15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Sağlıklı Bir Yatak Nasıl Olmalı ?
Sonraki Yazı
Ortopedik Yatak Nedir? Nasıl Olmalı?

Latalı Baza: Karyola Latası Nedir?

Neden Latalı Baza ?

Latanın anlamı, dar ve kalınca tahta demektir. Normal de kullanmaya alışkın olduğumuz bazaların içinde, düz bir şekilde bulunan suntalem malzeme yerine, birbirine paralel şekilde yerleştirilen bu dar tahtaların kullanılmasıyla da Latalı Bazalar yapılır. Karyola latası nedir, latalı baza ne anlama gelir merak ediyorsanız yazımızı mutlaka okuyun.

Full Ortopedik Yatak Modellerimizi inceleyin. Tam Full Ortopedik Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Bu lata ahşap yerine metal ya da demirden de olabilir ama ahşap olması tercih sebebidir. Latalar ısıl işlem görmüş bir şekilde, eğimli olarak baza içerisine yerleştirildiğinden dolayı yatağı yerleştirdiğinizde, yatağın kendi ağırlığı ve üzerindeki yüklerden kaynaklanan ağırlıklar lataların aşağı yönde esnemesini sağlar. En kısa şekilde lata nedir sorusunu böyle cevaplayabiliriz.

Son dönemde Avrupa ülkelerinin çoğunda genellikle latalı bazalar kullanılıyor. Türkiye’de Visco ve Lateks yatakların yayılmasıyla tanınan ve yeni yeni tercih edilen Latalı bazalar, yatak için esnek ve dinamik bir zemin oluşturur. Yatak, alt yüzeyi ile birlikte esner ve rahatlık artar.

En uygun lateks yatak nasıl seçilir ?” yazımızı inceleyebilirsiniz.

Zaman içerisinde kullandığınız yatağın içindeki Visco, lateks, sünger ve yay gibi  malzemelerin belirli yorulma ve dayanma  ömürleri vardır. Uzun yıllar boyunca kullanımdan sonra bu malzemeler esnekliğini kaybeder ve yatağınız eskisi kadar rahatlık hissi vermemeye başlar. Latalı baza kullandığınızda yatağın üzerindeki yükleri absorbe ettiği için yatağınızın rahatlığı artarken kullanım ömrü de uzar. Aynı zamanda lata, yatağın altına konulan tahta şeklinde de adlandırılabilir.

Organik yataklar hakkında daha ayrıntılı bilgi için yazımıza göz at: ”Organik Yatak Özellikleri Neler? Yatağı Organik Yapan Nedir?”.

En önemli özelliklerinden biri de, latalar arasındaki büyük boşluklar güçlü bir hava dolaşımını mümkün hale getirerek nefes almasını sağlar. Yatağın iç sıcaklığı ve nemi aşırı yükselmediği için de bakteri ve maytların yatakta yetişen mikropların hızlı bir şekilde üremesi engellenir, yatağın hijyenik kalması kolaylaşır. Yatak altı lata, yatak latası, ahşap lata nedir gibi sorular da sıklıkla ortaya çıkabiliyor.

Tabi ki burada kullanılan yatak da çok önemlidir. Visco ortopedik, Doğal Lateks ve ya Organik yataklar latalı bazlar ile kullanılırsa daha uzun ömürlü olacak ve konforu daha da artacaktır.

Ortopedik Yatak Nedir? Özellikleri Nelerdir?” yazımızı incele.

Üstelik Latalı bazanın alt kısmı yine sandıklı olabilir ve bu alışageldiğimiz baza mantığına daha yakındır. Doğru yatak ve baza ile uyku ürünlerinin ömrü, uykunuzun konforu sizi uzun yıllar, bulutların üzerinde güzel rüyalara taşıyabilir.

Ortopedik yatak fiyatları için bu yazımıza göz atabilirsiniz: ”Ortopedik Yatak Fiyatları Neye Göre Değişiklik Gösteriyor?”.

Vücudunuza en uygun ve doğru yatak için, uyku uzmanlarımıza danışın. Unutmayın uyku çok önemlidir. Bedeninizi dinlendiren tek şey uykudur.

Paylaş:
Kategori:Genel
Önceki Yazı
Sağlıklı Bir Yatak Nasıl Olmalı ?
Sonraki Yazı
Ortopedik Yatak Nedir? Nasıl Olmalı?

0 Yorum

Yorum Yaz