatak Önerilerimiz İçin ”En İyi Çocuk Yatakları Nelerdir?” Yazımızı Şimdi İnceleyin.

Paylaş:
Kategori:Çocuk Yatağı
Önceki Yazı
2 Yaş Sonrası Çocuklar İçin Yatak Seçimi Nasıl Olmalı? 6 Püf Nokta!
Sonraki Yazı
Bel ve Vücut Ağrılarına Göre Yatak Seçimi Nasıl Olmalıdır?

0 Yorum

Yorum Yaz