15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Ortopedik Yatak Nedir? Nasıl Olmalı?
Sonraki Yazı
En İyi Yatak!

Yatak Hijyeni Nasıl Sağlanır

Gün boyunca kavuşmayı beklediğiniz, bedeninizin gerçekten tek dinlendiği yer yataklarınız…

Yatağa girdiğiniz anda nasıl savunmasız ve temizseniz, yatağınızın da aynı şekilde olması lazım ki sağlıklı ve tertemiz bir uyku sizin olsun.

Full Ortopedik Yatak Modellerimizi inceleyin. Tam Full Ortopedik Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Özellikle yaylı yataklarda görünen yatak bakterilerinin(maytların) alerjiye neden olduğu gerçeği bunu okurken bile sizi kaşındıracak bir bilgi olabilir ama doğru. Yatağa yattığınız andan itibaren kaşınmaya başlamanız, ciltteki kızarıklıklara kadar yol açar. Yatak bakterilerinden kurtulmak için üretilen spreyler anlık işe yarasada bu çözüm bakterileri sadece yüzeyden uzaklaştırmayı sağlar. Yüzeydeki maytları temizlemek, kalanların yatağın içine kaçmalarına neden olur ve bunlar da eninde sonunda yüzeye çıkarak tekrar cildinize saldıracaklardır. Bu bakteriler, yaylı yatakların içinde yaşamaya çok müsait bir ortam bulurlar ve derinizden beslenirler. Özellikle soğuk havalarda her şey nemlenmeye müsaittir ve yataklar da buna dahildir. Nem, cildimiz için tehlikeli olan mayt ve küf mantarlarına büyümek için ortamı sağlar. Bu mayt ve bakteriler, yatağınızı aldığınız günden itibaren içinde biriktiği için, yaylı yataklar birkaç sene sonra olan ağarlığına 5-10 kg eklenmiş hale gelir. Kaldırmaya kalktığınızda daha ağar olduğunu görürsünüz.

Yapacağınız sıradan bir temizlik tüm o pislik ve mikrobu çekmek için yeterli değildir. Profesyonel hizmet almak yatağınızın temizlenmesini ve bakterilerden arınmasını sağlayabilir. Bunun için, kimyasallar yerine çevre dostu temizlik ürünlerini kullanan firmaları tercih edebilirsiniz. Fakat yine de yatağı temizletmek hem masraflı hem de akar ve maytların tekrar oluşmasını kökten engellemeyecek bir çözüm olacaktır.

Ciddi sağlık problemleri yaşayarak huzursuz yatmak yerine, mayt ve bakteri oluşmasını engelleyen ve daha hijyenik şartlarda uyumanızı sağlayacak anti  alerjik, anti bakteriyel yatak ve yastık satın almayı düşünebilirsiniz.  Bunların en güzel örneği yapısı gereği tüm bu hijyenik koşulları sağlayan, kılıfı çıkarılarak dilediğiniz zaman yıkamanıza imkan sağlayan, Visco ortopedik ya da Lateks yataklardır. Bu yataklar uyku teknolojilerinin son ürünü olduğu için, hem konfor ve medikal anlamda, hem de tertemiz uykular da size eşlik edebilir.

%100 Pamuklu örme kumaş kullanılarak üretilen, Wellmatt visco ve Lateks yatakların kılıfları da en az yatakla kadar konforlu olmakla beraber, hijyeniktirde. Sizin için en uygun yatağı berber seçmemiz için, uyku uzmanlarımız hizmenitinizde.

Paylaş:
Kategori:Genel
Önceki Yazı
Ortopedik Yatak Nedir? Nasıl Olmalı?
Sonraki Yazı
En İyi Yatak!

0 Yorum

Yorum Yaz