15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Kaliteli bir uyku nasıl olur ?
Sonraki Yazı
Gebelikte Rahat Uyku İçin Tavsiyeler

Lateks Yatak Mı? Visco Yatak Mı?

Lateks, ağaçlardan elde doğal kauçuk sütünün sünger formuna dönüştürülmesi ile üretilir. Tamamen doğal veya tamamen sentetik olabilir. %100 doğal lateks özel yatakların üretiminde tercih edilir.

Full Ortopedik Yatak Modellerimizi inceleyin. Tam Full Ortopedik Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Lateks ve visko yatakların birbirlerinden üstün oldukları çeşitli teknik özellikler vardır. Standart lateksin tamamen doğal olmasa bile doğal içerikli malzeme olması tamamen kimyasal bir ürün olan visco süngere göre büyük bir avantajdır. Lateksin en önemli dezavantajı maliyetinin daha yüksek olmasıdır. Hem lateks, hem de visko sünger basınç azaltma özelliğine sahiptir, yani yatak tarafından insan vücuduna uygulanan basıncı azaltırlar. Zaten her iki malzemenin de yataklar için tercih edilmesinin temel sebebi budur. Fakat kaliteli bir visko süngerin basınç azaltma özelliği standart lateksten “biraz daha iyi” olabilir.

Visko süngerin hareket transferi azaltma (motion transfer reduction) özelliği daha iyidir. Yani visko yatakta yatan eşler lateks yatakta yatan eşlere göre birbirlerinin hareketlerinden daha az etkilenirler. Burada visko süngerin ve lateksin kalitesinin de belirleyici olduğunu belirtelim.

Her iki malzeme de bel ve sırt ağrılarını önlemeye yardımcı olur. Fakat basınç azaltma özelliği güçlü olan kaliteli bir visko sünger, yatakta ağrıları azaltmak için “biraz daha iyi” bir seçenek olabilir.

Ama söz konusu çok sıcak bölgelerde kullanılacak bir yataksa ve sizin aşırı terleme probleminiz varsa, hava kanalları ile akış sağlayan Lateks malzemeyi seçmeniz daha doğru olacaktır.

Sizin İçin Seçtiklerimiz

Paylaş:
Önceki Yazı
Kaliteli bir uyku nasıl olur ?
Sonraki Yazı
Gebelikte Rahat Uyku İçin Tavsiyeler

0 Yorum

Yorum Yaz