15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Çok Mesajlaşmak Uyku Düzenini Etkiler!
Sonraki Yazı
Ortopedik Yatak Fiyatları Neden Farklı

Yatağın Sağlığa Ve Uykuya Etkisi

Bize nasıl yattığınızı söyleyin size nasıl uyuduğunuzu söyleyelim.

Tıpkı gündüzleri olduğu gibi geceleri yatar durumdayken de vücudumuz için ideal bir duruş şekli vardır ve omurganın doğal “S” şeklinin korunduğu yatış pozisyonu vücudumuz için en doğru seçenektir. Doğru bir yatak, vücudun doğal omurga eğrisini korumasına yardımcı olurken, yanlış seçilmiş bir yatakta uyumak kaslar, sinirler ve damarlar üzerinde baskı yaparak bel ve sırt ağrılarının oluşmasına neden olur.

Full Ortopedik Yatak Modellerimizi inceleyin. Tam Full Ortopedik Yatak Modelleri ve Fiyatları 

İyi bir yatak, bel, sırt, baş, boyun ve diz bölgenizi desteklemelidir. Yatağınız fazla sertse, yatak ve vücudunuz arasında boşluklar oluşur ki bu da vücudun yatakla temas ettiği yerlerde oluşan fazladan baskı damarlar ve kan dolaşımı üzerinde bazı noktalarda sıkışmaya sebep olur. Kan dolaşımı sekteye uğradığı için beyin uyarılır. Böylece gece boyu birçok kez sağa sola dönüp, derin uykuya dalamazsınız.

 Çok yumuşak yataklar da iyi değildir çünkü her ne kadar rahat hissettirse de omurganız için doğru bir seçenek değildir. Yumuşak yatak vücudun gereken yerlerini destekleyemez. Doğal omurga eğrisi korunamaz. Sağa sola dönmeden, bel ve sırt ağrısı yaşamadan, kesintisiz ve derin bir uyku için yatağınızı doğru seçmeniz gerekir. Yatağınızda kullanılan malzeme ve teknolojiler hakkında bilgi sahibi olmanız kaliteli uyku konusunda bilinçlenmenizin ilk adımıdır.

Doğru uyuma pozisyonlarını düşünürsek, geceleri yüzüstü uyumak bel ve boyun zedelenmelerine sırtüstü ise bacak kaslarında kısalmaya neden oluyor bu nedenle en sağlıklısı ve ideali, bacakların karına doğru çekilerek cenin pozisyonunda yatmak. Omurga ve diske en az yükün binmesini sağlayan bu yatış şekli, horlamanın da önünü keser.  Bel ve boyun sağlığı için uyku pozisyonunun ve yatak seçiminin büyük önem taşıdığını söyleyen “Medikal Park Göztepe Hastane Kompleksi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı” Dr. Ruhsan Koç şu bilgileri verdi: Omurgamız bir bütündür, bel ve boyun omurgaları ayrı düşünülemez, bel omurgalarındaki bir rahatsızlık boyun omurgamızı da doğrudan etkiler. Çünkü omurgamız etrafımızdaki kaslar bir hasır örgü gibi birbirinin içerisine geçmiştir. Bel ya da boyun bölgenizde ortaya çıkan bir problem tüm vücudunuzda sorunlara yol açar. Bel ve boyun omurgalarının sağlığı için gün içerisindeki duruş, oturuş pozisyonlarına dikkat etmemiz önemli ancak yeterli değil. Omurga sağlığımız üzerinde alışkanlık edindiğimiz uyku pozisyonumuz hatta yatak seçimimizin etkisi büyük. Çünkü doğru yatak seçimi bizi son derece etkilemektedir Wellmatt yataklar son derece kaliteli malzemelerden üretilerek kişilerin beden ve ruh diline cevap vermektedir. Herkesin isteğine uygun bir yatak seçimi vardır.

Sizin İçin Seçtiklerimiz

Paylaş:
Kategori:Genel
Önceki Yazı
Çok Mesajlaşmak Uyku Düzenini Etkiler!
Sonraki Yazı
Ortopedik Yatak Fiyatları Neden Farklı

0 Yorum

Yorum Yaz